Koľko bude stáť výmena sprchy za vaňu?

Ahojte, mate niekto skusenost s vymenou sprchy za vanu? Ideme kupit byt, kde je spravena nova rekonstrukcia, ale chceme len vymenit sprchu, resp. ju odstranit a dat tam vanu. Cize sa budu robit asi na novo rozvody vody, pripadne odpad..a nove obklady. Viete mi prosim poradit, kolko eur si tato mala rekonstrukcia vypyta? Dakujem
Odpovedať
@natalia84 to moze byt tak rozne, ze od 500 az kludne k 5000..aj viac, kolko lenchces. . Ved si pozri sanitu, obklady a pod... obklad za 4,50..aj za 50-80 celkom bezne, baterie 25-150.. Neda sa to jednoznacne povedat. Ale zas menit sprch kut za vanu je ten lahsi pripad, horsie by to bolo opacne. Keby si mala par novych povodnych obkladov, spravis to celkom lacno. Odpad vyuzijes povodny(max predlzis pod vanou), vodu ak ide smerom od podlahy prerusis, rurky si potahas za vanou kam potrebujes, upravis..atd. popripade si vies dat iny obklad len za vanou, dnes uz zas nemas iba jeden typ obkladu v kupelni. Skraaatka-moznosti je vela, je to len otazka financii, nic viac.da sa to za lacno, aj za draho.
Odpovedať
a nestaci osadit len vanu ?zas cele prerabat to mozno netreba ale my netusime ako to vyzera aktualne ...takze asi ako bolo napisane moze to by lahke a rychle, lacne ale aj zlozite a drahsie ...
Odpovedať
A vložiť len volne stojacu vanu?
Odpovedať
@zuzka60 Voľne stojaca vaňa s príslušnou batériou bude drahšia, ako celá rekonštrukcia.... 🤔 @natalia84 a ako napísal dent - môže to byť od 500 do ... aj 5000 €. Ak to ale má byť ako tak pekne spravené, tak pod 1000 to nedáte.
Odpovedať
@chrobak7 o cene nebola rec. Ale nemyslim. Vana volne stojaca, bateria sa vyuzije aktualna.;)
Odpovedať
@zuzka60 mam vazne obavy ze skor nie kedze vyska baterie v sprche je cca 1.2m a samotna vana ma vysku 60cm. To by bol skor vodopad nez bateria.
Odpovedať
@dent vy mate v sprche tocku ? Ja mam rucnu sprchu/hadicu a hornu sprchu. Myslim, ze sa da kludne ta rucna pouzivat, aj ked sa nevymeni za taku klasicku napustaciu vanovu. Lepsie dokonca napeni penu do kupela :)
Odpovedať
@dent pevne verim, ze odkazy pojdu https://d2ihp3fq52ho68.cloudfront.net... https://encrypted-tbn0.gstatic.com/im...
Odpovedať
@zuzka60 Nemam tocku, mam pakovu, ale nezalezi na tom aka bateria, ja som uvadzal to ze bateria v sprche je vo vyske cca 120cm.a kedze klasicka vana ma vysku 60, bola by povodna bateria 60cm nad vanou co je prilis.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 teda neviem, mne sa toto, co si poslala absolutne nepaci.. akoze chapem, ze niekomu sa toto na fotke pacit moze, mozno si to aj nejaky "podnikatel" do svojej 200m vily da, hlavne ak mu to ma denne lestit nejaka slecna (nie len) na upratovanie ... ale .. jeden racionalny dovod, preco si nieco taketo dobrovolne narvat do BYTU? vazne to je podla teba riesenie pre kupelnu 1x1meter? ako chces okolo toho upratovat a ako nechces tou vanosprchou neostriekat komplet vsetko, co v tej kupelni mas? nebrala by som nic ine ako obmurovanu vanu s bateriou pri vani. @natalia84 robili sme nieco podobne, ta cena okolo 1000e je celkom realna, pokial samozrejme nechces nejake ultra moderne vychytavky
Odpovedať
@maslenka47 @dent :) to je vec zvyku. aj vyska umiestnenia baterie (po tockou som myslela vytok, ktory v sprche nebyva, na vanovych bateriach ano), aj co osprchuje horna hlavica (podla mna ta obmurovka vane tomu nezabrani - zaves, zastena ano, ..a obmurovka skor lepsie drzi teplo). Davam to sem ako priklad, mozne riesenie. Bez velkych investicii a bordelu z prerabky. A ano, zazila som osobne take v krajine, kde to vobec nie je cudne, skor nas styl je tam vynimka. Neviem, co je lepsie - je to alternativa. Rovnako ako nabytok z Milana vs Ikea, kazdemu sa paci nieco ine, kazdy ma financie na nieco ine.
Odpovedať
@zuzka60 myslim klasicku sprchovu bateriu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dent ;) hej, ja viem. z taketo nejde "vodopad", len hadica so sprchou. Ako chapem, ze je vyssie ako bezna vanova bateria, ale dociahne sa, ci nie? a mozu dvaja lezat vo vani a nikoho netlaci :D (hladam vyhody...)
Odpovedať
Dakujem Vam za nazory a odpovede. Myslim, ze realny pohlad na cenu bude okolo tych 1000 eur, vana mi staci za 200 eur a bateria a par obkladov za zvysok hadam dame 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?