Hrubý ťažký záves namiesto dverí

ahojte, potrebovali by sme poradiť. Začas chceme uzavrieť schodisko len tak provizorne. Od chodby idú bokom schody, predtým tam bola taká tá doktorská "koženka". Neskor tam planujeme dať velke posuvne dvere, ale aspon načas to chceme uzavrieť aspon takto... plánovali sme tam dať taku garnižu, ktora je len ako lišta v strope a zavesiť tam hrubý ťažký záves, pretože vrchne poschodie teraz nepotrebujeme. Máte s takým niečím niekto skusenosti?:) Alebo by ste mi vedeli poradiť, kde taký hrubý ťažký záves kúpim? na šírku potrebujeme až 4 metre... dakujem..:)
Odpovedať
@bluen neviem co tym chces dosiahnut, tesnenie alebo zakrytie diery... lebo: ak tesnenie tak ta lista v strope, naozaj tazky zaves taky jak zo socialistickej restiky neudrzi ak zakrytie tak si kup "japonske posuvne panely" a bude to pekne zakryte...
Odpovedať
@eeffka dakujem za tip..:) o tom som ešte nepočula, ale vyzera to pekne.... :) poskušam to popozerať..:)
Odpovedať
Profilova fotka
hm 4 metre takeho tazkeho zavesu asi nie je lacna zalezitost, tak to uz radsej rovno tie dvere. alebo nieco lahsie:)
Odpovedať
našla som take hrubšie závesy, ktoré by zabránili prenikaniu studeného vzduchu, v merkury..:)
Odpovedať
@bluen Aj my sme v dome dočasne vyriešili prekrytie schodiska závesom, ale boli s tým dosť problémy :-(. Mali sme to tak provizórne len niečo vyše mesiaca a som rada, že sme tam vsadili normálne dvere.
Odpovedať
@arevka a aké ste s tým mali problémy? my to tiež potrebujeme len dočasne... našli sme tie garnižove kolajničky a da sa tam pripevniť až dva závesy... a pozerali sme tie závesy aj v merkury, a maju tam na výšku take ake potrebujeme, aj su dosť hrube, a zaroven aj pekne... tak tam by sme si zatial asi aj vybrali..:) a dame 2 za seba a snad to nejako pomôže..:)
Odpovedať
@bluen Minulý rok sme kúpili RD a zrekonštruovali jeho interiér. Okrem iného sme vymenili aj všetky dvere. A v obodobí, keď sa už začala vykurovacia sezóna a my sme čakali na dodávku interiérových dverí, tak sme na oddelenie schodiska a zrekonštruovanej obytnej časti použili záves. A vyskytol sa problém s pliesňou :-(. V spodnej zrekonštruovanej časti domu sa viac vykuruje. A na schodišti, ktoré bolo oddelené tým závesom a vedie na poval, ktorú zatiaľ nevyužívame ako podkrovie a teda aj menej vykurujeme sa zrážal teplý vzduch, ktorý prúdil z vykurovanej časti so studeným vzduchom v nevykurovanej povale a tým sa nám na schodisku vytvorila plieseň. Po osadení dverí a následnom odstránení pliesne na schodisku už podobné problémy nepozorujeme. Ak však dom vykurujete rovnomerne, prípadne máte dom dobre zateplený, tak sa zrejme podobným problémom vyhnete :-).
Odpovedať
@arevka no my to tiež presne tak chceme... ale vrchne poschodie sú izby, nie len poval a na schodišti je velký taký liatinový radiátor a ešte aj hore v jednej izbe je velký radiator, čiže kuriť sa tam bude, ale nie až tak veľmi ako dole....:) uvidime čo to spravi prvý mesiac, snaď to nebude robiť šarapatu a potom časom tam dáme isto dvere..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@arevka @bluen toto bolo s tou plesnou sposobene, pretoze ten zaves v podstate stenu z vnutornej straty oteplil a tak sa dost vyrazne zmenila krivka ohladne rosneho bodu... to je cele, toto iste sa ti bude robit aj keby si tie zavesy dala normalne na okno -- tiez za nimi hrozi v zime ze sa bude tvorit plesen, ak mas isty pomer teploty a vlhkosti v interieri... to je proste fyzika, nie ze si vymenila dvere za zaves :)
Odpovedať
@kaktusik007 Ten záves bol zavesený v priestore, nie pri stene. Môj názor je taký, že tým, že sme založili dvere, sme zabránili úniku teplého vzduchu na poschodie a teda aj zrážaniu pary a následnej tvorbe pliesní na studenej stene schodiska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?