Odpoveď na príspevok od nue:
@willinko23 aspon 50L aby to tieklo vkuse? Lebo v… @nue Skutočne máte ten vodomer teplej vody na teplej vode? Je horúci ten vodomer keď sa pustí v byte teplá voda?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@nue Skutočne máte ten vodomer teplej vody na te… @frantisekca toto je zaujímavá úvaha ,kľudne mohli vymeniť vodomery,vtedy by spotreba sedela.Odpoveď na príspevok od dedo758:
@willinko23 Ja by som práveže na tri dni vypadol… @dedo758 Dobrý deň, vraciam sa k vášmu návrhu, kvôli iným povinnostiam bolo tento problém odsunutý... Testovali sme to podľa návodu. Niekoľko dní neprítomnosti, zavretý sventil SV a TV stav sa nezmenil. Mám zato, že teda ten problém nastváva počas užívania v byte. Je možné, že niekde tá voda uniká tak, že sa to neukáže u suseda pod nami? Resp, da sa to nejakou sondou pozrieť?Odpoveď na príspevok od nue:
@dedo758 Dobrý deň, vraciam sa k vášmu návrhu, kv… @nue V prípade rodinných domov je uníkajúca voda niekde za vodomerom (medzi vodomerom a domom) pomerne bežnou záležitosťou. No, v byte by ste chybu Vy, alebo Vaši susedia, rýchlo odhalili. Teda keď zavrieš ventil za vodomerom a vodomer stojí, tak sa natíska otázka, že prečo teda usudzuješ, že sú to nerealné čísla? Toľko vody vyčľachtate a hotovo. 😁 (ani mne doma sa to zo začiatku nepozdávalo, no keď v poradí tretí vodomer ukazuje rovnako našu vodnú rozšavnosť, tak už im verím) 😅 Zober veliký zavaráninový hrniec so známym objemom a vo vani niekoľkokrát napušťaj - vylej ( aspoň 100 - 200 l) a porovnaj s údajom na vodomeri. Ak aj napriek tomu nebudeš nedôverovať Tvojmu vodomeru, stále existuje možnosť jeho výmeny "na žiadosť zákazníka". Zaplatíš, ale aspoň Ti zmiznú pochybnosti.Odpoveď na príspevok od nue:
@dedo758 Dobrý deň, vraciam sa k vášmu návrhu, kv… @nue Mali ste to vyskusat tak,ze nechat ventily otvorene a par dnu neísť do bytu.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Stále sa ponúka úvaha, že pretláča teplú do stude… @starysomar Presne takOdpoveď na príspevok od nue:
@dedo758 Dobrý deň, vraciam sa k vášmu návrhu, kv… @nue Taký veľký únik by bolo okamžite niekde vidieť. Ešte je možné dať vodomer overiť na SLM (Slovenská legálna metrológia), ale niečo to stojí. Sedia na Geologickej. Ak by aj bol vodomer po dátume overenia ešte neznamená, že musí počítať zle. Priklonil by som sa ešte k tej verzii s nádobou so známym objemom a odskúšať to tak...Odpoveď na príspevok od petersd:
Hypotéza o nejakom pretláčaní vody je totálna hlú… @petersd ale ak ostane bateria otvorena ale neodteka z nej (pri bidetovej sprske) ta sa tlaci voda z tej s vyssim tlakom, do te z nizsim. Nam sa to stalo, ked niekto zabudol zavriet bateriu na WC, tlaci studenu vodu do teplej. Ne ze by to boli kubiky, ale zistim to hned ako pustim teplu vodu a ide studena. Co sa dialo kym som na to prisla, radsej nechcem vedietOdpoveď na príspevok od zita19:
Namate nahodou bidetovu sprsku? Moze byt, ze pret… @zita19 Bidetovu sprsku nemame.Odpoveď na príspevok od nue:
@zita19 Bidetovu sprsku nemame. @nue nie je práčka napojená na teplú vodu alebo nejaká termostatická batéria tam nie je? Skúsiť to asi postupne, že pozrieť stav oboch vodomerov. Ísť splachnuť a skontrolovať stav oboch. Potom pustiť vodu v umývadle na studenej strane. Skontrolovať. Pustiť teplú v umývadle. Skontrolovať. Atď. Pustiť práčku, ale ideálne počas chodu nepúšťať nič iné a zas potom skontrolovať. Všetko zapísať a pozerať čo sa kde hýbalo a o koľko. Aj sa mi páči ten nápad mgx, ale nepoznám ten smart prístroj čo sa tam montuje, tak by mohol dať viac info. Vyzerá to fajn aj na iné účely.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@nue nie je práčka napojená na teplú vodu alebo n… @marsdm Vdaka. poskusame este. Termostaticka bateria tam ziadna nie je. A boli vsetky vymenene.Odpoveď na príspevok od nue:
Ja si realne nemyslím, že je problem vo vodomere.… @nue Je v dome funkcna cirkulacia TV? U nas nie. Ked sa chcem sprchovat (kupat) v noci, dlho tecie len studena voda... Som laik, to mi napadlo len pri poznamke "Musel by sa clovek sprchovat vo vriacej vode" PS: Tiez robim z domu, niekedy dlho do noci, tak preto kupel kludne aj po 3. hodine...Odpoveď na príspevok od cyrus12345:
40 kubikov rocne je v pohode na 2 osoby. 75 mi ur… @cyrus12345 je tam iba jedna osoba. predtym tam byvali roky dvaja a nemali problem. Ak by bola v dome zla cirkulacia, bol by odber teda vyssi v priemer celeho domu? Lebo pozerala som aj priemer domu a je to zle oproti priemeru.Odpoveď na príspevok od nue:
@cyrus12345 je tam iba jedna osoba. predtym tam… @nue Prave to, ze pri zmene najomnika vzrastla neumerne spotreba TV napoveda, ze narast suvisi so zmenenym rezimom pouzivania TV novym najomnikom. A na priemer v dome to nema vyrazny vplyv, lebo ostatni svoje navyky nezmenli - TV nepouzivaju v noci a teda zla cirkulacia sa na spotrebe celeho domu neprejavi...