Stavba bazénu s protiprúdom svojpomocne

Chceli by sme bazén na plávanie, nadzemný s oblozením stien drevom. Našiel som nerezovy bazen 5x2x1,1m cena 3300e, protiprúd s ohrevom uvažujem nejako vyrobiť cena 1000e, obloženie stien by bolo agátovými doskami + rošt bez povrchovej úpravy cena+nerez.šróby cca 500euro, prikrytie by bolo nejakou rolovacou plachtou cca 500e , zateplenie stien by bolo pur nástrekom, počítam 500e t.j. dokopy cca 5800e, ešte vidím úsporu v laminátovom prevedení. čo poviete?
Odpovedať
Profilova fotka
@janoorech keby ste zapli vyhľadávač a prišli po jakino, máte odpoveď
Odpovedať
Za sumu 5800 eur si mozes predplatit na 30 rokov najblizsiu mestsku plavaren. Dalsie naklady na prevadzku, udrzbu a opravy ta vyjdu na rovnako ako cestovanie z domu na tu plavaren. :-)
Odpovedať
@janoorech pozri sa mi do albumu ;-)
Odpovedať
trošku drahá sranda
Odpovedať
Za tych 3300 eur neviem ci by som tomu nerezu verila, to je nejaka nizka cena za taky material, bezne sa ceny len za skelet bazena pohybuju nad 10tis.eur, inak vybral si si najdrahsiu variantu. Ked si to chces robit svojpomocne tak si radsej urob bazen v zemi murovany. Je uplne iny pocit kupat sa v nadzemnom bazene a v bazene v zemi. Technologia stoji cca 8tis.eur. a agat si mozes ako podlaphu dat radsej okolo bazena.
Odpovedať
K rozmeru bazena ak to pozemok umoznuje odporucam aspon 6-7×3-3,5 x1,5m...pri takomto rozmere budes mat pocit ze si v bazene a nie vo velkej vani. Male bazeny sa v lete casto a rychlo prehrievaju, treba casto dopustat studenu vodu do nich aby sa udrzala dobra kvalita vody a aby kupanie v bazene bolo prijemne a osviezujuce.
Odpovedať
koľko komentov :-) uvažoval som /zatiaľ/ s 7 m3, vidím že je to málo... trošku ma odradila spotreba, keby som chcel ohriať vodu z 10°C na 25°C je to rozdiel 15stupnov, t.j. ohriať vodu o 15stupnov a 7 m3 je 7 x 15 = 105 kW... to by musel ísť ohrievač celú noc aby som si ráno mohol zaplávať.. dám to kamarátovi prerátať, nech mi urobí nejaký vzorec alebo čo... inzerát na nerez bazén som našiel tu: https://dom.bazos.sk/inzerat/80573449... na plaváreň práveže chodím... pravidelne... žltá vodička, stačilo.... vedľa je sídlisko... Chceli sme kúpiť hotovú jacuzzi s protiprúdom cena od okolo 15 - 20tis. Uvažujem vrátiť sa k otužovaniu, sám skúsim akú vodu znesiem... ináč, vlastním studnu s povrchovou vodou, kvalitná voda, ani nie je tvrdá, dokonca výsledky vyšli lepšie ako zo sevaku... denne môžem mať 3,5 m3 za 6 hodín... sem tam chodíme k susedovi do kupka, len on dal za bazen asi viacej - počítam tých 30 - 40tis.. a to sa mi zdá veľa.. na ja idem robiť finálne terénne úpravy, zatiaľ by som priviedol prívod vody do miesta, kde bude bazén... z čerpadla by som priviedol prívod 6/4". neviem prečo by mala stať technológia 8000euro, pozeral som protiprúd 2-3tis, to by som poriešil home-made výrobou. jeden kamoš elektrikár /slaboprúd/, švagor vodár. všetky tie filtre a čerpadlá sa dajú zaobstarať počítam do 1000 - 2000e /samovýroba, prípadne bazár, prípadne iná cesta/... agátovú terasovú dosku som si zohnal dosky hr.33mm po 280e m2, zhodil som hrany a nechal hladké prevedenie.dával som aj originál 8ročný olej.... zišiel po prvej zime, tak všetko je farbebené len slnkom. naučil som sa česať/kartáčovať drevo a dá sa dosiahnúť celkom dobrý výsledok... výsledná cena bola čosi pod 10e, rošty som dal z forštov prierez 100x55mm. z agátu plánujem všetko, detské ihrisko, nadzemné záhony, podlaha do koterca pre psa, obloženie chlieva - kvôli vapkovaniu, obklad koterca pre pštrosy /emu/ atď.... ozvem sa, ked budem múdrejší, keď zistím čo vlastne chcem... DAKUJEM ZA PODPORU A ODPOVEDE.... S.
Odpovedať
ešte som zabudol, že vlastním generátor ozónu a dalej uvažujem s napojením predizolovaného potrubia na kúrenie v dome /drevo, uhlie, peletky, brikety a pod.. kotol by ohrieval vodu v bazéne /vírivke/. S.
Odpovedať
@janoorech :-) ty si ako Bohumil z Kurvahosigutentag :-) Na dvore bazen, pstrosa :-)
Odpovedať
Nie, pštrosy sú celkom jednoduché na chov, nevadí im zima, nie sú hlučné spotreba krmiva v pomere menej ako sliepky. A čosi vypasú. Máme ich aj na mäso, ktoré používame namiesto hovädziny. Z jedného emu je cca 15 - 23kg mäsa, 5litrov oleja, škvarky chutia ako z bravčoviny. Dá sa predať aj koža. Pozri sa, koľko stojí aj olej z emu. A aké má účinky :-).
Odpovedať
@janoorech a hlavne v nekterych krajinach i ako ochrance majetku :-) :-) :-) Ale vazne, viem o tom ze chov pstrosov je velmi efektivne, da sa vyuzit takmer vsetko. Len ma hned napadol ten film, ked je ta kombinacia, zahrada, bazen, pstros,... :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janoorech kks a ko das dole.takeho pstrosa ???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr kolega hovoriu, ze ho jebou doskou po hlave
Odpovedať
ja ich na večer v mraze nosím ako idi_t do prístrešku a ráno ich nájdem sedieť vonku v snehu... zabíjajú sa ako moriaky, dávam ich do big bagu a ... ináč nemajú žiaden odpad perie susedke na výrobu čačiek, len troška vnútorností a kože ide pre lesné zvieratá...
Odpovedať
@jurkoboss este si zabudol na kolotoc :) pstrosi, bazen a kolotoc :D :D :D
Odpovedať
@janoorech A znasa aj vajca alebo len chovas na mäso?
Odpovedať
Inac ten pstros je nebezpecny ,brat opravar ho choval ,a raz ked opravoval susedovi traktor tak mu pozobal matice co mal na zemi a bol z toho pruser...
Odpovedať
@daralbajda Pštros preskočí plot a susedia budú mať radosť.
Odpovedať
@chlad12 no a keď im usielnahanala ho celá rodina....potom ho zrazilo auto...
Odpovedať
@daralbajda Áno, pštrosy sú horšie ako kozy čo si skáču po všetkom na dvore.
Odpovedať
@chlad12 ..no keď Ťa pštros kopne alebo zobákom ďobne to je radosť :-D :-D
Odpovedať
@technik007 Pštrosy sú mierumilovné, len podupú susedovi zeleninu a nie sú ochotné odísť od suseda, musia ich odniesť dvaja chlapi za krídla.
Odpovedať
@technik007 Lepšie je chovať sliepky, pristrihnú sa im krídla a je pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
@chlad12 uz si zabujal a pucoval sliepky?? Tonradsej jedneho pstrosa ako 25 sliepok
Odpovedať
@wolodymyr Ach jaj, vieš čo je to zabiť pštrosa a naraz ho spracovať? Veď je to veľké. Sliepku treba ponoriť na 2 minúty do horúcej vody a šklbe sa ľahko. Potom sa opáli a došklbe. Vypitvá, rozreže... nie je to veľa práce na deň.
Odpovedať
@chlad12 veď ake vynásob si to 25x. :-D
Odpovedať
@kejsix Pštros má suché mäso, bue.
Odpovedať
Profilova fotka
@chlad12 no neviem preto som sa pytal ;-) Ja by som sa bal ze sa bude moc branit
Odpovedať
Profilova fotka
tak teraz neviem, pštros má suché mäso a potrebujete k tomu bazén s protiprúdom aby sa nebránil keď z neho robíte sliepku?
Odpovedať
@jan45 do bazéna namočí to pštrosie mäso, aby nebolo suché ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?