Starostlivosť o bazén mimo sezóny

Podľa predpovedí počasia kúpacia sezóna u nás asi už skončila, chcel by som vás preto poprosiť o rady, keďže máme nadzemný bazén (vario o mountfieldu) prvú sezónu: - treba bazén už vypustiť pod trysky alebo ešte čakať do jesene a potom zazimovať? - naďalej filtrovať vodu alebo čerpadlo a filtráciu už odpojiť, prípadne filtrovať hodinku - dve aby voda v bazéne nestála? - pridávať ešte chémiu a čistiť alebo čakať až na jar? - zakryť bazén solárnou plachtou alebo ho nechať odokrytý? ďakujem
Odpovedať
Vodu vyčerpaj pod trysky, filtráciu s čerpadlom odlož a ak chceš túto istú vodu použiť aj o rok, tak musíš zakryť zakrývacou plachtou, aby sa ti do bazéna nedostala zbytočná špina. Ja nechávam odkryté, lebo pred sezónou sa aj tak celý bazén čistí a vodu vymieňam... :-)
Odpovedať
@ban ja mam z MF azuro de luxe. Vodu vypustim pod trysku. Odpojim filtraciu. Filtraciu vypustim a dám do pivnice. A vodu nechám tak ako je. V minulosti som do nej nalial chémiu na zazimovanie. Posledné roky ju tam nedávam .
Odpovedať
Profilova fotka
vypusti, netreba nejako filtrovať, odlož to a nechaj bazén tak, kamarát kedysi zakrýval aby mal vodu ok aj na jar, aby nemusel vymieňať ju celú, ale tá voda mu aj tak nevydržala nejaká čistá, tak teraz to už nerieši, vypustí a nechá to tak a potom na jar pred letom vypustí všetkú vodu a bazén čistí a znovu napustí na novo
Odpovedať
Profilova fotka
ja teda vypustim len pod skimer, na trysku mam zatku :-) vodu necham tak ako je, ziadna chemia a zakryjem ale este je skoro, voda mna u mna momentalne 23 stupnov, to kludne do nej vbehnem :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@dedo758 @milan209 @dedosim @y2k dakujem vam vsetkym
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?