Koľko unesie sadrokartónová priečka?

Mame doma taky maly problem. Do predsiene som si vyhliadla zavesnu skrinku o rozmeroch 180 x 30 x 20 cm (v ponuke je aj kratsi model 120 x 30 x 20 cm, ten je na prilozenej fotografii, ale ta uz sa mi az tak nepaci). Priecka na ktoru by vsak mala byt namontovana je sadrokartonova a moj manzel ma nazor, ze priecka skrinku neunesie. Priecka nie je nijako specialne vystuzena. Ja mam zase postoj ze sa nemienim len tak lahko vzdat. ;-) Ako zistim, kolko kg priecka unesie, resp. ako skrinku namontovat aby ju stena bezpecne uniesla?
Odpovedať
Profilova fotka
@canama http://www.rigips.sk/download/_pdf/mo... strana 62/63
Odpovedať
Profilova fotka
Odmontovať sadrokartón a dodatočne vystužiť montážny rošt. Budeš mať istotu, že Ti to nespadne. Je to pekný a úsporný nábytok. Držím palce.
Odpovedať
Na SDK priečky sme bežne vešali kuchyne, kvalitná hmoždinka Vám na ťah musí uniesť 70kg, len ju treba vedieť osadiť a pre dobrý pocit môžete po obvode pridať zopár závesov naviac. Tiež je možnosť nájsť stĺpiky konštrukcie a dať tam klasické skrutky na montáž SDK konštrukcií, samozrejme bez hmoždinky, pokiaľ skrutky nepretočíte určite to nepovolí.
Odpovedať
@heimdal88 hmozdinka ano ale ten sadrokarton okolo nej by som moc tomu neveril. ja ked nieco takeho montujem tak vzdy si na skrinku sadnem s nohamy vovzduchu a viem ze vtedy to je bezpecne ukotvene.ale z sdk noooo...
Odpovedať
Profilova fotka
Takéto veci sa musia kotviť do konštrukcie .Samotná sadrokartonova tabuľa to neunesie.
Odpovedať
@canama nemám pocit že by priečka neuniesla tieto skrinky, samozrejme pri použití vhodnej hnoždenky do sadrokartónu, ako bolo spomenuté dobré by bolo prišrobovat to o konštrukciu .len ked si nepametáte alebo ste robili priečku alebo pokial ju robil niekto iný musíte profily hladat..odporúčam tenkým vrtákom skúšat vrtat niekde v priestore za skrinkou kde narazáte na plech ,skúsil by som aj hladat ich v miestach kde by teoreticky mali byt ,štandardný rozostup osovej vzdialenosti býva 60-62,5 cm , teda hladal by som od rohu ....60-62,5 cm ,120-125 cm , 180--187,5 cm ..... niekedy ked je to zle vytmelené je to vidiet ajbez toho :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?