Zistenie priciny zatekania v byte

Dobry den, V roku 2018 sme prerabali jadro, sprchu so zlabom. Po polroku sa zacali stazovat susedia, ze im zateka, u nas v byte sucho, u nich kvapka voda zo stropu. Ihned sa sprcha znova zaizolovala, problem pokracuje s prestavkami. Vedel by niekto poradit, na koho sa obratit, dat kontakt na stavebneho inziniera, firmu z Bratislavy, aby sa zistila pricina a urobila naprava? Sme zufali. Dakujem
Odpovedať
@anduluca Oni bývajú pod vami? Začalo to po prerábke? Keď im kvapká voda zo stropu, tak to je dosť zlé. Treba začať s tým, že odstavíte vodu na niekoľko dní, aby sa zistilo, či to uniká od vás. Ak áno, tak rozbiť všetko, kde sú rozvody a skontrolovať ich. Stačí, ak nejaký spoj inštalatér zle spojil a tá voda môže tiecť kamkoľvek, nemusí tiecť len na tom mieste, kde uniká. Medzi panelmi môže putovať aj niekoľko metrov, kým si nájde cestu von.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem. To nas napadlo tiez, ale nez sa do toho pustime, neda sa to zistit nejakou sondou, testom farebnej? Mozno to ide od susedov z vyssich poschodi.
Odpovedať
Profilova fotka
@anduluca úvaha chrobak7platí, žiaľ Vaša nie, farbou by sa možno dala zistiť kanalizácia, vodovod nie.
Odpovedať
@jan45 Jan nepoznate nikoho, firmu v Ba a okoli, kto by urobil sondu alebo zistil infracervenym svetlom (neviem, ci vyjadrujem spravne) kde je zdroj problemu?
Odpovedať
Ak to netečie stále, tlaková voda to nebude. Detailné foto napojenia do stúpačky by pomohlo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?