Aku farbu do detskej pre 4.rocnu dcerku a 1. rocneho chlapceka?

Profilova fotka
Ahojte. Chystame sa malovat cely dom a najväčším problemom je farba stien v spoločnej detskej izbe. Mame dievčatko, ktorá momentalne preferuje len ružovú a chlapčeka(1,5roka), ktoremu je to ešte jedno, ale už by som chcela taku farbu resp.farebnu kombináciu pre oboch. Napady boli jedna stena ružová, druhá modra a zvyšne dve steny ostanu biele. Potom mi dali navrh na zelenu. Ale tie slabe nemaju taky pekny efekt a tie silne zelene su zas až moc. Potom zeby dajaka oranžova zo žltou.... No fakt neviem. Čo by ste poradili? Už som googlila cely den, ale najlepsie je to zo skusenosti ako z fotiek. Ďakujem za každu radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj,no ja mam rovnaky problem len naopak,chlapec4roky a mala 1rok,ja som rozmyslala nad oranzovou a zelenou, alebo zelena a 1stena fialova ;)
Odpovedať
Ja mam 2 chalanov a majú oranžovo zelenú a je to súper, dobre to ladí aj s drevom. Ak mas biely nábytok mozno by som dala modro zltu. Alebo môžeš dat ružovo sivu take pastelové farby, aby to nekrycalo
Odpovedať
@simonatl skus popozerat tu mozno ti to pomoze http://www.modrykonik.sk/blog/dara76/...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja verim tomu, ze farby vplyvaju podvedome na psychiku, preto by som asi nesla do oranzovej alebo inych sytych farieb, oranzova s cervenou podporuju aktivitu ale aj agresiu. Tu je kratky clanok: http://feminity.zoznam.sk/c/877063/fa... Mne sa paci svetlo zelena, pride mi celkom neutralna, a ozivit to mozes napriklad nejakymi nalepkami na stenu, kazdy z nich moze mat svoju stenu a na nej nejaku nalepku
Odpovedať
kombinacie sa daju spravit skutocne nadherne a hlavne roznorode, urcite nejake farby vnimas lepsie ako ine, ja by som sa odrazila tam, lebo babetku to je jedno, ale izbu vnimate vsetci a je sucastou bytu / domu my sme teraz malovali a v izbe dievca (9), chalan (6), mame belaso-tyrkysovu a ciernu !!!, vsetci sa chytali za hlavu z tej ciernej a nakoniec, vsetci co to videli boli nadseni, cela izba komplet vratane nabytku je biela, okrem priestoru pri posteli (2m) a do vysky tusim 1.8m sme davali tieto farby podla vyberu deti, plus som robila krasny okraj (geometricky - zuby ci vrcholce a doliny), no neviem ako to mam pomenovat, ale daj si do vyhladavaca - 'weekday carnival blog kid room', daj si obrazky a najdes krasne fotky z jedneho skandinavskeho blogu, to som robila a vyslo to genialne odporucam si dat miesat farby (ja vzdy mam doma tyzdne hruby vzorkovnik DULUX a pracujem s nim pri roznych svetlach a pod.), mozes sa hrat s odtienmi a kombinovat posobive dvojice predtym sme mali ruzovo - fialovu a zeleno - tyrkysovu, tiez len pri posteliach, krasne odtiene a vzajomne sa doplnali mam vela fotiek detskych izieb mozno sem nieco hodim, a mozno nie ;-)
Odpovedať
@nika82 vacsina kombinacii v albume na mna posobi akosi surovo, lepsie to neviem pomenovat, odtienom chyba akasi cistota, ci jemnost, prepracovanost
Odpovedať
ok beriem, mne sa pacia tebe sa nemusia
Odpovedať
Profilova fotka
@nika82 mne sa pacia tie izbicky :-)
Odpovedať
@veronika426 a bielu nechcete?z vlastnej skúsenosti viem,že detskú izbu farebne veľmi dotvoria hračky.ja osobne by som dala farbu bielu a len doplnky farebné.ak sa vám zunujú,ľahko ich vymeníte a spravíte veľa muziky za málo penazí.
Odpovedať
@tomiholjubavi dakujem
Odpovedať
@veronika426 Ahoj, ak ma tvoja babika rada ruzovu, mozno by vedela privriet oci a zniesla by aj nejaky cyklamenovy odtien..ktory sa uzasne hodi k zelenej. Zboznujem kombinaciu biela,taka syta zelena - jasna a cyklamenova, je to zive, detske.. (akurát,ze ja mam len chlapov..takze som sa musela vzdat prave tej cyklamenovej :-D/.. Nemusis natierat uplne, osobne by som sla tiez len do bielej a týmito farbami ozivila okolie posteli deticiek, pripadne maly moze mat len zelenu... vsak pokukaj po nete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jemna zlta je taka neutralna a krasne sa da zladit aj pre chlapca aj pre dievcatko, stacia doplnky k tomu.. alebo ta zelenkava tiez .... skor take pastelove odtiene.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, no niektore detske izbicky v linku posobia desne. Keby som tam mala byt ja dospela osoba, nevydrzala by som , zle, rusivo by mi bolo z tej farebnosti. Pastelove, teple tony, pouzit vkusne, len niekde, ved je tam spusta hraciek a roznych veciciek...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ja by som určite radšej vyskušala tú zelenu alebo tyrkysovu :))) ta je velmi pekna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?