Vynovenie umakatru

Profilova fotka
Dobrý deň. Kupujeme byt v pôvodnom stave a popri ročnej dcérke sa nám nechce púšťať do murovania kúpeľne. Chcela by som vedieť, či je možné dať na umakart kachličky a nejaké poličky. Teda či to ten umakart vydrží. Alebo radšej iba nejak premaľovať. Ocenila by som aj nejaké foto, ak ste to doma robili aj vy. Ďakujem
Odpovedať
@petus_pravdova Kachličky nie, tie padnú. Umakart je pružný, ak sa opriete silnejšie o stenu, kachličky sa odlepia. Je to zbytočná investícia. Dá sa na umakart nalepiť samolepiaca fólia - dekorov máš na výber mrte. Ani cenovo to nevyjde veľa a pri prerábke je to minimum odpadu. Môžeš aj premaľovať, - je to síce rýchlejšie a lacnejšie, ako tá fólia, ale nemyslím, že to bude pekné. Záleží od typu farby ako prekryje pôvodný umakart. Trebalo by vyskúšať kúpiť niekoľko druhov a na kúsku umakartu vyskúšať, ako to drží, ako kryje a ako vyzerá po zaschnutí.
Odpovedať
Profilova fotka
@petus_pravdova podla mna akokolvek "prerabat" umakart je trata casu a penazi...
Odpovedať
@petus_pravdova ked som bol maly tak si pamatam, ze tatko chcel vynovit umakart. Neviem ci to bol origos umakart, ale bolo to biele a kachlicky na to lepil kedysi znamou "EReskou". Drzalo to cca 10-11 rokov, potom sme sa odstahovali. Ale v dnesnej dobe mas na vyber vela lepidiel, takze by som sa nebal lepit to. Ale moj osobny nazor, ked si spomeniem, ako sme sa pred 11 rokmi nastahovali s manzelkou do nasho prveho bytu, sice s panelovym jadrom, ale neprerobenej kupelne (vyzerala hrozne), tak jednoznacne kasli na to. Je to zbytocna robota. Normalne sa da fungovat aj v kupelni s umakartom, ktora nevyzera ako z katalogu. Poriadne to vydrhnite, dezinfikujte, nech to je ciste a kaslite na to.
Odpovedať
@petus_pravdova aj ked si tiez myslim, ze je najlepsie sa na to vykaslat, par rokov vydrzat a potom prerobit komplet, ale na druhej strane ta chapem, pozerat na umakart v dnesnej dobe je riadne frustrujuce. My ked sme pred 20 rokmi kupili nas prvy 1i byt, tiez sme nechceli vela investovat, lebo sme vedeli, ze skor ci neskor odtial pojdeme do vacsieho. Aby som to "prezila" s tym umakartom, tak sme to spravili tak, ze zo strany chodby sme prisrobovali sadrokarton a ten normalne namalovali, zo strany kuchynskej linky sme nalepili samolepiacu tapetu - ta sa aj dobre umyvala. A vnutro kupelne sme nastriekali farbou. Farba na tom drzala pomerne dobre, jediny problem bol okolo vanicky, to sme za tych 6 rokov, co sme tam boli prerabali asi 3x, ale vzdy len odlepili taku listu, co tam bola, vystriekali plesen a nalepili novu listu.. U kamarata som videla nastriekany umakart takou akoby hrubsou farbou, neviem to ani opisat, netusim, co to bolo, ale na prvy pohlad vyzerala ako omietka, mala strukturu, ale len jemnu..
Odpovedať
Existuje granit sprej. Je to farba s hrubšou štruktúrou,deti mali s tým prestriekané plechové skrinky na pracovnom stole čo som zostrojil a držalo to roky...
Odpovedať
my sme kachlicky na umakarte mali, este niekedy v 90. rokoch. Ak si dobre pamatam, boli lepene chemoprenom sparovacka bola klasika. Neodpadla nam ani jedna, dnes by som to mozno lepil silikonom.
Odpovedať
. Ali sme jadro namaľované balakrylom, vydržalo cez 15 rokov úplne v pohode. Nelupalo sa vôbec nic, ani okolo vane. Stačilo umakart umyť, odmastit okenou a 3 nátery valčekom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam na umakarte sdk a na ňom obklad už asi 7rokov a žiadny problém nemám
Odpovedať
Profilova fotka
@matko291 to zo strany kupelne? Sused kupil byt v meste a chce to prerabat a dat do prenajmu, ale nechce umakart davat dolu, len ta stena umakartova medzi kupelnou a kuchynou nie je rovna, myslis, ze ma zmysel dat sdk od kuchyne a na to linku? Ci to su zbytocne vyhodene peniaze?
Odpovedať
Profilova fotka
@lejak2 zo strany kúpelne. Samozrejme vo váhe
Odpovedať
@matko291 ako si to daval do vahy? dal si to na profil?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 na buchty také väčšie
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?