Sprchový kút - rozmery

Prosím Vás, viem, že sprchové kúty majú rôzne rozmery...ale aké rozmery sú vhodné pre sprchový kút do maličkej kúpelne, avšak tak, aby sa v ňom človek vedel aj pohnúť?
Odpovedať
Moj názor: sprchový kút pod 90cm x 90cm je už malý. Takže aspoň 90x90. Ono sa vybera skôr koľko je tam preň miesta.
Odpovedať
@milan209 je tam málo miesta, preto sa pýtam, že aké sú minimálne rozmery, aby to bolo ako tak vhodné na kúpanie.
Odpovedať
@domcicipatcici pre 1 osobu 80x80 v pohode, my sa zmestime do 90x100 dvaja :)
Odpovedať
@horsey .. ale asi iba na stojáka. Nohy si už neumyjete. ;-) ;-) :-D
Odpovedať
@chrobak7 ty si nevies umyt nohy ked stojis? :-D asi ti nebudem posielat video, ze to ide, ale snad mi veris :)
Odpovedať
@domcicipatcici mali sme v byte 10 rokov kut o rozmeroch 70x85 (zmenseny obdlznikovy kut 75x90) a bolo to ok. Vlastne to bolo super, lebo sme mali vdaka tomu v kupelke aj vanu Teiko Panama, umyvadlo 60cm so skrinkou Ikea a tiez pracku a aj miesto na skrinku sa naslo :)
Odpovedať
@horsey Ber to s humorom. Išlo mi o to, že v úzkej sprche sa človek ťažko zohne bez toho, aby si nenarazil hlavu o stenu alebo o batériu. Preto sme si naprojektovali sprchu 90x120 cm do oboch kúpeľní. Ale jasné, že osprchovať sa dá aj v 80x80. Je to len o komforte. Ak nie je miesto, musí sa človek uspokojiť aj s menšou sprchou.
Odpovedať
@domcicipatcici daj tam najväčší aký sa ti tam zmestí lebo čím menší kút tým je tam obmedzenejsi pohyb a predpokladám že sa sprchujes aspoň jeden krát denne aby si toto ocenila.
Odpovedať
no ja v kupelni 160x160 v ziadnom pripade nemozem dat vacsi kut ako nieco x 85cm potom mi zostane na obliekanie 75 cm, minus obklady/kachlicky a minus zarubna, co je cca 70cm. pri 90cm by to bolo uz extremne male.. viac ani nespominam. vedla psrchy mam pracku, oni su 60cm, plus 5cm mur, to je 65 a plus 10cm priestor a obklad, to je 75cm, cize je to bud 85x85 alebo 80x85, neviem, no viac je uz nemozne. pointa je nestat v sprche na sirku, ani na dlzku, ale na UHLOPRIECKU, potom sa tam clovek zmesti lepsie, lebo uhloprieckovo je tam viac miesta.. a pre kritikov: osprchovat sa je 1 vec, ale kde sa utriem (ok v sprche) a OBLECIEM ? na obliekanie treba tiez priestor..
Odpovedať
Profilova fotka
najskôr by som sa tých predo mnou opýtal, či si obujú topánky na šnurovanie bez zohnutia, t.j. na jednej nohe bez podopretia. Ak áno, tak sprcha 80x80 stačí.
Odpovedať
tak reakcie sú rôzne, vidím to tak, že to tak či tak budem musieť nejako zhodnotiť asi sama :D a pomerať si to :) a rozmiestniť... a ešte ak by ste boli takí dobrí - koľko podľa vás vyjde prerábka bytu? komplet jadro (momentálne je vymurované), ale chceme posúvať 2 steny, potom elektrika, stierky a samozrejme tým pádom odpady, či čo to je :D
Odpovedať
Profilova fotka
najlepsie budes mat ked sa sama rozhodnes
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak hlavne aby sme sa tam zmestili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
maličká kúpeľne je abstraktný pojem. na to tí môžem len poradiť, maličký sprchovací kút.
Odpovedať
@bohusmil joooj, aký šikovný :D maličká kúpelňa je 170x140
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?