Sadrokarton na umakart

Zdravím. Chystam sa prerabat byt na prenajom. Je tam stare bytove jadro. Rozmyslam dat na umakart zeleny sadrokarton a kleber sietku a obklad. Sam neviem ci bude taketo riesenie funkcne. Teoreticky by malo byt. Druha moznost to zrutit a postavit ale nejdem menit rozmer jadra. Dik za rady.
Odpovedať
Bude to "žiť svojim životom" a bude to praska. Pri najomnikoch ešte viac a nič neusetris. Porfix ta vyjde rovnako ako ten sadros
Odpovedať
@lukas2589 Stúpačky sú v akom stave? Lebo ak v pôvodnom, tak vyhoď umakart a daj SDK - pri prípadnej výmene stúpačiek najmenšia škoda. Ak sú vymenené, daj aj pórobetón, ale 5 cm max - na zakrytie to stačí a nezmenší to miestnosť WC…
Odpovedať
Stupacky su nove. Dobre tak to teda zrutim cele.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 radia Vám tí, čo to neplatia. Byt na prenájim investície moc nezhodnotia,a le nájomníci určite znehodnotia. Sdk upraví plochy esteticky, spevní stenu, obklad unesie. Ak nechcete meniť dispozíciu, je zme jadra zbytočná. A zvážil by som aj obklad, vodovzdorná omietka sa dá získať jednoduchšie.
Odpovedať
@jan45 rozmyslal som podobne. Skor sa bojim vrzgania alebo tak. Ale ked nevrzga pôvodny umakart nemal by vrzgat ked bude na tom sdk.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 ak chces davat SDK, tak kleber a sietka je zbytocna. Obklad nalepis rovno na SDK. Dalsia moznost je renovacia umakartu, nemam skusenost. Vacsinou sa robila priecka z porfixu, ale to vacsinou z dovodu zmeny dispozicie.
Odpovedať
Kupelna ano len obklad ale vonkajsia strana do chodby tu som myslel dat do klebra a omietky.
Odpovedať
@lukas2589 tak tam dáš iba omietku, to lepidlo ti tam vôbec netreba. v princípe by ti ale stačilo iby vysádrovať spoje, skrutky a vymaľovať a dosiahneš normálny vzhľad steny bez trápenia. Ibaže by si mal štukové omietky a potrebuješ mať zrnitý vzor aj na pokračovaní steny zo SDK.
Odpovedať
@sousedekovci89 praveze planujem oskrabat tapety a dat stukove omietky tak aby to vyzeralo vsetko rovnako.
Odpovedať
@lukas2589 tak v pohode ten kleber tam nepotrebuješ iba natiahneš štuk. (nezabudol by som na penetráciu).
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 Mám to tak doma v byte zo 10rokov a úplne bez problémov. Na umakarte SDK a obklad, pre nájomníkov úplne postačuje, vandal zdemoluje aj panel 🙂
Odpovedať
Najlepsie je zburat to cele a postavit na novo. Ono sa to javi ako dobra volba ten sdk, ze usetris a nemusis burat, ale to je riesenie len na cas. Potom aj tak to treba vymenit komplet. A zase ked sa to raz urobi a poriadne mas vystarane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukas2589 načo odmietať SDK? Vyspravíš spoje a namalujes.
Odpovedať
@lukas2589 svokrovci to tak maju uz 10 rokov a nie je s tym ziaden problem. Kludne by som to tak spravila.. Na sadros nepotrebujes ziaden kleber a sietku, zo strany kupelne normalne poobkladaj a tam, kde nemusia byt kachlicky, tam predsa moze byt sadrokartonova stena v pohode.. My sme si tiez oblozili umakart zo strany chodby sadrosom a vyzeralo to dobre.. A pouvazovala by som aj nad tou moznostou, co pise @jan45 My sme si napr. na chalupu dali do kupelne keramicky lak na stenu, pretoze jednak tam mame stenu tak krivu, ze 10 cm rozdiel a jednak sa sprchac bude vyuzivat ozaj len prilezitostne, takze sme to riskli a uvidime.. Celkova investicia asi 100 ecok a dva dni roboty na celu miestnost..
Odpovedať
@akvi drzi to dobre? nie je vidiet zeby to nejako zacalo praskat alebo cosi?? nie je potom problem linku na sdk dat?
Odpovedať
@emiliee ved ta linka doteraz visela na tom umakarte, tak ked sa tam nasrobuje este sadros tak to je pevnejšie. Nic nepraska, všetko ok.
Odpovedať
zaujimalo by ma z akeho dovodu davat omietku na sdk? Ved to je uplne proti vsetkemu, ved prave preto vymysleli sdk.zatiahnut spary,prebrusit, a malovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@sousedekovci89 súhlasím existuje na to špeciálna farba Remal štruktúra obsahuje zrno na zvýraznenie omietky je to super už som to robil veľa krát
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?