Výstavba bazéna na jeseň

Rada by som sa spytala, ci sa oplati realizovat bazen, ak by bol az na konci septembra? Chceme 36 m3 cca a tie ceny su momentalne pre nas ovela prijatelnejsie. :-) A viete poradit aj vykon cerpadla na ten objem? Ci staci vykon 8,8 kW (prikon 1,7 kW) alebo treba nan vykonnejsie?? Sme rozmyslali, ze by sme ho vyuzili na rychle spojazdnenie bazena teraz a do buducna len casovali na rozbehnutie/predlzenie sezony. Lebo ohrev chceme ponechat prekrytiu, ako tu mnohi odporucate. Dakujeme za odpovede. :-)
Odpovedať
To niktoooo? Zrejme ste uz prebazenovani resp. prekupani pri tohorocnych horucavach a preto neradite :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 Tak bazén samozrejme môžete vybudovať aj teraz, ale už ho ani nenapúšťajte vodou, pretože ho nevyužijete. Samozrejme po sezóne je kúpa výhodnejšia. Aký to má byť bazén? Klasický zapustený, polozapustený, nadzemný?
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk napustit a spojazdnit ho rozhodne treba, lebo inak by im zime zamrzli dolezite casti bazena ako spodny filter a pod...a mraz trubkach je to, co bazen krasne zniči.. preto sa bazeny nechavju na zimu min. do polovice naplnene....az do jari...aj ked sa v nich nekupete..... bud sa filtruje voda a je tam stale ta ista, ak ma clovek tepelne cerpadlo, alebo sa nefiltruje, stoji a na jar sa vypusti a bazen sa cisti.....
Odpovedať
@rastlinky_sk Zapusteny bude bazen a odporucili nam ho predsalen napustit a nasledne zazimovat so vsetkym, co k tomu patri. Tak uvidime.
Odpovedať
@katrin21 Presne tak, dakujeme za podporu, mate pravdu :-) hoci takto nam ho ostane len obdivovat, o to viac sa budeme tesit na kupaciu premieru na jar 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 Neuvádzali ste typ bazéna. Popísal som taký najbežnejší pevný nadzemný alebo polozapustený, ktorý sa vypustí, odpojí sa filtrácia a nie sú tam žiadne trúbky, ktoré by mohli zamrznúť.
Odpovedať
Profilova fotka
je to este stale taka draha zalezitost ten bazen zapusteny klasicky a najme tie filtre tabletky ci uz je to ine?? dakujem
Odpovedať
@diessel777 To by skorej vedeli posudit ti, co uz take bazeniky maju dlhodobejsie, si myslim. Urcite vsak ide o investiciu, preto treba vzdy zvazit, ci sa v ramci rodiny vyuzije maximalne, alebo sa postaci jej clenom vysantit cez sezonu na kupku, jazere atd. 8-) kazdy preferuje nieco ine.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 no dakujem za odpoved asi bude lepsie nejaku virivku pre 4 a staci a s detmi ist na kupko tam sa skor vyjasia dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
u nas vo firme sme hovorili zr najlepsi bazen je u susedov. Samozrejme zavisi co od toho ocakavate a ako bazen planujete vyuzivat.
Odpovedať
Profilova fotka
@diessel777 vo virivke sa v lete uvarite, je to ako caj teple , ked je vonku 23st, tak je to fajn, ale ked je 30-40 , tak sa ti do toho ani nechce vliezť..... mala nadoba sa rychlo prehreje.. :-p To uz radsej nafukovany bazen 3,66m :) a 70cm vyska :) za 70E kkupis a mas :) Alebo zapusteny z Mountfieldu, to sa da :) tie tablety a filter , to nie je az taka draha vec .... bazeny Azurro, alebo Ibiza su v pohode.... cena podla velkosti, ale ked su vypredaje a akcie, tak za 700E ho mas 4m priemer, s komplet technologiou v cene na cele roky :).
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 a co tak len urobit "murarsku predpripravu" a na jar uz len natiahnut trubky a potiahnut foliou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katrin21 no dakujem to je super tak teda neico take vymyslim a porozmyslam dakujem este raz
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?