Prerábka jadra v paneláku. Je lepší sadrokartón či tehla?

Profilova fotka
Ahojte, máme dilemu s priatelom, budeme prerabat byt, kde je stare jadro. Kupelna a wc su oddelene len umakartom a nadalej by sme ich chceli ponechat oddelene. z troch stran jadra je pevny stena, aj ked je na nej umakart, ale po bokoch susedi s inymi izbami a susedmi. tzn. že nanovo bude treba postaviť len jednu stranu. Chcem sa spýtať, či odporúčate sadrokarton, pripadne, aka je zivotnost takejto steny alebo to treba murovat, ak murovat, tak cim, dakujem
Odpovedať
@gubka67 Zivotnost materialu je taka ako sa k nemu spravas. Z sadrosom to mas rychlejsie. ked murovat tak porfix.
Odpovedať
@madyyyy porfix by som nedala ani na "chliev" a nie to ešte do bytu... My sme murovali s ytong-om
Odpovedať
@marianka_21 A povedz preco?lebo je z popolceka a bla bla... Ved bude oblozeny....
Odpovedať
@madyyyy lebo si nemienim byt zapratať sajrajtom, keď nemusím a mám na výber...
Odpovedať
@marianka_21 A z ytongu nieje bordel?taky isty len biely :)
Odpovedať
@madyyyy myslela som to inak ako si zjavne pochopil :-/ a asi si rád prevraciaš veci tak, aby ti vyhovovali...
Odpovedať
chystam sa na to prave, nakupeny mam ytong. od par ludi z praxe som pocul, ze sa s nim lepsie pracuje ako s porfixom, sadrokarton len na geberit, hoci mozu byt dobre skusenosti aj s nim, my mame jednu stenu zo SD a teda viem ze take cosi dute nechcem.... priznavam ze mam predsudok voci sadrokartonu (ten material neznasam) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@candyman666 aku ma ytong izolaciu zvuku?
Odpovedať
Profilova fotka
@gubka67 ytong je prednejší a má lepšie izolačné vlasnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Sadrokarton je na taketo prece idealny material. Realizacia je rychla, presna, bez omietania a zbytocneho sekania koli vode, elektrike a kanalizacii. Doporucujem ale nesetrit a vzdy pouzit dve vrstvy zeleneho sadrokartonu do vlhka 2xGKBi/RBi. Stena bude pevnejsia a lepsie zvukovo izolovat. Pri prerabke jadra by som skusil zvazit 2x akusticku dosku Knauf Diamant GKFi alebo Modrusru dosku od Rigipsu. Urcite bude lepsie zvukovo izolovat ako Porfix alebo Ytong. Vacsina ludi ma zlu skusenost so sadrokartono preto, lebo bol pri ich skusenosti zle spraveny
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ak sucha praca tak sadrokarton ak sa nebojite trocha malty tak ytong, kazdopadne bordel je z oboch ako pri celej rekonstrukcii
Odpovedať
Pokiaľ mieniš od kuchyne zavesiť linku,jednoznačne ytong , sadrokarton odporúčajú statici do bytoviek kvôli zaťaženiu.sadrokarton som zvolil iba na priečku v byte,jadro sme urobili s ytongu,a fakt bordel bol rovnako z oboch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravim, som tu novy, a s manzelkou uvazujeme nad kupou a rekonstrukciou domceku, tak sa chcem spytat ohladne sadrokartonu. Je lepsie urobit priecky so sadrokartonu, alebo ytong??? Nie kuchyna, len priecky medzi izbami. A aky je rozdiel v cenach???
Odpovedať
prave som dokoncila prerabku 1izboveho bytu. Kedze tam bola strasne mala kupelna, musela som to riesit so sadrokartonom. Co si vybrat...asi hlavny aspekt cena. Sadrokarton aj s robotou ma vysiel lacnejsie, ako tehly a cement. Bordel mas rovnaky ci je to sadrokarton alebo tehly. Ytong alebo Porfix.. na to ti neviem odpovedat ale so sadrokartonom treba rozmyslat dopredu co kde chces mat zavaesene na tej sadrokartonovej stene. Ak na nej chces umyvadlo musi sa to vystuzit drevenou doskou.. lebo ziaden vodar tam nezavesi umyvadlo... to bol moj pripad.. potom som musela kupit umyvadlo so skrinkou.
Odpovedať
@montazsadrokartonu chcela by som sa spytat co hovorite na strop zo sadrokartonu ? Myslim to tak ci to vyjde cenovo cca rovnako ako ked musite cely strop vyrovnavat,stierkovata malovat ? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko takto povedat ked neviem ake krive to je. Ale len stierkou strop tazko vyrobnate
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?