Ako zmenit odtien drevotriesky

Dobry den, mam skrinu kombinacia masiv s drevotrieskou. Velmi rada by som zmenila odtien na tmavsi. Pri dreve to nie je problem ale dokaze zmenit odtien aj drevotriesky? Niekde som citala , ze sa to da, ale neznicim tu vrchnu cast tej drevotriesky brusenim ? Aky brusny papier pouzit? Na drevo prve zbrusenie mam zeleny 50tku. Ako hlboko mam brusit? Nevyznam sa v tom a stale mam pocit, ze drevotrieska ma na vrchu len akoby nalepenu tu "foliu/ kresbu" a ze sa to neda. Mate s tym niekto skusenosti ? Ake farby pouzit ? Je to do detskej izby. Tiez som sa docitala, ze po zbruseni sa musi natriet zakladnou farbou a potom tou aku chceme. Dakujem za pomoc (predok drevo, boky drevotrieska)
Odpovedať
@inged Ak je to normalna drevotrieska t.j. tzv bukas cize lepene piliny a na nich dyha tak by som to nerobil, zbrusis to na piliny a co potom? ked zbrusis tu strukturu na povrchu uz to tak byzerat nebude, znicis to. Kup si radsej novu skrinu bude to lacnesjie.
Odpovedať
Potom je este moznost kupit samolepiacu foliu a oblepit to. Ja som takto docasne zmenil farbu nabytka z tmavohnedej na bielu. Nikto nezistil ze je to folia. Iba pohlad na detail povie svoje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?