Postup sklotextilnej mriežky

ahojte, mám stručnú otázku. mám vymurované jadro z porfix a teraz z vonka pred stierkovaním by som chcel natiahnuť lepidlo so sklotextilnou sieťkou. viete mi poradiť, či: - dať sieťku na holú stenu (pripevniť s klinčekmi) a potom na ňu nanášať lepidlo alebo - naniesť lepidlo na stenu a sieťku vtláčať do lepidla? - takto by mi nazaschlo velmi rychlo lepidlo na tej stene? poraďte prosím. Ďakujem
Odpovedať
B.- je spravne.
Odpovedať
a čo sa môže stať pri A.?
Odpovedať
@themudzin nedostane sa lepidlo pod sieťku a tým pádom nesplní funkciu na akú sa dáva, lebo jej súdržnosť so stenou bude podstatne menšia.
Odpovedať
B je spravne lebo taky je postup.Samozrejme treba napenetovat stenu tesne pred tym aby kleber neschol tak rychlo.Vsetko musi ist pekne od ruky nie je tam cas na kavičkovanie!
Odpovedať
Profilova fotka
B
Odpovedať
Profilova fotka
@themudzin na čo je tam tá sieťka? Účelom sieťky je prenášať ohyb a ťahové sily, to je pri PS, ale na porobetóne?
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlas s Janom45... teraz by ludia davali sietku vsade, aj tam,kde vobec netreba aby bola... vzdy bol mineralny material na mineralny material bez problemov ...teraz sa ludia zamotavaju do tazkych ton sklotextilnych mriezok a klebruju a klebruju... ked maju potom urobit dobru maltu, alebo spric, tak nevedia a opät sa vratia k sietke a klebru.... to je aj dôvod, preco sa u nas niektore klebre robia tak nekvalitne a osudene.. lebo aj tak to vsetci presietkuju ... cakam uz len, kedy si aj zeny budu davat pod makeup najprv sietku ...xixixixi
Odpovedať
Profilova fotka
@themudzin Nič sa nestane,alebo stane sa to isté ako keď to urobíte ako po B.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Na porobetone má tu istú funkciu ako na polystyréne .Porobetón je nestabilný materiál podobne ako polystyrén.Vlhkosťou mení svoj tvar ,rozmer .Ak by nedal sieť tak by popraskala omietka.Armovacia vrstva sa nedáva len v prípade hrubších vrstiev omietky.
Odpovedať
Ja osekavam aktualne komplet staru omietku v panelakovom byte, niekde ide len dolu farba az po - asi ide o sadrovu - omietku / stierku. (doteraz som nepochopil rozdiel stierka, omietka....). Niekde som sekal az na panel, lebo omietka isla dole. Teraz aku moznost zvolit: A. Dat na to treba sietku s klebrom a na to sadrovu omietku B. Staci len sietku do rohov a ostatne staci len kleber bez sietky a na to sadrovka C. Sietku s klebrom len na to, co som osekal az na panel, inde staci sadrovka alebo D. - teda ako to je spravne?
Odpovedať
@leader1234 B pre zicher
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?