Aká veľkosť detskej izby pre školopovinné dieťa?

Profilova fotka
Myslíte, že detská izba pre jedno školopovinné dieťa s rozlohou 9 m2 je postačujúca? Mám dvoch chalanov, neviem, či je vhodné každému urobiť samostatnú síce menšiu izbu alebo ich nechať spolu /majú 10 a 7 rokov/. Čo myslíte ? =-)
Odpovedať
podla mna je to dost malo, ale ked bude nabytok sikovne rozmiestneny, tak sa tam zmesti vsetko, co treba. Je tu zopar albumov s detskymi izbami, kde su riesene male priestory. Myslim, ze v buducnosti obaja ocenia sukromie, aj ked s obmedzenou rozlohou. :-) My sme mali v byte takto velku miestnost, ale bola pouzivana ako pracovna.
Odpovedať
Profilova fotka
to je tak pre jedno dieta a aj to je mensia izba.. ja som mala detsku 280x360 u nasich a bolo to LTT...
Odpovedať
ja keby som mala na výber zvolím dve menšie izby. záleží aj od toho ako si rozumejú, no časom budú aj tak radi, ak bede mať každý svoje súkromie...
Odpovedať
Profilova fotka
to je pravda...
Odpovedať
Profilova fotka
pokud si rozumí a nevadí jim být spolu, tak jim nechte jednu velkou,.. já si s brachou moc nerozumela, takze jsem byla stastna, ze mam svuj pokoj a bylo mi uplne jedno jestli je to 8 nebo 12 m2 ;-)
Odpovedať
Simca- a chlapci si čo o tom myslia? su dost velki aby sa vyjadrili, nechala by som im na to priestor... Naše decka ocenuju sukromie, no kedže sme sa už nezmestili, dvaja starší majú každý vlastnú miniizbu a dvaja mladší maju izbu velkú, ale spoločnú, rozdelenu v strede dvomi stolikmi pozdlžne, nejako takto http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f... .. viem si predstaviť, že velka izba by sa dala ovela rozumnejšie zariadiť a aj vymedziť tak, aby tam mal každý svoje miesto... ale na druhej strane aj sukromie je doležité.... ja by som im zatial asi urobila spoločnu, ale premyslela tak, aby sa dala v pripade potreby nenaročne uplne rozdeliť so samostatnymi vstupmi aj oknami...
Odpovedať
Profilova fotka
Práveže aj chalani by boli radšej sami, mám len obavy, či je vôbec možné do malej izby pomestiť všetko, čo tam má byť =-) . Fra, aká veľká je tá vaša miniizba? nám vychádzajú s rozmermi nejakých 2,80 x 3 m, a navyše nemám predstavivosť, aj som behala s metrom po byte, ale nejako si to neviem predstaviť, ach jooo :-N
Odpovedať
no podľa mňa je to postačujúci priestor pre jedno dieťa. možno by to bolo trošku stiesnenejšie ak je v izbe zošikmená stena... dôležité je kde budú dvere a okno, aby v pohode vošla nejaká skriňa, pracovný stolík a posteľ...
Odpovedať
simca, tie naše miniizby su dost podštandardné, ale decka to ocenuju ovela viac ako keby mali vačšie spojene izby... cca 3,5-4m x 2,5m a to navyše v podkroví.... zmestí sa im tam skrina, pracovny stol, posteľ a komoda.... ale su štastní, že si ich možu zamknut a mat v nich pokoj, predtym byvali všetci 4 sice v obrovskej izbe cca 40m2 ale spolu... toto sa im pači ovela viac...
Odpovedať
Profilova fotka
no to mi padol kamen zo srdca, nasa mala bude mat izbu tiez tak 2.5x3 metre a uz som si myslela ze aki sme krkavci rodicia ... ale ked sa to sikovne navrhne - to budem konzultovat s @fra :-) , tak to bude celkom dobre. ma tam ale krasne velke okno a vyhlad rovno na koruny stromov ...
Odpovedať
No moja zena byvala do 16 rokov svojho brata v 9m detskej. Potom mal on svoju izbu a jej ostala ta 9metrova. Pokial tam niesu znizene/sikme stropy tak je to v pohode izba. treba si uvedomit kolko decka v tej izbe su. V pouberte su bud doma alebo vonku .. doma su len ked sa ucia alebo hraju na PC a na to veru velku izbu netreba. Velkost je v pohode skor je otazka ci dve oddelene alebo jednu spolocnu. My mame rozdiel 5 rokov a planujeme ze budu mat spolocnu 20 metrovu izbu. Da sa prerobit na 2 ale chceme aby vyrastali spolu. Su to 2 chalani a tak si myslim ze to nejak velky problem nebude. No a na druhej strane aspon ak pojdu na intrak nebudu mat problem byt s niekym v izbe.
Odpovedať
My máme v byte kuchyňu o veľkosti 3 m x 3,3 m a vkľude by som si tam dokázala predstaviť detskú izbu. Pokiaľ je v tej izbe dobre vyriešené okno a dvere, tak tam nie je problém umiestniť posteľ, skriňu a písací stolík. Z vlastnej skúsenosti hovorím, že je lepšie, keď majú deti vlastnú izbu ako by mali mať jednu spoločnú. Ja so sestrou sme mali každá vlastnú izbu a keď som mala 10 rokov, tak nám pribudol brat do rodiny a rodičia nás chceli ako sestri dať do jednej izby a brat mal mať druhú. No s týmto sme v každom prípade nesúhlasili a naši museli pristaviť ešte jednu izbu pre brata. No a teraz môžem povedať, že mám strašne zlatých a chápavých rodičov. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak už som spokojnejšia, a myslím, že chalani budú tiež 8-) , ďakujem za komentáriky
Odpovedať
ja som tiez za dve mensie ako jednu spolocnu...sukromie je sukromie... my mame dve detske, jednu cca 11m2 a druhu trochu vecsiu...Ved tam staci stol, postel, skrina... ;-)
Odpovedať
ja som v časoch svojho detstva bývala spolu so setrou v jednej izbe 3x3,5m a v pohode sme sa pomestili, mali sme tam 2 váľandy, veľký písací stôl, perináč, skriňu, stolík a kreslo. akurát pred pár dňami sme spomínali ako nám v nej bolo dobre :-) . vtedy sme však dnu v izbe trávili málo času, nesedeli pri počítačoch ale hrávali sme sa vonku. ak má izba menšie rozmery, jej zariadenie záleží aj od toho kde sú napr. dvere, okno, či tam nie sú výklenky a pod. Naša dcéra síce obýva izbu 16,5m2 sama no v domčeku ktorý teraz staviame bude mať jedna z izieb 9m2 - (pracovňa), a myslím si že je to v pohode :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako spárvne vybrať písací stôl a stoličku pre dieťa - teóriu, to sa mi podarilo nájsť niekoľko článkov. Uvítala by som nejaké konkrétne tipy. Aké máte skúsenosti? Vyberám nábytok pre 5 ročné dieťa a uvažujem o stole a stoličke, ktoré sa dajú polohovať.
Odpovedať
Norma predpisuje plochu spálne pre jednu osobu min 8m2, ale ak sa to ráta aj na objem vzduchu, tak pri bežnej výške podlažia to vychádza na nejakých tých 9m2. Čo sa týka dispozície, ako už niekto spomínal, záleží od polohy okien a dverí, ale skúsenosť vraví že aj do takej izby sa dá dostať všetko čo treba (posteľ, písací stôl, skriňa). Ja osobne by som stavil na súkromie.
Odpovedať
Ja som mala izbu 1,95x4 neznášala som tú izbu. Ale nevadilo mi, že má 8m, to by bolo v pohode, problém bol, že sa tam nedal umiestniť nábytok. Teda dal, ak by bol robený na mieru, no na to peniaze neboli. Ale ak by som mala izbu 3x3m tak by to bolo super. Napriek tomu, že izba bola malinká, zariadená nie podľa mojich predstáv, v období puberty som bola vďačná, že mám izbu sama pre seba. Toľko môj postreh :-)
Odpovedať
podľa môjho názoru je 9m úplne v pohode, niektoré deti sa o takýto priestor musia deliť ešte so súrodencami, takže si myslím, že pre 1 dieťa je to postačujúce. Klasické panelákové izby nie sú väčšie a vyrastajú v nich aj 2-3 deti.... Chlapci budú určite radi, že majú každý svoje kráľovstvo. držím palce, nech sa to čo najlepšie podarí ;)
Odpovedať
Podla mna to tiez staci. Izba o rozmere 3x3 nam presla schvalenim aj od socialnej pracovnicky na adopciu dietata. Pri mojej poznamke ze je izba je mensia, ale pre jedno snad v pohode, skonstatovala ze aj dve by sa tam kludne zmestili (co sa mi uz ale zda vela). A to som s tej izby mala najvacsi strach aby bola vyhovujuca. Dcera (nakoniec vlastna :-D ) vyuziva izbu zatial minimalne, iba na skladovanie a vynasanie hraciek. Zmestili sa nam do nej dve police na hracky, dve komody a postel, v strede je celkom slusne miesto na hranie.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď nie je iná možnosť, tak to stačí, určite by som volila pre každého samostatnú izbu, aj keď menšiu, ocenia to, keď budú starší.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
tak ja mam jednu dcerku šikovna ma dobre znamky velmy tuži po svojej izbe .... Ja neviem.. Mame 1 izbový byt.. stenu mame predelenu a tam býva ona a mi .... vedla neviem prosím mame si najist 2 izbový bit aby mala sama izbu ?? :-( :-( :-( :-o :-o
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?