Náš návrh prerábky jadra+kuchyňa

Ahojte, plánujeme prerábať umakartovú kúpeľňu. Dnes sa nám konečne podarilo niečo vymyslieť :) Chceli by sme v kúpeľni murovaný sprcháč, vaňu najlepšie rohovú a umývadlo. Nám to vyšlo takto: sprcháč (80x80cm), vaňa asymetrická (160x100 cm), umývadlo (50x30cm). V kúpeľni nám vznikol priestor medzi sprchovým kútom a umývadlom iba 58 cm na prechod do sprcháča/vane. Myslíte, že je to dobrý nápad? Práčka a chladnička je vo vedľajšej miestnosti. Pri WC to vyšrafované sú stupačky, a napravo pri vchode do kuchyne je vyšrafovaný štvorček 30x30cm. To je nejaká rúra, ktorá ide zo strechy cey všetky byty až do pivnice. Asi nejaké vetranie? Zvyšok okolo kúpeľne je kuchyňa a chodba. Čo si myslíte o tomto návrhu? Za každú myšlienku a postreh vopred ďakujeme :) Z&F
Odpovedať
daj si normál. vanu, budeš mať viacej miesta....kašli v tak malej kupelni na paradu...
Odpovedať
len potom prídem o miesto medzi umývadlom a stenou sprcháča. normálna vaňa má šírku 70-80 cm, pričom asymetrická má tú užšiu časť 50 cm.
Odpovedať
Preco najlepsie rohovu vanu? Aky dovod na nu mate,ked jasne vidno ze tam je malo miesta. Ak uz tak by som dala vacsi sprchas,ten vyuzijete 9x z 10. ved daj vanu umyvadlo sprchac, vstup do sprchy z druhej strany.
Odpovedať
ked sa divam na ten nakres ani sprchac tam kdi si ho nakreslila nieje vyhra kvoli odtoku. ale tak vsetko treba vidiet lebo stupacky maju tiez napojenie niektore uplne v podlahe a niektore 10-15 cm od zeme.
Odpovedať
My máme napojenie v úrovni podlahy, možno by som povedala ešte o 0,5 - 1 cm nižšie, takže to by malo byť OK. Tak sme to prehádzali len tak narýchlo v konfigurátore a vyzerá to lepšie a hlavne priestrannejšie. Samozrejme, že sprcháč by zostal murovaný a vstup do sprcháča by bol od vchodových dverí.
Odpovedať
skuste pozriet skor asymetricke vane, napr ravak be happy. ten druhy navrh je lepsi.
Odpovedať
@zuzkaferko toto je teoria, realita je uplne ina a aj bude ina, zamysli sa nad tym ako vyriesis vodovodne potrubie a aj odpad, skor ako rohovu vanu by som dal klasicku a ziskam viac miesta na pracku... aj vymurovanie sprchového kuta ti zaberie viac miesta ako stena zo skla...
Odpovedať
Jasné, to bolo len narýchlo v konfigurátore. Práčku a sušičku máme v komore, kde je odtok a prívod vody riešený v stene medzi WC a kúpeľňou. Taktiež odtok a prívod vody do/zo sprcháča/umývadla/vane bude riešený cez novovybudovanú 10 cm hrubú stenu medzi kuchyňou a kúpeľňou. Pri sprcháči rátame aj so stenmi a vnútorný priestor je 80x80 cm. Sprcháč bude musieť byť dvihnutý cca o 20 cm (trasa od odtoku ku stupačkám je cca 2,6 m. Pridávam aj foto upraveného náčrtu riešenia kúpelne.
Odpovedať
....vo WC by sa nedalo spravit male umyvadielko? Voda by bola bez problemov. Ked si predstavim ist cez ely byt aby som si mohla umyt ruky..... Byvaju celkom uzucke.
Odpovedať
@gretka2 Ahoj ďakujem super nápad :) malé WC umývadlo je ž na zozname :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?