Čo je najhoršie na svojpomocnej prerábke jadra?

Profilova fotka
budu mi vediet niekde poradtit?chcela by som ytong nie sadrokarton,bude uplne jednoducha biela ,na zem nepojde dlazba ale spcialny vinyl tarkett do kupelne a obklad vane riesit budem tiez inou technikou,este by ma zaujimalo ak je asymetricka vana 100x160 a potrebujem ju vymurovat ytongom a nechcem to do neviem kolko uholnika ale pekne do obluka ako to urobit?to sa zrejme spec.pilkou zapilia vybrusi ci sa mylim?dakujem za vsetky cenne rady...co vam najviac robilo problemy... ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@nikitka231 :-) všetko!
Odpovedať
@nikitka231 Dobrý den. No, jestli máte představu, že to uděláte sama podle rad zde získaných, tak to se asi nepodaří. :-p S největší pravděpodobností se budete muset obrátit na nějakou spec. firmu, která bude umět splnit všechny Vaše požadavky . A potom je Vaše otázka naprosto zbytečná, protože oni si nějak poradí. A obecně je jasné, že nejsložitější se jeví činnosti, které neovládáme, neumíme a jen čumíme. :-D :-D :-D :-D :-D Svépomocně se dá udělat skoro všechno, ale kdo ještě nic nedělal, tak bude pracně zjišťovat, kam třeba vyvézt ten šrot ze starého jádra. Jak to bude transportovat z xtého patra dolů a td... x-) Čili jak už psal skalko1601 všetko!!!!! ( já přidávám vykřičníky ). S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@nikitka231 milujem takéto príspevky typu...ako si svojpomocne spraviť ,,toto"...a o mesiac príspevky typu...kto vie poradiť prečo mi nefunguje,, toto"
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 Ahoj! niekedy sa na tých prispevkov aj ja dobré :-) ty ľudia sa hádam budu pýtať aj na akom wc sa lešie sedí :-)
Odpovedať
Aby ste na potrebnom naradi nezaplatili tolko ako majstrom za robotu :-)
Odpovedať
@nikitka231 Prečo chcete rohovú = asymetrickú vaňu? Bude v nej rovnaký priestor ako v normálnej vani, akurát zaberie viac miesta. Do oblúka sa dá obmurovať vaňa pomocou XPS, zrezať rezačkou na polystyrén a zabrúsiť. Ale čo na XPS dáte? Kachličky sa oblé nerobia. Keď už si dáte prácu s prerábaním jadra, dajte si keramickú dlažbu a kachličky, vyzerá to lepšie ako lino a špec farby na stenu. Dobre robíte, že na príspevky typu "nedá sa to" nereagujete, zahltili by sa vám diskusiu nezmyslami.
Odpovedať
Profilova fotka
preto som urobila tuto diskusiu preotze uz som raz prerabala 3 iz.byt a "firma"specializovana pokazila vsetko co sa dalo a to sa robilo komplet vsetko ,podlahy ,sadrokarton,steny,jadro ani nevravim ,nakrivo ....poslala som ich v poovicke do.....a dorabala sama...ja som si dorobila stierky a zbytok v byte ..klava nie som s manzelom ale nezaplatim firmu ktora mi bude zrat nervy a aj tak to urobi zle ,takze sa necudujete ze clovek zvazuje aj svojpomoc ked sa neda spolahnut na firmy...a to nie som jedina a jedina firma u nas ktora je takato ....takze pbohuzial ,gelove nechty polmetrove nemam a blond tiez nie som ...tak neviem preco si tu z toho robite humor ...ok
Odpovedať
@nikitka231 Svojpomocne to spravíte kvalitne a lacno, Netreba sa ponáhľať, skúšajte a rozmýšľajte. Za cenu pár kusov vyhodeného materiálu sa to naučíte.
Odpovedať
Profilova fotka
Len si ľudia robte sami!!! nám nedáte teraz možnosť zárobiť pár euračikov , :-( ale potom nás budete volať na opravy,ale mi potom budeme chcieť viac ako trochu!!! :-)
Odpovedať
@skalko1601 ja som to uz nikolko krat pisala ze dnes firma alebo zivnostnik uz nevie ani co by pytal za pracu. keby sme mali stavat cez firmy a zivnostnikov tak sme niekde v krachu a neviem ci by sme mali teraz strechu. niekedy to je fakt neskutocne. viem ze treba zaplatit odvody a urcite veci ale fakt je to nenazranost. ak clovek nema obe ruky lave dokaze hoc aku pracu urobit sam. a verim ze vela veci sme urobili sami lepsie ako daka "firma"
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 :-)
Odpovedať
@mima1 Kedysi robili v stavebných firmách takí čo nedokončili základnú školu. Teraz robia živnostníkov čerstvo rekvalifikovaný kuchári. Myslíte že im ide o kvalitu alebo aby zarobili? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skalko1601 Existujú aj kvalitní remeselníci, a práce majú dosť. Nemusia si ju zháňať cez fóra. :-)
Odpovedať
@mima1 absolutny suhlas. @ vseobecne. Prispevky typu AKO NA "NIECO" SVOJPOMOCNE su nesmierne dolezite. Je vela ceskych stranok a aj for, kde sa akekolvek (aj stavebne) temy bezne a aj primerane odborne rozoberaju. Dufal som, ze modra strecha, sa k nim aspon trochu priblizi. Zial aj zbytocne prispevky od tiez "profesionalov" ju zrazaju na kolena. Ochotu nieco vysvetlit tu niekedy clovek musi fakt hladat pod lupou. Cest vynimkam.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Suhlasím ale práce není až tak vela ako bolo pred tím a ak máš ešte chlapov tak sa musíš otáčať na všetky smery ;-) a záleži hodne aj od lokality!
Odpovedať
@skalko1601 Dá sa vyžiť aj z menej peňazí. Vlastne sa dá žiť aj bez peňazí. Pozri sa do rodovej školy. Baví ťa život ktorý žuješ?
Odpovedať
@nikitka231 Len do nich .. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dala zarobit prvy krat dokonc abez papierov nech si to nedava uctovnicke nech ma ...a nakoniec s bruchom tehotna som sa natahovala s muzom a dorabala uz ked sa maly narodil ...ako tak sorry ked niekto nieco ive tak to vie ..lenze dnes kazdy druhy sa tvari ze je obkladac a ked zsacne obkladat tak mu to nevynde popripade ako nam zle osadil sprchac a este povedal ze je to chyba ze sten aenma pravy uhol tak ako sorry clovek ako ja si tiez nenecha skakat po hlave ...takze som ich poslala niekam a viem ze to viem dorobit aj sama...a co ked ...ved co je na tom vytiahnut 2 steny z ytongu a zvlst si zavolam elektr.kamarata...ktory ma skolu a pomoze mi ,vodara ktoremu zaplatim a obkladaca zvlast...ma to urcite vynde menej ako od jedneho ... skalko ....ved prave !!!!ze prace nie je az tak vela ....tak by sa mali snazit nekazit meno firme...mojej mame stavala firma co stavia domy ....dom ...a to tak ze po 3 rokoch vidno kde setrili...to je ako co?????to je ako vizitka ze terasa opadava dlazba draha jak slak ..to e do placu...a to je len jedno z mnoha ....takze sa ideme bavit o praci??preco myslis ze vsetci si idu robit svojpomocne...?????stale nevies lebo ked to robis sam tak vies co robis a kolko toho kde das...ale ked mas firmu a nie si pri nej lebo si v praci tak nevidim kde dava kolko lepu... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
palid dakujem ;-)
Odpovedať
O fušeroch sa v diskusiách nedozviete, pretože: http://www.ostavbe.sk/tazky-zivot-adm... .
Odpovedať
najlepšie je spraviť si veci svojpomocne.... a pokial bude vodar zarabat viac ako pravnik, budem si veci robit takto. :-S len netreba čakať, že všetko dopadne 100%..... v byte je to o to ťažšie, že pod vami a nad vami byvaju susedia... k veci : v juli sme so ženou začali burat a stavat jadro - odporucam jednoznačne ytong. sadrokarton je len dalsi umakart. dlha vodovaha, dobre lepidlo a trpezlivost. ytong pekne vysietkujes. pekne ide opracovat a mas "ozajstnu stenu" nie dutu hovadinu. mne robili "špecialisti" - časť vodovodu, plyn, obklady+dlažby, elektriku svokor. ostatné svojpomocne, resp. s pomocou znamych a priatelov. to co mi robil vodar - velka nespokojnost a cenu ktoru si vypytal - to ma dorazilo. obkladac - nastastie 90% spokojnost. finalna uprava je najdolezitejsia. a teraz odpoved na otazku : najtažšie je asi všetko až po obklad :) všetko sa dá naučiť. len to chce čas. trochu dobrych rad, dobre naradie, hlavne vodovahu :-) , dobre pripraveny projekt, mat rezervu na materiál....
Odpovedať
Profilova fotka
@candyman666 a čo právnik je niečo viac ako vodár chod do pi.. . s takými názormi to že ty máš zlu skúsenosť s drahým fušerakom tak za to si môžeš sám.
Odpovedať
@kvp ja mám takisto otrasnú skúsenosť s majstrami a s ich otrasnými sumami za robotu.Za 3_4 dni si pýtajú iného mesačný plat a fušerina , fušerina....a to nieje iba moja skúsenosť,ale väčšiny mojich známych okolo.
Odpovedať
@kvp hm, takže komplexy? alebo to niekto nepochopil? pre istotu čekni svoje IQ.
Odpovedať
kvp: keby si bol dobrý, nemusíš si robotu zháňať cez fóra, a tiež to možno chápať ako konkurenčné jednanie podľa obchodného zákonníka ... ja ti dám že právnici sú menej
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ja si tu robotu nezhanam.a co mi dáš to je vyhrážanie nie aj ja mam dobrého právnika.
Odpovedať
cim vacsi lump tym lepsi pravnik :-) nic proti nikomu, len forik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@candyman666 teba do mojeho IQ je prd.
Odpovedať
@kvp kazda profesia je potrebna, ale su veci, ktore si vies spravit sam, napr. jednoduche pripojenie vody ci odpadu, proste ked clovek zisti, ze kolko to stoji a navyse neskorsie zisti, ze musi cosi dorabat, tak zvoli radsej svojpomoc. kludne to moze fungovat aj opacne, ze pravnik pochybí, ale o tom nie je toto forum, je o stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
...za 3_4 dni si pýtajú iného mesačný plat ... toto ma zaraza najviac...a to este mi odvrkne ze musi z niecoho zit, a ja akoze nemusim z niecoho zit? :-x
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?