Vývod na digestor príliš nízko

V kuchynskych stupackach mame vetraciu sachtu do ktorej usti vyvod digestor (vyzera ako na obrazku, nie je to konkretne nasa). Problem je ze vyvod je prilis nizko, cca 145cm od zeme (planujeme pracovnu dosku vo vyste 90cm a plynovy sporak kde musi byt digestor vzdialeny od dosky 75cm, cize minimalne 165cm). Je mozne otvor vo vetracej sachte nejakym sposobom presunut vyssie, alebo je pevny a budeme to musiet riesit pouztim kolien? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
vyrezať novú dieru, s upevnením treba trochu improvizovať, spodnú dieru prekryť kusom plechu, ktorý prilepíš mamutom alebo neutrálnym silikónom, môžeš to poistiť aj texami.
Odpovedať
Ja osobne som otvor v stupecke "zabednil" aspon sa mi nesiria pachy a ine "molekuly" od susedov, Kupil som digestor ktory nepotrebuje odvod do sachty ale je tzv. samocistiaci - mozes ho umiestnit kamkolvek -ma uhlikovy filter a dalsie 2 filtre ktore sa menia. Je pravdou ze varime doma len cez vikend a sem tam cez tyzden veceru.
Odpovedať
Ja som vyviedla vyvod hore cez skrinku nad digestorom a potom po skrinkach az k balkonovej stene (na meter to bolo rovnako ako k vetracej sachte v jadre, ale nebolo treba rypat dieru do panelu). Mali sma tu genialnu dreveno sololitovu stenu medzi kuchynou a balkonom, takze ju murovali z Yporiek pri vymene okna a hned som si dala zamurovat vyvod na vzduchotechniku. Druha vec je, ze som davala skriky skoro po strop a tak tie plastove vzduchovody nerusia a asi toto riesenie nedude pre kazdeho. Tzv. recyklacny digestor som "zrusila" este v case teoretickych uvah o novej kuchyni. Spocitala som si spotrebu filtrov a ich cenu a hladala som cestu ako to odvetrat niekde mimo kuchynu. Tak ci tak, ked sa nieco vari aj tak to zavonia (alebo aj nie, podla toho co sa vari :-D ) po celom byte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?