Kde musíme nahlásiť prerábku bytu?

ahojte , chceli by sme prerabat byt,,,plany mame , len nevieme ako dalej,,,kam to treba hlasit , alebo koho mame oslovit,,,ide konkretne o vymenu okien , buranie Jednej priecky a vypilenie dvery.....sme z toho na nervy,,,
Odpovedať
miestny stavebny urad.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@samosa No to je hlupost. Lebo to ohlasenie sa da vybavit cele postou (riesil som to) a ked ti nahodou nejaky aktivny sused bude pindat za hlucne prace a zavola na teba kontrolu a nebudes mat ten papier, tak si mozes ist piskat.
Odpovedať
Profilova fotka
@hviezdicka007 V mojom profile je kompletný stavebný zákon. Treba napísať konkrétne o aké práce ide. Niektoré práce aj pri rekonštrukcii bytu podliehajú stavebnému povoleniu, na niektoré treba ohlásenie stavebnému úradu a na niektoré netreba nič, najmä ak ide o udržiavacie práce, ktoré definuje §139b odsek 15 písmeno a) až e). Príspevky typu "načo to vybavovať" si netreba všímať. Treba mať na pamäti, že za realizáciu prác na "čierno", pri ktorých je v zmysle zákona potrebné stavebné povolenie, alebo ohlásenie, vyplývajú aj finančné pokuty pre majiteľa a ja pre prípadného realizátora rekonštrukčných prác(osoba oprávnená podnikať v danej oblasti).
Odpovedať
pokial idete zasahovat do nosnej priecky, potrebujes na to stavebne povolenie. pokial nie, staci ti pisomne ohlasenie u spravcu bytu, ze sa chystate byt prerabat. ten ti samozrejme zasle list, v ktorom s prerabkou suhlasi a bude obsahovat niekolko bodov, co musite pri prerabke dodrziavat. nas spravca tam mal napr take body ako, ze mozeme prerabat od 8 hodiny rana do max. 19 hod, ze musime udrziavat poriadok v spolocnych priestoroch, vyvesit oznam pre susedov o tom, kedy budeme prerabat a pod. Samozrejme, ked chces riskovat, nemusis nikomu nic nahlasovat, no ludia su vseliaki a ked ta niekomu nebude nieco pacit, hold, smola.. mozes mat problemy potom. s kazdou prerabkou sa spaja riadny hluk a prach, takze niekto sa vacsinou najde, kto to nemoze prezit.... x-)
Odpovedať
Profilova fotka
neviete niekto co by mala obsahovat Ziadost o prerobenie bytoveho jadra? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nahlasoval prerábku na mestkom úrade, prerábal som jadro a robil nové drážky pre elektriku. Nič sa zato neplatilo, len som cca 2 týždne čakal na vyjadrenie. Doložil som jednoduchý pôdorys pôvodného stavu a prerobeného bytového jadra, a len zopár poznámok, z akého materiálu bude vybudované a koľkobudú práce trvať, žiaden problém. A samozrejme, som sa dodatočne dozvedel, že boli 2 udania na mňa,no nič nezmohli, lebo som mal všetko ohlásené. A treba na to dávať sakra bacha, ak idete prerábať v lokalite, kde bývajú prevažne dôchodci, tam je na 100 % istota, že Vás niekto pôjde nahlásiť. Ak idete búrať priečku, treba tiež ohlásiť, a pri rezaní otvoru do panelu treba už vyjadrenie statika a stavebné povolenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?