Tepelné čerpadlo na bazén z Mounfieldu - skúsenosti

Prosím o pridanie skúseností s tepelným čerpadlom na ohrev vonkajšieho bazéna z mounfieldu. Ďakujem
Odpovedať
to by zaujimalo aj mna, vratane realnych nakladov na ohrev vody tymto sposobom
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kúpili minulý rok, ale náklady netuším... Nemali sme ho celú sezónu a ani celoročne na dome nebývame, takže sa mi to ťažko vyčísli... Ale čerpadlo bolo super, po tom, čo sme museli vymeniť vodu, keďže po dovolenke sme našli v bazéne rybník, voda sa nám krásne hriala... Akurát bazén nemá zvonka tepelnú izoláciu, takže v chladných nociach voda chladla, takže čerpadlo fungovalo dosť aktívne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinas ako je to s hlucnostou ? ako daleko ho mate od bazena ?
Odpovedať
@jozopan Cerpadlo pocut minimalne. Skor vnima clovek hluk z filtracie, teda podla toho samozrejme kde ju ma "uskladnenu".
Odpovedať
@ban Mame bazen 8x4 a cerpadlo nam ohreje vodu o cca 2 C za jeden den. Ide nam cerpadlo skoro nonstop cez den od maja az do septembra. Navysenie rocne za elektrinu je minimalne, takze naklady na spotrebu su uplne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozopan Mali sme čerpadlo asi dva metre od bazéna, zvuk vôbec neprekážal, je to ako keď vrndží ventilátor. Úplne v pohode.
Odpovedať
@katarinas môže naň pršať,či?
Odpovedať
@zarrinka prosím ťa ? l máte v bazéne?
Odpovedať
@marta2610 Co ci mame v bazéne prosim?
Odpovedať
@zarrinka aky vykon cerpadla mate?
Odpovedať
@lubomird TEPELNÉ ČERPADLO BP-100HS mame toto z mountfieldu
Odpovedať
@zarrinka ? l vody máte v bazéne? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubomird https://www.mountfield.sk/tepelne-cer...
Odpovedať
@marta2610 Ci mame vodu? To co je za otazku???
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka koľko litrov vody máte v bazéne :-D
Odpovedať
@zarrinka si zabila......... :-) :-) :-)
Odpovedať
@marta2610 .. :-D tak akurát možno aj viac :-D
Odpovedať
@katarinas @zarrinka tieto typy cerpadiel sa zapajaju na klasicku 220 V zasuvku, pripadne predlzovacku alebo treba nejake specialne elektricke pripojenie? Pripaja sa k filtracii alebo niekde medzi filtraciou a bazenom?
Odpovedať
@ban v podstate mate dve moznosti ako TC zapojit: 1) bypass filtracie - TC sa zopne vtedy ked je pustena filtracia a zaroven je nastavena teplota na TC vyssia ako je teplota vody. Cerpadlo filtracie a TC je na jendom elektrickom okruhu (napr. dvojzasuvka spinana casovacom) Nevyhoda je, ze toto nieje bohvieako automaticke riesenie a TC zohrieva iba ked sa filtruje voda. 2) samostatny okruh TC. Potrebujete navyse dalsie cerpadlo, ktore vhana vodu do TC a odtial uz ide tepla voda spat do bazena. Cerpadlo a TC je prepojene v sachte a navyse je medzi nimi este "signalny" kabel. Ked TC potrebuje ohrievat vodu, tak cez signalny kabel zopne cerpadlo. Vyhoda je ze to je plnoautomaticke riesenie, len na zaklade teploty vody. Nevyhoda je ze kupujete dalsie cerpadlo do sachty (cize vyssie pociatocne naklady)
Odpovedať
@katarinas Máte ho aj kryté proti sln.žiareniu?
Odpovedať
Profilova fotka
@mk1 Nie, máme ho v tieni :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Zdravím, tento mesiac mi budu montovať tepelne čerpadlo a ja neviem stále kam ho umiestniť. bazén aj šachtu mam umiestnenú v stavbe. mam tri možnosti, 1. najbližšie k šachte cca 1m - bude v tieni a je to zapado-severná strana, 2. pravá strana šachty od suseda 1,6m betónový plot, 3. slnečná južná strana 6m od šachty pripojovacie hadice k čerpadlu sú izolovane a pôjdu v interiéri. prosím poradte kto má s tým skúsenosť, ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@zarrinka zaujimava na Vasom prispeku je veta ze cerpadlo ide skoro nonstop a navysenie za elektrinu je minimalne..ako ratam tak ratam 2 kw cerpadlo pri nostop 5 mesacnej prevadzke si aj v NT potiahne minimalne 650 eur, to mi nepride ako maly rast ceny :-) kazdopadne ja mam mensi bazen 7,3x3,7 s krytom a TC https://www.mountfield.sk/tepelne-cer..., ohrejem tiez cca 2-3 stupne za den ( uz sa tyzden kupem ) mam 25 stupnov. hrejem iba ked je slnko ( fotovoltaika ) cize teoreticky zadarmo :-x co sa tyka hluku, tak od bazena to mam asi 8 metrov, na rohu domu za terasou ( cca 2 metre) a nieje poocut vobec nic.
Odpovedať
@martinn158 Že 25stupňov, tam by som ani len prst nestrčil :-D
Odpovedať
moc teple? :-D
Odpovedať
@martinn158 25??? Neexistuje😂ani prst by som tam nedala😂😂😂aspon 29😁 . My teda zatial cerpadlo nemame a mame vodu 22 stupnov. Ale cerpadlo je urcite super vec👍
Odpovedať
@martinn158 Ja potrebujem min.35 aby som do vody vstúpil. Potrebujem termálny vrt a nie čerpadlo. :-D
Odpovedať
mne na normalne kupanie staci 20, na ranne a vecerne plavanie chodim uz od 15 stupnov..samozrejme ze priatelka nie :) ja si myslim ze cerpadlo je dobre, ale prestresenie uplne super..ako ked uz bazen tak mat aj ten komfort..ja mam prestresenie druhu sezonu a uz len co sa tyka cistenia tak som vysaval 1 krat po spusteni..v noci to ochladne tak o 1 stupen teraz.
Odpovedať
@xdv TC nie je solár, nepotrebuje aby naň priamo svietilo slnko. Teplotu berie zo vzduchu, nie zo slnečného žiarenia. Takže ak ti vyhovuje umiestnenie 1), vôbec nebude vadiť že je v tieni na SZ strane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?