Aké veľké detské izby sú postačujúce?

Profilova fotka
prosím Vás o názor 2 detské izby 3x3,2m stačia také malinké??? manžel tvrdí, že áno... zatiaľ máme jedno 2ročné... ďakujeeeem
Odpovedať
Myslím, že bohate stačia. Poznám rodiny,kde v takejto izbe vyrastá 5 detí :-( ale vážne izbička 3x3,2m je veľmi pekná izbička a bohate postačí pre 1 dieťa
Odpovedať
ja si tiez myslim ze ano .. kedze vacsinou sluzia len na spanie, napisanie uloh a trucovanie :-D :-D :-D aj tak sa vsetko dolezite odohrava v obyvacke ci pri jedle :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem krásne za odpoveď!neviem si to len predstaviť... ja viem .. :-( . že podmienky sú hrozné... realita je strašná, pekný večer!
Odpovedať
mne sa to zdá malinké. my budeme mať detské 12 m2 a aj to sa mi zdá také akurát na hrane. som zvyknutá na väčšie, ale som teda povedala, že 12 m2 izba bude teda stačiť. Ale pod 12m2 sa mi detská vidí fakt malá.
Odpovedať
Dobrý den. Na trucování ve stoje, stačí pro děcko komůrka s horním plněním rozměru 40 x 40 cm. Na psaní úkolů trochu větší a pro normální život aspoň 350 x 350 cm se samostatným vchodem z chodby. Žádný průchozák. Všechno důležité z pohledu dítěte se odhrává v jeho soukromém prostoru, čili obývačka je mu ukradnutá. Ale to je fuk. Stejně každý nakonec nepostaví rezidenci s 20 pokoji a 10 koupelnami, i kdyby měl tolik dětí. Postaví něco úměrné jeho peněžence. A tam by se ty dvě místnosti 350 x 350 mohly vměstnat. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@tamisi ja si myslím, že je postačujúca...ja som spolu so sestrou mala izbu 3,5x3,5 a úplne v pohode sme sa pomestili :-)
Odpovedať
Ako komu - 4-5 rocnemu malo pre 13 a viac rocne dieta moze byt. nasi maju 17m2 a lego mame mimo detskych. Ale vsetko je o moznostiach a aj o vybere kolko kto chce. A ano vsetko dolezite sa odohrava v detskej, nie v obyvke-to ale neplati pre dieta do 2-3 rokov. Uderom 3 roku nasich deti sa hracky stahovali z obyvky do ich izieb.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je izba bez podkrovia (šikmej strechy) tak je postačujúca. 2-né dieťa sa v nej zatiaľ "stratí", ale 16-né už nie. Ale to si už zvykne. Je aj dôležité ako tú izbu zariadite, ak tam vsunieš ešte "obľubené" rolldoor, tak nič-moc. Pekný deň :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Lepší 9m2 pro kazde díte, nez 12m2 pro dvě děti. Jinak pokud je to místnost s normálním stropem, tak by to stačit mělo. Ideální velikost pokoje je dle mého 12m2, ale pokud neni prostor, tak i 9 musí stačit. Pokojicky od 15m2 uz povazuji za velký luxus.
Odpovedať
Je do dost malo. Miesto akurat na postel a stolik so stolickou. Na skrinu by uz nezostalo miesto bez toho, aby z toho nebola kobka. Neviem, ci ste nad tym rozmyslali. Pre dieta bude jeho izba jeho osobny priestor az kym bude byvat s rodicmi. Kazdy meter navyse by urobil nenormalny rozdiel v komforte.
Odpovedať
je to lepsie ako ziadna detska. Ale aj podla mna je to dost malo, hlavne, ak mate este tak male dieta. 15 rocnemu pubertiakovi by to bolo akurat. My mame pracovnu 3,7x3 metre a je to malinka izbicka, miesto na hranie by bolo minimalne. Ale zase zmesti sa tam postel, stol a aj nejake skrinky. Este je velmi podstatne, ci mate satnik, alebo ratas so skrinami na odev v tych izbach. Lebo ak tam nebudu skrine na saty, tak by to mohlo stacit.. Ak sa da, ja by som nechala jednu velku izbu, s perspekrivou rozdelenia. Nasi kamarati maju dve deti a maju zatial jednu velikansku krasnu izbu. Urobili ju ale tak, ze sa da jednoduchou prieckou predelit a v jednej stene, ktora je momentalne plne zamurovana je zamurovany aj preklad na buduce dvere, ak by bolo treba.
Odpovedať
my budeme mať tiež izby nejakých 9m2 . zatial sme to nechali ako jednu veľkú pre dvoch chalanov a časom keď budú chcieť alebo keď bude robiť problém učenie, plánujeme predeliť na dve.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ak ratam na postel 2 m2, stol+stolicka 1 m2, skrina 1,5x0,60m, regal na hracky+knihy 1,5x0,5m + dievca nejaky kocik, chlapec velke auta na zemi tak 9-10 m 2 sa mi zda veeelmi malo + sa musia otvarat dvere,okno-uff. Nevraviac o vydychanom vzduchu cez noc, male dieta OK ale od cca 13r sa zacnu velmi potit a ak dom nema rekuperaciu,treba aj na toto brat ohlad.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujeeeem! aj podľa mňa je to malinké.... ja sama som vyrastala sama v 25m2... to len projekt, ktorý sa nám pozdával to tak má na poschodí...
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi áno presne nepísala som, že šatníky sú tam už vmurované takže už bez skrine na veci,...
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka áno normálny vysoký strop a šatník už vmurovaný to som nenapísala... :-)
Odpovedať
@tamisi tak ak je normalny strop a bez skrin, tak by to mohlo byt ok, aj ked teda ja by som sa priklanala k vacsej izbe, ale zase, ked sa inak neda, tak co narobis..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi keď tých projektov je milióny a v každom je niečo na vyladenie... :-)
Odpovedať
@tamisi prave preto sme my robili individualny projekt. Sak priloz do blogu nejake podorysy nad ktorymi uvazujes. Ludia tu maju vyborne napady, mozno staci mala uprava a da sa vselico pozmenit. Inak ak mate v kazdej izbe naplanovany murovany vyklenok a chces tam vstavanu skrinu, tak rataj s podstatne vyssou sumou na zariadenie. My mame satnik, ako osobitnu miestnost, kde som kupila lacne skrine z Ikea a mame tam komplet veci. Ked som davala robit satnik do chodby - vstavana skrina vo vyklenku, tak ma skoro piclo, ked som zistila, co ta "sranda" bude stat... Takze ono to sice moze vyzerat fajn, ale treba ratat s vyssimi nakladmi na zariadenie a tak isto s tym, ze "zabijes" dispoziciu izby, pretoze ak mas na jednej stene okno, na dalsej dvere, na dalsej satnik, tak vela moznosti na rozmiestnenie nabytku neostava..
Odpovedať
my mame 15m2 a zdaju sa mi male.. ked budeme stavat druhy dom, urcite dame aspon 20 :-)
Odpovedať
V byte mal syn detsku izbu 9m2, ak to je bez skrin tak pre jedneho staci, ale staci ked sme isli hrat clovece, posadali sme si na zem a pomaly nebolo kde okolo prejst, nehrozi nejaku autodrahu alebo domcek na hranie. Syn mal vyvysenu postel a pod nou bunker, takze fajn, ale dobrovolne by som urcite take male izby nechcela. Min. 12m2 to je pre jedneho akurat aj na hranie, ucenie aj upratovanie. Teraz v dome mame detsku izbu 15m2, este nieje celkom zariadena, ale vyzera ze velkost je fajn.
Odpovedať
podla mna je to malinke,my sme teraz riesili v projekte,mame detske izby 10,6m2 , zdalo sa nam to malo,tak sme sa rozhodli,že zatial ich spojime a ak bude treba ,tak urobime priecku,zaial mame jedno dieta tak to bude tak lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som v takej izbičke vyrástla, so sestrou sme mali každá takú maličkú, 9m2 a nemám pocit, že by som sa tam cítila zle ako dieťa. Dokonca aj ako pubertiačke mi stačila. Len problém je teraz, keď sa dotrepeme obe k rodičom + 5 detí. :-D To je čistá sardinkáreň.
Odpovedať
Profilova fotka
pokial sa da, tak urcite vacsie. My osobne mame zatial budeme mat v domci dve spojene detske izby-jedna ma cca 18m2, ale zase, bude v nich casom 5 deti...Ale este vymyslame v podkrovi urobit pre ne hernu na lega, autodrahy a take rozlozene hracky kadejake, tak snad...
Odpovedať
ked nie male izby, ja by som to poriesila mozno spolocnou izbou ... my sme byvali 3ja v jednej izbe krpateho 3izbaku a bolo to fajn :-) aj ked sme sa pobili ale aspon som sa nebala v noci sama tmy :-D ak spolocna izba tak velka, a paci sa mi napad kaiak ze nejaka akokeby herna ... mne sa proste paci to ked deti niesu zavrete len v izbe preto ze tam maju vsetko ... proste izba je na spanie, ucenie, pre odlozenie svojich haraburd .. ale urcite niesom za, ked maju deti v izbach aj TV a taketo ,, ,to z izby ani nevyjdu ... preto si myslim ze ak samostatne tak budu stacit kludne aj male. alebo ak vacsie ale spolocne ... ale ved vy budete vediet co vam vyhovuje 8-)
Odpovedať
Fuu no my sme spravili 4,5x3 m.....noo a konštatujem že žiadny luxus, určite to bude postačujúce, no aj o metrik viac by som zvládla. Ak ste v štádiu rozmýšlaniia...tak určite kúsok pridajte. Len môj názor. :-D
Odpovedať
no deti prinesú hračky aj tak do obývačky. moja skúsenosť. nebudú sa hrať v detskej a vy sedieť v obývačke alebo variť v kuchyni. A aj z dôvodu bezpečnosti je lepšie ich mať na očiach. Keď sú staršie chcú mať súkromie a v takomto prípade je to postačujúce pre jedno dieťa
Odpovedať
naš maly ma 2 roky a ma detsku 18m2 .. ale to tam ma uplne všetko..všetky auta, motorky, voziky na ktorych sa vozi..do domu planujeme dve detske každu 12,2m2 ..malo sa mi to nezda, pretože všetky tieto vačšie hračky pojdu von..a aj vačšinou sa bude hrat vonku ako ho poznam ..12m2 pre jedno dieta v rodinnom dome uplne postačujuce..
Odpovedať
my budeme mat dve detske izbicky vo velkosti 12,2 m2 nie podkrovne. je tam miesto na vstavany satnik , postel, pisaci stolik, a aj miesto na hranie sa.... kazdopadne budu mat dalsich min 1000m dvora na vybeh, co predpokladam ze pokial nebude hnusne pocasie budu povacsine vonku (aj ja aj manzel sme take vonkove stvorenia :-D ) a ked tak sa im postavi aj domcek na hranie sa vonku a podobne. takze sa nebojim ze budu priestorovo obmedzene :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@tamisi ja sa priklonim k nazoru, ze zatial ponechat jednu velku miestnost s perspektivou rozdelenia ;-) uvidis aky budete mat vekovy rozdiel, batola a skolak nie je dobra kombinacia, to musi mat kazdy vlastnu izbu, ak by sa vam podarilo mat vekovy rozdiel tak tie 3 roky, 4 - to by mozno este do puberty vydrzali v jednej izbe oboja, bez ohladu na pohlavie...... my kupujeme bytik, 3i, ale detsku na byt hoodne veliku - 14m2... zase mame 2 syncekov s odstupom 1 roka ;-) a policky na hracky v obyvacke :-D :-D :-D :-p - takze myslim oki,a ked sme riesili projekt, tak sme tiez chceli iba jednu izbu pre nich, ta mala ale 16m2...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?