Starostlivosť o bazén

Profilova fotka
Máme bazén z Mountfieldu, s fóliou. Objem vody 20 m3. Minimálne 2 krát do týždňa do meriam hodnotu PH a chlóru. Znižovala som aj tvrdosť vody. Napriek tomu, že všetky hodnoty sú v norme, pridávam preventívne prípravky proti riasam, filtrácia ide 12 hodín denne, používame vysávač na dno, zakrívame ho plachtou, aj tak sa zakalí a zozelenie. Na zakalenie dávam Flokul alebo prejasnovač, keď je zelený, chlór šok alebo Modrý blesk. Výsledok je, že po týždni pridávania prípravkov a nepretržitej filtrácii je bazén konečne ako tak čistý, ale obsah chlóru je taký vysoký, že sa v ňom ešte týždeň nedá kúpať. Potom chvíľu všetko fajn a začne to znova. To znamená, že venujem viac času starostlivosti o bazén ako kúpaniu a na prípravky sme minuli viac peňazí, ako keby sme zakaždým šli na kúpalisko. Kde je chyba???
Odpovedať
1
2
5
budete mat zlu vodu to je naozaj super, bazen a kopec chemie v nom, deti tam urcite nedavajte
Odpovedať
@anncovicka aka filtraciaa aku vodu pouzivas?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 veď vravím, že minimálne týždeň sa potom ešte nepoužíva... Kým to nevyprchá. Ale voda je mestská, tak by mala byť ok, na pitie je fajn :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Piesková filtrácia. Presne ku bazénu, ešte aj väčší by tuším zvládla. Piesok sme dávali nový. Keď sme robili preplach, išla v celku čistá voda, len v nej boli malé mušky :-D Ale trocha to pomohlo, mám pocit, že potom lepšie ťahá. Aj mi to tak vychádza, že by mohlo byť niečo zlé s filtráciu, ale neviem, ako by sme to zistili. Keď skúšam, či ťahá vodu cez skimer, tak ťahá.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 A ak máte nejaký super tip bez chémie, sem s ním. Mne sa to tiež nepáči, že "čistá" voda má byť plná chémie... Rozmýšľali sme aj nad ionizátorom, ale to sú pálky. Aj keď, keby to ozaj fungovalo, za pár rokov sa to vráti.
Odpovedať
wPotom nerozumiem, nam ide filter mozno 3-4x do tyzdna tak 3hodky. v plavaku tableta 4v1. vysavam ked treba asi 3x do mesiaca.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Veď práve, že ani ja nechápem... A ani neviem, čo ju zašpiní, veď sme sa kúpali dokopy 5 krát :-| Keby sme do toho nedali už toľko peňazí, hneď ho zakopem. Takýto bazén mi je nanič... Iba mám nervy z neho.
Odpovedať
tip nemam, nemam doma klasicky bazen ... v dome planujem nieco take:
Odpovedať
Profilova fotka
@anncovicka a mas tabletu v skimmeri ? chlorova s pripravkom proti riasam treba tyzdenne preplach filtracie ... a inak nic ... a skor ako chlor sleduj ph / davam ph minus to mam taky prasok na to /
Odpovedať
Profilova fotka
kupte si solný chlorinátor a budete mít klid; máme slanou vodu a žádnou chemii nemusíme do bazénu přidávat. Celá sezóna voda jak křišťál a dá se říct nulová péče (pouze filtrace a vysavač) a to máme studniční vodu...
Odpovedať
@anncovicka asi je problém vo vode lebo normálne to nie je možné že sa Vám tak množia riasy. Mi mame mestskú vodu. Sem tam sa filtruje a na noc zakrýva solárnou plachtou a ešte keď je nafigu počasie. Tiež občas bazénový poloautomat. vysávač. Jedine co sme tam celu sezónu dávali sú tablety z OBI. Nič iné. Z balenia ostala ešte 1 tableta tuším. Tableta bola vždy v skimery.
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 tabletu mám 3 v jednom, keď je konečne po procedúrach s čistením chlór nízky, tak hneď dávam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@catt82 ďakujem, skúsim to pozrieť. Nad soľou som už uvažovala a celkom sa mi to pozdáva. More mám rada :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Také niečo máme, len to máme v plaváku, kedže tam píše, nedávať do skimera 😄 Tak ja fakt neviem... Skúsim asi častejšie preplachovať filtráciu. A keď tak budúcu sezónu prejdem na iné prípravky, napríklad tú soľ.
Odpovedať
Profilova fotka
@anncovicka ak chlorujes a mas vysoke ph tak sa ti moze voda zakalovat a potom je to zacarovany kruh...
Odpovedať
@anncovicka to máš skoro jedno kde to je. Akurát keď je filtrácia zapnutá tak je lepsie dat do skimera. A potom dat filtráciu na spínacie hodiny aby bola pravidelne používaná. Ale ten salinator je tiež riešenie. Sme mali podobný problém v prvom roku bazéna tiež kalná mliečne voda potom zelená a dookola. A posledne roky fakt len tableta aby tam bola a voda čistučká.
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 na zníženie PH som už minula niekoľko kíl. Keď bolo teplo, tak som musela znižovať každý tretí deň. Teraz ako je chladnejšie, podľa testera je dobré. Aj keď najradšej by som kúpila nejaký elektrický tester, čo to zmeria presne, toto odhadovanie podľa farby je také biedne. Ale udržujem medzi 7 a 7,4.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Máme ju na časovači, keď nie je voda 100 % čistá, hneď prepínam na nepretržitú prevádzku. Budem len dúfať, že je to prvý rok a budúci to bude už lepšie. Tento rok sme robili aj dlažbu okolo bazéna, tak sa tam trúsi dosť piesku. Snažím sa ho vysávať, ale možno to je aj tým.
Odpovedať
@anncovicka nic s tým neporiešite, je to naprd. ja mám 5x10m bazén cca 50m3 vody . problém tento istý a absolútne ma už nebaví neustale kupovať chlor sok vecer mám krystálovú vodu ráno chyta jemnu zelenú farbu a večer mám žabacinu. momentálne mám mesiac zelené jazero a štve ma to že je 30 C celý týždeň no vodu nevymením na jar kupujem buď toto zariadenie http://www.bazenyshop.sk/uprava-bazen... alebo toto zariadenie http://www.elektrobazeny.sk/fotogaler... PH + CHLOR ale tam je cena 2 násobná vyberiem si zariadenie na ktoré mi dajú záruku , že tá voda už konečne bude v poriadku .
Odpovedať
@anncovicka ťažko povedať prečo je u teba problém. Ta trocha piesku toho moc nesmie urobiť. Uvazujem ci máš správne poskladané filtráciu. Alebo ci celkovo systém a hadice sú správne zapojené.
Odpovedať
solinator ti tiez robi chlor, akurat ze nemusis ho tam stale pridavat. ale dat trikrat za sezonu do plavaku tabletu zas nieje tazka praca.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Hm, tak na to jedine niekoho zavolať. Ale keď vysávač napojený na skimer ťahá, mala by byť filtrácia ok. A dokonca aj vysáva :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Viem o čom hovoríš, len presne aj ja chcem záruku, že keď za niečo dám kopu peňazí, že tá voda bude fakt čistá :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska mne tá práca okolo vôbec nevadí, len nech to funguje. Pôjdem sa asi opýtať na plaváreň, ako to robia, že majú čistú vodu. Majú predsa tú istú čo my :-) Alebo ju skúsim otestovať, koľko v nej majú chlóru, aby bolo čistá, lebo ju cítiť chlórom viac, ako keď ja nasypem Chlór šok :-p
Odpovedať
@anncovicka plavaren neporovnavaj s domacim bazenom. fakt nechapem aku to mate vodu, ked co aj poznam ludi a maju nadzemne bazeny,pokial maju pieskovu filtraciu, staci tableta do skimera, raz za cas povysavat tie zhluky-vlocky a voda je stale cista. Solinator tiez dodava chlor do vody.
Odpovedať
Takze po prve ... Ph musite drzat do hodnoty max. 7.0 cize treba merak ktorym to zmeriate nieze je to medzi 7 az 7.4. Musi to byt max 7.0 preco? Pretoze chlor straca pri hodnote Ph 7.1 a viac az 50 % ucinku... Filtracia by mala bezat nonstop
Odpovedať
Profilova fotka
@anncovicka my sme mali tiez skoro cele leto s tym problem. A to mame pocitatac co sam dava ph a chlor. Mm to este aj sam meral, kupoval navyse vselijaku chemiu. Az som sa nastvala zavolala do fi co nam robila bazen, prisli odmontovali pc... Do skimeru hodil dve tabletky a odvtedy mame krasnu vodu
Odpovedať
@anncovicka comu nechapes? Mozes mat aj pH ok, aj tvrdost vody ok, ale ak mas teplotu vody viac ako 27 stupnov, tak nepomoze ziadna chemia. Neprehrievat vodu a nebudu sa tvorit zelene riasy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign máme 24 stupňov.
Odpovedať
@anncovicka pises, ze ho zakryvas plachtou. Co myslis, kolko stupňová voda vo vodnom stlpci cca 10 cm je pod tou plachtou? Nemeraj vodu, ked bezi filtracia a voda je zelena... Zmeraj teplotu vody tesne pod plachtou, ked ti filtracia nejde... Ja davam len tablety do plavaku, 2x za sezonu upravim pH a tvrdost vody, nedavam solarnu plachtu na noc, ohrev mam solarny a ohrievam na 23-24 - trojcestny ventil, voda je v bazene uz piatym rokom, len sa dopusta, co sa vyspliecha a odpari. Filtracia bezi 2x 3 hodiny, raz rano raz v noci - automat. http://www.bazenovysvet.sk/tl_files/o...
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?