C1T na lepenie ytongu?

Dobrý deň, prosím o radu. Majster čo mi robí jadro používa na lepenie tvarnic ytong 125mm lepidlo na obklad a dlazby Emporio C1T. Je to v poriadku? Vopred dakujem za rady!
Odpovedať
Fiha, to musi byt nejaka vesmirna technologia, ked technicke listy su chranene heslom 😄 https://emporio-sk.com/produkty/lepid...
Odpovedať
@roman510 nevidim v tom problem.
Odpovedať
@gashtaan no podla tech. listu by sa to tym lepit nemalo. On tvrdi ze s tym robi roky a ze je to dobre ... tak chcem vediet nazor niekoho ineho. Ale dik za odpoved👍
Odpovedať
@profistavbari takze z hladiska pevnosti aj zivotnosti je to podla vas v poriadku?
Odpovedať
@roman510 to bolo trochu mimo temy, ale este som nevidel, aby vyrobca stavebneho materialu tajil technicky list... Ale moj nazor k teme je taky, ze je to jedno, v interieri duplom.
Odpovedať
Ytong zlepi hocico, na druhej strane original ytong lepidlo stoji 5€, tak preco tam nedat original... len cisto z lenivosti, iny dovod mi nenapada. Co by som viac riesil je C1T lepidlo, ak s tym planuje lepit obklad a dlazbu. Oproti cene obkladu a prace je priplatok za kvalitnejsie C2TE S1 smiesny.
Odpovedať
@zefe jediny rozumny dovod by bol ten, ze nechce kupovat rozne druhy lepidiel. A ano, tam narazame na ten problem co si popisal, ze dlazbu by som radsej lepil C2T S1. Inak rozdiel v cene tam je. Mam pocit ze aj tie lepidla su trosku drahsie. Samozrejme, ze ak mi to ma niekto robi tak tych 20-40EUR za lepidlo samozrejme priplatim.
Odpovedať
@igor256 C2TE S1 je cca 2x drahsie ako C1T, na 25 kg baleni to robi +-6€ (Knauf, Murexin). S 25 kg sa da spravit 10 m2 = 0,6€ /m2. Treba si pozriet kolko stal obklad a praca na m2 a nevidim jediny dovod davat C1T.
Odpovedať
@zefe ved ja suhlasim, len ak ma 40m2 tak mu to urobi tych 50EUR. Ak murar dostane zaplatene "na kluc" tak ma 50EUR vo vacku. (ja mam skor skusenost, ze z 25kg sa urobi 5m2)
Odpovedať
@igor256 To už podľa hrebeňa a roviny steny..
Odpovedať
@roman510 to ze ho pouziva na ytong by ma netrapilo ale to ze ho pouziva na obklad alebo nebodaj na dlazbu je uz na zamyslenie.
Odpovedať
@profistavbari Cize podla vas lepidlo na obklady a dlazby nieje vhodne na obklady a dlazby? 🙂 Na mensie formaty a nevykurovane podlahy uplne v pohode. Zas z toho nerobte taku vedu... Kupelni zo sociku je plna republika a vsetko drzi. Ake fajnovucke klebry sa dali vtedy uz len kupit...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix ved prave to je ten dovod... Tie fajnovucke klebry C1. C1 len na obklad a na mensie formaty.
Odpovedať
@kejsix Mne pred 10 rokmi strelila v novostavbe cela stena v kupelni, lebo sa pohla priecka o nejake desatiny milimetra, majsto napchal obklad nadoraz do rohu a lep samozrejme najlacnejsi C1, predpokladam aj bez penetraku. Nemal som to vtedy pod kontrolou cez developera, ani som nebol taky mudry, ako teraz... 😄 Samozrejme najvacsia chyba bola neexistujuca dilatacia, ale flexkleber by to podla mna podrzal, maximalne by praskla prva kachlicka. Odvtedy C1 ani do psej budy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?