Dalsia odpadova rura mimo stupacky

Zdravim, nedavno som kupil byt tak skumam, ze co kde je. Dnes som rozobral jednu dosku v stavanej skrini a na moje prekvapenie som tam nasiel zabudovanu odpadovu ruru (z hora dole) pocul som v nej tiect vodu, takze zjavne je ziva. Z mojho bytu do nej nic neusti. Ostal som celkom v soku. Je bezne aby bola v byte dalsia odpadova rura uplne mimo stupacky? Podotykam ze to je maly byt, 45 stvorakov.
Odpovedať
@richardes123 možno dažďový zvod,ak je to na chodbe...tak je to na 90% dažďová voda.
Odpovedať
@willinko23 ano je to na chodbe. A aj prsi, takze by davalo zmysel, ze som v tom pocul tiect vodu. Prvykrat taketo nieco pocujem, nechapem, preco to nemohli potiahnut ceskoslovenski inzinieri normalne v stupackach? Ma to nejaky logicky dovod?
Odpovedať
@richardes123 logiku netreba hľadať, nie vždy všetko má vysvetlenie.
Odpovedať
@richardes123 Dôvod je jednoduchý, v “jadre, v stúpačke” už pre ňu, pri návrhu, nebolo miesto. Niekde ide v byte v rohu chodby, niekde na chodbe pred bytom, záleží od typu bytovky…
Odpovedať
Niektoré byty majú aj dve stupačky, je to napríklad vtedy, keď pôvodne plánovali súdruhovia na jednom poschodí viaceré byty a neskôr sa rozhodli spojiť dve garsónky, alebo dva jednoizbové byty dokopy.
Odpovedať
@richardes123 áno, má to logicky dôvod, vyspadovabie strechy do stredu alebo ku kraju. Bývali sme v byte kde bol dažďový zvod v rohu chodby stredného bytu, teraz je vedený v ruhu popri telese schodiska
Odpovedať
@zita19 plus minus to asi aj sedi na ten stred. Dakujem za objasnenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?