Sadrokartón alebo tvárnice? Poraďte výhody nevýhody

Ahojte. Ideme prerabat kupelnu. Kedze mame obmedzeny rozpocet na prerabku chcem poradit. Na obrazku su zviraznene nove priecky, kedze kupelnu ideme predlzit. Podla vas by tam mohol byt sadrokarton? Mozu sa potom nan zavesit napr. policky atd? Dakujem za kazdy nazor
Odpovedať
My máme poličky na sadrokartone. Má ich dcéra v izbičke a občas ju nájdem ako sa ich drží keď vylieza na svoj stolík, aby dočiahla niečo z hornej poličky. Sú ale robené na závitových tyčiach, lebo z druhej strany je šatník a tam to nikomu nezavadzia.
Odpovedať
no zo sadrokartonom sa lahsie pracuje. Avsak treba si uvedomit ze tam treba tie zelene dosky co su vhodne do kupelne nie klasicky sadrokarton. No a ak pouzijes spravne hmozdinky a sroby na uchytenie policiek tak nemas problem. Nosnost je podobna ako keby si tam mala tvarnicu. Su samozrejme o nieco drahsie tie hmozdinky do sadrokartonu ale oplatia sa do nich investovat. My sme sa raz davali jednu taku stenu dole a kamos sa zavesil na policku a drzala. Ked sa ale vysvihol hore tak povolila. No a to je dospely muz cize pod 75kg urcite nema :)
Odpovedať
Profilova fotka
Sadrokarton ma jednu velku vyhodu.Das ho hocikedy dole.Policky nan zavesis hocikedy a nieje to ziaden problem.su na to urcene hmozdinky.Napr ja pracujem v jedne sukromnej firme a na sadros vesiame aj 20kg rozvadzace.Len treba kupit sadrokarton do kupelne.to je zeleny.A hlavne je menej bordelu snim ako ked sa to muruje.
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyy , no ano, zavesis, ale musis vediet, kde ti ide konstrukcia..... lebo len do nej je vhodne vesat a uchytavat tazsie policky a pod....
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme na take kupelnove kozmeticky vyrobky urocte staci nosnost aj len tak :) ale idealne je vediet, kde je kovova konstrukcie a tazsie policky uchytit do nej...alebo si vyrobte policky rovno zo sadrosa, v kupelni je to idealne riesenie:)
Odpovedať
Na obrazku su cervenou vyznace buduce priecky. V podstate povodna kupelne a wc ale kupelna bude predlzena lebo ideme zrusit chodbicku. Popripade tie dve priecky co delia kupelnu a kuchynu a kup. a wc by mohli byt z tvarnic. Aky ate nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
a dá sa sadrokartón potiahnuť omietkou?...Alebo ako sa to rieši pri znižovaní stropu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?