Nejde zapojit pracka

Profilova fotka
Poprosim o pomoc . Neda sa nam zapojit pracka , nakolko v stene je iny vystup ako z hadice . Je nato nejaka redukcia ? Pridam fotky .
Odpovedať
na tej prvej fotke je pripojka na odtok, na druhej pritok :) na stene zrejme chyba pripojka na privod vody.
Odpovedať
@nufiatko Tú koncovku čo máš /foto dole/ na hadici daj dole /musíš ju stiahnúť/ a natlačiť na vývod /foto hore/..To je všetko...Ty si to mala predtým napojené na sifon /kuchyňa alebo kúpelňa /na bočný vývod sifonu. Toto teraz nepotrebuješ... Vtok do odpadu /foto horné/ pootoč do dolnej polohy, presne ho otoč o 180 stupňov..To je všetko.. ;-)
Odpovedať
@joxe Jedná sa len o odpad...podľa foto...nie prívod vody!!!! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Ano viem ze je na odpadovu vodu . Takze ten zavit na tej hadici mam vytrhnut a natlacit to tam ? Lebo som to skusala a neslo to . Asi je to zlepene . Dakujen za odpoved . Uz som si myslela ze budem musiet kupovat novu hadicu na odpad .
Odpovedať
@joxe , @nufiatko, podľa foto drží v ruke tiež odtokovú hadicu, no tá sa dáva na sifon pod umývadlo,na prípravok na stene sa hadica musí nasunúť, bielu koncovku dať dole ,použi hasák na stiahnutie musí ísť stiahnúť a hadica by mala ísť nasunúť a zaistiť.no neviem či je dobrý priemer prítoková hadica je tá tenšia na foto
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ano je to tak . Len z tej sivej hadice ta biela koncovka nejde ani za boha dole . Orezat sa to bojim .
Odpovedať
@technik007 ok :) sice ja som taky oddtok este nevidel, ale to nic neznamena :). @nufiatko ja by som to odrezal a tak natlacil. A zaistil paskou. Inak taka hadica sa da urcite kupit.
Odpovedať
Skúsiť opatrne nahriať fénom...
Odpovedať
@nufiatko musíš použiť hasák , alebo i 2 jedným chytiť hadicu tesne pri koncovke a druhým ju otáčať , kvapni tam trochu oleja , alebo mydlovú vodu na spoj a koncovka musí ísť stiahnúť, asi ju tam natiahli za tepla, koncovku daj do horúcej mydlovej vody alebo fén
Odpovedať
@nufiatko vyber sa do obchodu, kde predavaji vodarsky material a kup si nastavec na to codo co mas na stene, do ktoreho koncovku nasrubujes. Neexperimentovala by som so zastrkovanim alebo navliekani bez koncovky. Ked zapne cerpadlo, tou hadicou obcas cuka, aby si aa nahodou nevytopila ak vypadne, lebo ak bude hadica na zemi nevytecie len obsah pracky ale radostne ti bude cez pracku pretekat voda, lebo hladinovy spinac neda impulz na zatvorenie ventilu
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu @dedo758 @technik007 dakujem . Zajtra to dam dole a od radosti aj 3 pracky vyperem :-D
Odpovedať
My to mame v pracovni takto. Je to dorabane na odpad (povodne tam malo byt aj umyvadlo), takze to nie je cele v stene ani pekne spravene ale je to funkcne..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nufiatko No pôjde to trošku ťažšie ale ak máš tam nejakého "kamaráta" tak on s tým nebude mať problém...Tú PVC maticu musíš dať DOLE.. Najlepšie to dáš dole ak to namontuješ na sifón /kde to bolo namontované/ pár závitov a potom hadicu ťahaj k sebe..Zostane Ti tam matica a kus PVC nátrubku...Tú hadicu potom natlač na vtok odpadu...ale predtým si otoč ten vtok ako som písal...Ale pozor!!!!! Ten plast VTOKU odpadu musíš chytiť pevne aby si ho pri natláčaní hadice neodlomila!!!! Potom ho poisti /ale ak pôjde ťažko/ tak nemusíš kov. páskou tkvz. ESKA páska..To je všetko.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary nevadi , hlavne ze perete . Riadny patent ste tam dali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 priatel to uz spravil . Ten bol z toho tiez hotovy . My sme sa v sobotu iba prestahovali do noveho , konecne svojeho a tu toto .. Ale nabuduce budeme mudrejsi aj ked dufam ze uz sa stahovat nebudeme
Odpovedať
@nufiatko no ono to cierne mas ty v stene. Nie je to vidno. ;) Este aj ten pliesok nerezovy mam odlozeny (ty to mas biele), ten som tam nedavala... Dokonca som to cele skladala ja. Podla rady vodara...
Odpovedať
@zita19 Ja to mám takto, nemám poistku/ pásku/ lebo to šlo veľmi ťažko na vtok...Mám to už tak min.1.rok.. ;-) A keby padla hadica tak mám v kúpelni snímač vody ktorý zabudí aj mŕtveho ak zistí trošku vody na podlahe pri práčke... 8-)
Odpovedať
@joxe Ty jej ozaj radíš...paráda...ak odreže hadicu /koncovku/ tak mi napíš ako natlačí hadicu na vtok odpadu, ak je hadica vrapovaná a nejde ju roztiahnúť??? ;-)
Odpovedať
@technik007 no nasa hadica nenadviazala nejak velmi pritulny vztah s koncovkou. Ja som kupovala aj sifon aj koncovku na hadicu. A hlasic vody mame o tri poschodia pod nami. Verim, ze suseda by pobudila aj mrtvych aj vsetkych svatych by z neba stiahla za nohu kebyze ju vytopim
Odpovedať
@technik007 predpokladal som, ze je z gumy. Ok, uz neradim nic.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem Vam , uz je to nahodene tak som spokojna . Necakala som tu taku rychlu odozvu :-)
Odpovedať
@joxe Nič sa nestalo 8-) ...len už čisto z gumy sa nevyrábajú voľakedy dávali na T352,353, a neskôr aj na T 241 ale prestali ich vyrábať nakoľko sa ľahko lomili a prestala ísť voda z čerpadla do odpadu..Teraz sú iba vrapované, a na tie môžeš aj stúpiť nič sa nestane...Na koncoch je asi 4-5cm gumy aby si ju vedel navliecť na odpad alebo poprípade spojiť-predĺžiť.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?