Ako pripojiť odpad z vaničky - pvc

Neviem si rady s pripojením sprchovej vaničky do odpadu. Súčasný stav - odvetranie odpadu 110 mm + 2 x 63 mm / kuchyňa + kúpelňa/ + 1 x 110 / WC / Momentálne je to bez problémov - vaňa je pomerne vysoko a spomínaný komponent v odpadovej rúre je inštalovaný asi 7 cm nad úrovňou podlahy / mienené pripojovacie potrubie /. Rád by som vaničku inštaloval čo najnižšie - tých 7 cm mi to ale neumožňuje. Je možné nejak doplniť 40 mm vývod do stávajúcej 110 mm PVC ? Je to ešte starou techikou - teplom roztiahnuť a zalepiť . Čo s tým ? Ešte dodám - je to byt pod strechou - nebude problém s časom - aby mi niekto v priebehu práce ,, nespláchol ". Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
no, ak ste to nikdy nerobil, ani to neskúšajte. s urobením otvoru a zalepením nepočítajte, nemá to pevnosť. Robí sa to tak, že sa 110 potrubie prereže a vloží medzikus s odbočkou a presuvným hrdlom.
Odpovedať
Ešte skúsim , či je pohyblivá vrchná časť - od toho rozbočovacieho komponentu nahor. Ak by ano, tomu by som spodnú časť skrátil o spomýnaných 7 cm a bolo by vyriešené...Samozrejme , použijem nový .
Odpovedať
Profilova fotka
@alex42 Robi sa to tak, ako pise @jan45, ale existuje aj ina moznost. Sedlova (navrtavacia) odbocka. http://katalog.satec.sk/katalog/tab/1... Neviem odkial si, ale v Bratislave to myslim predava Technopoint v Rači.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpinke ´dakujem toto nepoznám
Odpovedať
Ďakujem za informáciu . Pohyblivosť ,,horného" dielu som ešte neskúšal, ale nemám možnosť sa dostať k dolnému spoju toho pripojovacieho dielu . Takže sa budem snažiť zohnať komponent podľa rady peterpinke . Som z Handlovej , idem kontaktovať e-shop , neverím , že by to mali miestny predajcovia . Super rada
Odpovedať
bežne to robíme, nemusíš nič vlepovať ani dávať presuvky kde to tesní iba na gumičke, vyrežeš potrebný kus, vložíš odbočku v požadovanej výške s potrebným priemerom a nad to použiješ predĺžené hrdlo, rúru nad tým treba dobre zafixovať aby sa nezosunula z horného spoja ...a poriadne mazať! http://www.kupelnesk.sk/sk/162533/e-s...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?