Ako by ste riešili prerobenie jadra?

Plánujeme prerábať bytové jadro (pôvodné umakartové vyhodiť) za ytong alebo porfix. Chceli by sme zrušiť úzku chodbu do kuchyne a tým zväčšiť kúpeľňu, v ktorej plánujeme vaňu aj murovaný sprchový kút. Riešili ste to niekto? Ak áno bola by som rada keby ste poradili ako urobiť rozmiestnenie v kúpeľni. V toalete sa plánuje robiť podomietková nádržka so závesnou misou a malým umývadielkom. Ďakujem vopred za cenné rady ;-)
Odpovedať
taka moja lajcka odpoved ,neviem ci pomoze, viem aky to je byt, a nechcete si tam nechat z tej chodbycky aspon kusok na prechod? a kupelnu spojit s wc a z tej strany ako je kuchyna dat nadsvetlik a tym padom mas v kupelni denne svetlo. ale asi by to bolo malo ked tam chcete mat aj sprch. kut aj vanu, ale nad tym nadsvetlikom by som pouvazovala ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kukni moj album, máme podobný byt a kupelnku s wc sme zvacsovali zrusenim chodby a presunutim priecok. :-)
Odpovedať
ak idete do taekj prerabky asi by som investovala do presunu rur co su medzi zachodom a kupelnou,a otvorila by som priestor medzi zachodom a kupelnou ale iba na prechod priestoru a tym by si si zvatsila aj celkovo ten priestor v tejto miestnosti , and zachod by sa dalo urobit po celej sirke miestnosti skrinky nad zachodom plus umyvadlo a potom by ti ostal priesor nielen na vanu alůe aj sprchopvy kut,doporucujem aj aj,kym su deti male třeba vanu doporucujem 145, su to také mensie vane a sprchovy kut...skus
Odpovedať
mimi1713 preco si to zaradila ako "Otazka"? Potom sa tu neda debatit!!! mamakaja trochu mi unika zmysel prechodu do Kuchyne medzi WC a Kupelnou! Vsak ten prechod je medzi kupelnou a obyvackou! mimi1713 neviem, ale ked zrusis tu chodbicku z predsiene do kuchyne, tak so vsetkym budes chodit do kuchyne cez obyvacku! Radsej zober par desiatok cm z predsiene a kuchyne (mozno aj 10cm z tej chodbicky) a tak sa ti zvacsi kupelka...ale aj WC sa z tej predsiene o nieco predlzi a tak skus tam vtesnat aj male umyvadielko.
Odpovedať
Profilova fotka
Tieto byty prerábaju aj tak že kúpelka ide do komory. Môžeš nechať aj špajzu. Bol som však aj v byte kde je vaňa pekne pod oknom v špajzi. Záchod ostáva na mieste a kuchyňa je potom od chodby do opačného Lka. Videl som však raz predávať takýto byt kde bol preseunutý dokonca aj záchod no šachtu nepohneš. Kedysi sa mi nepáčili tieto byty teraz by som ho bral. Ja mám o niečo menší pôdorys ale omnoho omnoho horší.
Odpovedať
Ja nebudem k zmene dispozície, ale k technickej stránke veci... Stúpačky vody, kanalizácie a plynu sú vymenené? Lebo dnes som po troch dňoch skončil obhliadky v 100 bytoch pred výmenou stúpačiek a ľudia plačú, keď musia WC, alebo WC spojené s kúpeloňou dať rozbiť, a ty, majster, vymýšľaj, ako to urobiť s čo najmenšími škodami... Málokedy sa to dá, v týchto 100 prípadoch to bol iba jeden... Upozorňujem aj iných dopredu - kým nemáte nové stúpačky, nad závesným a obloženým WC (Geberit, Alcaplast, Viega...) ani neuvažujte (maximálne sádrokarton), lebo pokiaľ je prístup do stúpačky len z WC, tak tá konštrukcia závesného WC jednoducho MUSÍ ísť pri výmene stúpačiek (hlavne kanalizácie) preč...
Odpovedať
Ja dam len jednu poznamku,nech si to rozmiestnite akokolvek,je tu dost moznosti,len nespajat WC s kupelnou,nechat samostatne,poznam take rodiny,co najprv prerabali,zvacsovali,kazdy chcel rohovu vanu vtesnat do malého priestoru a teraz po par rokoch znovu oddeluju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?