Prehodenie kupelne/sprchy a wc v byte?

Dobry den. Rada by som sa opytala, ci je mozne v byte vymenit miesto, teda tam, kde je teraz vana, dat wc. A naopak, kde bolo wc, dat sprchovaci kut? Chceme aj dat namiesto vane sprchovaci kut, lebo aj tak sa uz roky len sprchujeme. Ide o to, ze miestnost s wc sa da zvacsit smerom do chodby, nic tomu nebrani. Zial, kupelna sa neda zvacsit, lebo z jej strany su dvere do dalsej izby a to by sme ich museli zamurovat, co samozrejme, nechceme, presunut dvere uz nie je kam . S prieckou nie je problem, nie je to nosna priecka. Samozrejme, bez statika a povoleni nic nezacneme. Chcem vediet, ci je to vobec mozne, taka velka vymena v byte. Kupelna a wc su oddelene, ale hned vedla seba. Chceme ich aj zachovat oddelene. Kupelna ma takych 2x2 m, wc este menej. Odpadove rury z vane a umyvadla su pri stene susediacej s wc. Mam na mysli, ci je to fyzicky mozne, takto ich vymenit? A ak budeme mat sprchu na mieste povodneho wc, ci ta voda nebude smrdiet? A ked bude wc na mieste povodnej vane, bude ta odtokova rura dost velka a vhodna na odstranenie odpadu a vykalov z wc? A kolko by to asi stalo eur? Dakujem.
Odpovedať
Ide to principialne, ale treba poriadny navrh hlavne zmeny odpadov. Cena podla mna v beznej cene vymeny jadra, pod3tis nepocitaj @sherry22
Odpovedať
ak sa wc priliz nevzdialuje od stupaciek tak ho ide posunut...odpad a cista voda sa nemiesa takze voda nesmrdi:) konkretne riesenie ti ale musi povedat na mieste nejaky vodar.
Odpovedať
Myslela som, ze suma bude 3 000-5 000 eur, ale bala som sa, aby to nestalo napr. 100 000 eur. Wc by po prerabke bolo vzdialene od stupaciek asi 1,5 metra, mozno tak do 2 metrov. Bude to vela? Hlavne mi ide o to, aby sa tie vodovodne a odpadove rury dali a spravne prepojili. Ale hadam najdeme odbornika, co to dokaze a nezmyli sa.
Odpovedať
@sherry22 no, to je dost
Odpovedať
@sherry22 Otočiť sa to dá, len treba vedieť, v akom stave sú stúpačky, či nové, či nejaké 30-ročné. Odbočka zo stúpačky pre WC by v tomto prípade mala byť pomerne nízko, aby vyšli spády, ale to najlepšie bude vedieť povedať človek, ktorý na to príde pozrieť a rozumie sa tomu...
Odpovedať
Praveze su to stare stupacky, tie 30-rocne. Dalo by sa to urobit aj tak? Ja sa v tychto prerabkach velmi nevyznam. Ale radsej sa informujem dopredu tu na fore. Mam znamu, ktora pre niekolkymi rokmi prerabala kuchynu. Majstri jej sfusovali kuchynu a po nich ju musela dat inym majstrom, ktori ju dali do poriadku, takze ju to stalo 2x tolko. Citala som tu na fore aj dalsie temy. Zaujali ma tie, kde sa pise, ze maju v miestnosti wc aj umyvadlo. myslim si, ze je to dost prakticke. Skoda, ze my v byte take nemame, vlastne tam teraz nie je miesto. Napadla ma este takato blbost. Nechat wc a kupelnu na svojich miestach, ale premiestnit to takto. Wc a umyvadlo by bolo v jednej miestnosti. V druhej miestnosti by bol sprchovaci kut a pracka a viac miesta pre cloveka. Lebo teraz je to tak, ze dost natesno uz pre jedneho cloveka, dvaja sa do kupelne ani nevojdeme, este tak mozno 1 dospely a jedno dieta. Ale zas, kupelna bez umyvadla?
Odpovedať
Profilova fotka
@sherry22 stupacly a rury v nich su spolocnym majetkom vsetkych obyvatelov obvykle tam byvaju merace na vodu a tie rury Musia byt pristupne v pripade nejakej poruchy skus tu dat nejaky nakres mozno sa dopracujes k inemu rieseniu
Odpovedať
Tu pridavam fotku terajsej kupelne a wc a fotku, ako by som si to asi predstavovala. Kreslila som to len volnou rukou na pocitaci, len ako nacrt, uplne presne rozmery tu nie su. Je to skor na to, aby ste mali aspon nejaku predstavu, aku predstavu o tom mam ja. Teda, ak je to vobec mozne. Ale to by naisto posudili asi az odbornici, ktory by to videli. Ale zaujima ma, co na hovorite to vy? Prilis extrem? Napr. z obyvacky, kuchyne, spalne a detskej izby su tu nakreslene len casti tychto izieb. Islo mi hlavne o zobrazenie kupelne a wc. Kupelna a wc su presnejsie, ale tiez je to len nacrt bez presne vymeranych casti. Terajsi stav je: - osobitne wc (jedna miestnost) - osobitne kupelna s vanou, umyvadlom a prackou (druha miestnost). Nove usporiadanie: - osobitne jedna kupelna (wc a umyvadlo) - osobitne druha kupelna (sprchovaci kut a pracka, / konecne by sa tam zmestil aj kos na pradlo a nejaka skrinka na kozmetiku a pracie prostriedky/ .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?