Potrebný statik?

zdravim vas strechaci, ideme prerabat kuchynu a do panelu vydrazkovavat zlab pre odpad do drezu a privod vody do drezu a vraj tym ze sme krajny byt potrebujeme na to statika? kedze sa to bude robit na stene co je vlastne koniec panelaku?
Odpovedať
@majcu odete spravit zlab do nosneho obvodoveho muru? Urcite to musi posudit statik. A obvodove mury nie su vasim majetkom, do tych zrejme nemozete bez suhlasu vsetkych majitelov celeho domu vobec zasahovat. Ale to je len moj lajcky pohlad.
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu nebolo by jednoduchsie tahat spominane rozvody po povrchu?
Odpovedať
@len.petra ako po povrchu?
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu rury by neboli zasekane v stene, ale tahane na stene..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@len.petra no to nemozeme pretoze mame kuchynu z IKEA ktora ma hlbsie skrinky
Odpovedať
Profilova fotka
urcite to tahajte po povrchu. Usetrite cas na statika, cas na papierovacky, a este aj financie, lebo rezanie betonu nie je najlacnejsie. A ak sa nieco pokazi, lahsie opravite, hlavne odpad v kuchyni sa rad upchava, treba ho cistit, mozu ho aj prederavit pri ktrkovani, takze potom zase sekat? Pripadne sa ti tam podari naliat cisitic, ktory rozoerie rurku ako sa podarilo mne :-D dajte to po stene ako radi len.petra, za linkou to aj tak vidno nebude
Odpovedať
@sissik ano viem ze je to jednoduchsie ale IKEA skrinky na to nema prisposobene
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu uz mam kupenu kuchynu? ak este nie a hrozne chces ikeu, tak mozes v inom kuchynskom studiu kupit hlbsiu dosku, robia aj 70cm hlboke, a tym padom to urobite aj bez sekania
Odpovedať
@sissik ano viem o tejto moznosti, ale kedze sa pytam ci potrebujem statika znamena, ze inu variantu pracovnej dosky, ci posuvania linky od steny co by mi zobralo z priestoru nechcem
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu najlepsie je opytat sa na stavebnom urade. Ak sa bude striktne drzat zakona, tak bude pri zasahu do nosnej priecky trvat na riadnom stavebnom konani a nasledne aj kolaudacii. Potom by stalo za zvazenie, ci chcete toto absolvovat pri vymene kuchynskej linky ;-) Nikedy je lepsie zlavit z poziadaviek alebo ubrat 10cm a vyhnut sa zbytocnym komplikaciam. Prerabate ale vy, opytala si sa, rozhodnut sa musis sama.
Odpovedať
su to obvodove mury a to patri do spolocneho vlastnctva
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak po 1. sekať do obv. panelu by ma ani vo sne nenapadlo a po 2. rozumný statik ti toto určite nepovolí.....ešte tak zvislú drážku ale vodorovnú!!!!!! A ešte napíš, o ktoré poschodie ide...aj to je rozhodujúce.... na margo širšej prac. dosky-to ťa fakt 5cm z priestoru tak obmedzí? Spávať pod vami, ak to urobíte by som nechcela.
Odpovedať
@staronova svata pravda, sekat drazku vodorovne to uz je ina zverina...
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetky tie vybavovacky, poplatky, cas ktory to zaberie (rataj mozno mesiace), realizacia ( spina,hluk)... Nevidim dovod pre par cm co to zaberie do priestoru a jednoducho sa da upravit akakolvek linka.
Odpovedať
Tu drážku by som vyrezala v korpuse linky...ved aj tak sa režú otvory na zásuvky a podobne....
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu http://www.modrastrecha.sk/blog/maria... vsetky rozvody tahane po povrchu, zasekavat to v dnesnej dobe je podla mna maximalna zbytocnost. A nehovoriac o tom, ked budes chciet nahodou robit nejake zmeny, tak vybavovat vsetko nanovo. To nie. A ktore kuchynske skrinky od Ikea su na plnu sirku pracovnej dosky? Pokial ja viem, tak vsetky normovane (katalogove) skrinky maju odsadenie od zadnej steny prave kvoli inzinierskym sietam. A este jedna informacia, kam chcete dat hadice z umyvacky, ked budes mat skrinky az na stene. Ved ten spatny ventil aj pritokovy su krabice pomaly 10x8cm. a to za mycku nestrcis, pretoze ta je robena takmer na sirku pracovnej dosky. A neverim tomu, ze nejaky statik sa ti podpise pod vodorovne drazky na obvodovej stene. Nehovoriac o suhlase ostatnych najomnikov nakolko sa jedna o spolocne mury.
Odpovedať
@majcu Ikea skrinky naozaj nemajú odsadenie od zadnej steny, ale riešenie je jednoduché. Do skriniek sa vyrežú otvory na rozvody. Nie je to žiadny problém, minulý týždeň nám to takto montovali. Dokonca za vstavanou rúrou vedie odpad a rozvod vody a vošlo sa to, hoci v niekoľkých kuchynských štúdiách nám povedali, že v ich kuchyni to nejde. Keď budeš mať spodné skrinky zásuvkové, tak tie rozvody ani nebude vidno.
Odpovedať
@majcu my sme posunuli linku o par cm, a prirobila odkladaci "soklik", takze mi este ribudol priestor, resp. tam mam vsetky blbosti, ktore mi bezne zavadzaju na linke...
Odpovedať
@majcu linka sa posunut 10 cm od steny, a kupit sirsia pracovna doska. 70 cm sirka je bezna.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand pracovna doska v ikei je o myslim 3 cm sirsia ako standartne a za umyvacku sa vojde aj odpad aj voda. bez toho aby nejako obmedzovali umyvacku. cize pristoru tam je dost.
Odpovedať
@psychx ak aj nie na stenu, tak popri podlahe urcite. My mame tiez IKEA kuchynu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?