Ťažkosti s obkladom shcodov

Ahojte,potrebujeme poradiť.Máme starší dom,cca 60 ročný,obložili sme si na schodoch stupne,bez podstupníc.Rozmýšľame teraz ako to vyriešiť s obkladom podstupníc,či dlažba alebo drevo alebo niečo iné napr.farba a nejaký tmel.Problém je ten,že medzi stupňami a stenou a takisto medzi stupňami a podstupnicami sú veľké medzere.Stenu pri schodoch sme neomietali,len maľovali,je dosť krivá,rovnako ako aj podstupnice,prikladám foto.Mali ste niekto podobný problém?Ako to máme čo najjednoduchšie vyriešiť,aby sme si nepoškodili nové schody a aby to dobre vyzeralo?Ďakujeme za odpovede.
Odpovedať
@6martinac tie podstupnice nech tam das cokolvek si mala asi dat pred tym ako sa lepili schody, teraz tam budes grcat na schody bordel. mozes dat omietku, marmolit, hociaku vzorovnu omietku, davat dlazbu by bolo asi na mozgove vysetrenie. Tu stenu ked ste neopravili tak to mozes vyplnit akrylatovym tmelom, tie fugy sa v podstate stratia aj ked tonebude uplne dokonale ale pri narokoch na stenu jto bude uplne ok. Dalsia moznost je dat tam listy, tak isto budu plnit ochrannu funkciu, aj si nedas pozor a utries schody handrou za chvilu bude stena spinava.
Odpovedať
@6martinac ideálne by bolo steny upraviť ešte pred osadením schodov teraz už jedine vyplniť špáry akrylom skôr asi bielym že ta špára splynie so stenou alebo schody zakryť okolo kraja olepiť páskou a natiahnuť do stratena omietku klasický jemnú zrnitú alebo potom sú hotové stierky vo vedierkach tie zrnité trebárs stelax šťuk sa dajú pekne zapucovať... podstupnice takisto ... alebo potom odolnejšie riešenie natiahnuť na celé steny popri schodisku a na podstupnice dekoratívnu omietku 1-1,5 zrno .... lišty si na takýchto schodoch predstaviť neviem dlažbu už vonkoncom nie ....
Odpovedať
Profilova fotka
@6martinac v tejto situacii tazko radit... kazde riesenie je o velkom kompromise.. moja rada: skara medzi naslapom a stenou vyplnit - silikonom nie akryl podstupnice podla mna 2 moznosti. 1.neobkladat s nicim iba natret oteruvzdornou farbou.. nebude to sice asi pekne ale bude to funkcne a bude to ladit myslim s celym vyzorom (neber to v zlom) 2. dajte si narezat MDF dosky (8mm- biele) alebo sololit 4mm biely a nalepit na mamut k podtupnom. Robota blba kazdy podstupen je iste "original" ale ak sa s tym pohrate bude to vo finale vyzerat lepsie ako alternativa c.1 Proste chybu ste spravili ze ste neriesili podstupne ako prve.. stacilo ich omietnut resp. stierka... teraz pri takomto riesenie zavadzia "nos" naslapov... P.S. ziadne listy by som tam vobec nedaval... vyzeralo by to hrozne..
Odpovedať
silikon je spomarina je pravda ze je pruzny ale neda sa malovat a za rok to bude vyzerat katastrofalne treba tam dat pruzny akril a keby nahodou casom praskol staci preakrilovat ale pri pruznom sa to uz nestava. na podstupne ak je tam este miesto nalepit sadrokarton a nato natiahnut nieco umyvatelne a mate to ok ale co sa týka praktickosti dal by som aj na schody listy tzv fajky aly sa umyvanim nezaspinila stena.ň a len taka otazocka schody ste si robili sami,? ak ano je to ospravedlnitelne ale ak to robili neaky majstri tak potom to poriadne odflakli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?