Špinavá zelená voda v bazéne - čo s tým?

Profilova fotka
Má niekto skúsenosť s tym ze mal stále zelenú vodu v bazéne? Máme podozrenie že nám asi filter dobre alebo teda vôbec nefiltruje. máme nový pf prostar6 každý deň zelensiu vodu. Každé ráno sme usadeniny povysavali. Dali sme tam vlockovac, antisok, chlór tabletku... je to filtrom?
Odpovedať
@katarinatibi Filter-obehové čerpadlo musí ísť bezpodmienečne.. Ak nepôjde čerpadlo tak z vody máš žaburinec ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinatibi Mala by si mať manuál od dodávateľa bazénu - s riešením takýchto problémov. Filter musí byť spustený denne v dobe podľa vzorca : teplota vody deleno dvomi je čas filtrácie. Keď má voda napr. 28 stupňov, tak min. čas filtrácie je 14 hodín. Treba nie len filtrovať, ale aj podľa potreby (aj niekoľkokrát denne) čistiť filter. Samozrejmosťou je vysávanie usadenín a čistenie stien a dna kefou od rias. Chemická úprava je najdôležitejšia : úprava Ph (7,2 - 7,4) - pokiaľ nie je v danom rozsahu ostatné ani nedávaj, lebo nie sú účinné; chlórovanie (šokový a dlhodobý chlór); prípravky proti riasam (hlavne keď sú búrky, alebo je slizká stena bazéna); ...
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinatibi treba pravidelne kontrolovať hladiny pH v bazéne :-) a filter samozrejme treba preplachovať, čistiť a z času na čas aj piesok vymeniť ;-)
Odpovedať
Pokiaľ máš vodu nachlorovanu a stále je zelená tak filtrácia nefiltruje. Aj tak si myslím že po nachlorovani by mala voda zhnednut príp. by to malo byt také kalné akoby. Riasy by mali byť mŕtve. Treba prečistiť piesok vo filtrácii a filtrovať a prečistiť po trebárs 12 hodinách a opäť filtrovať.
Odpovedať
My sme mali podobny problem, ked sme dali do bazena vodu zo studne. Po vymene vody /dali sme z vodovodu/ sa problem vytratil. Skadial mate vodu? Aky velky je bazen?
Odpovedať
Profilova fotka
my mame momentalne tiez ten problem, pred odchodom na dovolenku voda super, aj sme tesne pred odchodom znizili o nieco viac ph lebo ho mavame dost vysoke filtraciu zapli cez spinacie hodiny so zapnutim od 08 do 20 hod, aj tablety sme dali do toho plavaku, solarny panel prepol len tak na polovicu aby nesiel naplno, bol aj prikryty solarnou plachtou no a po 10 dni je voda max zelena, aj ked teda neviem ci to ma este vyznam vobec cistit ked uz je pomerne chladno. vodu mame normalne z vodovodu a bazen je priemer 4,6/1,2m vyska. a piesok bol meneny na zaciatku sezony.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinatibi Ahoj, nemate v blízkosti bazéna stromy? Máme 15 kubíkový bazén, rovnaký filter - kúpený tento rok, preftým sme mali len KF a problém s vodou nemáme a nebol ani predtým. Filter púšťame podľa počasia, takže vždy keď neprší beží filter cca 4-5 hod., bazén vôbec nezakrývame, v záhrade nemáme stromy, no susedia majú menší - 9 kubíkový bazén, majú stále originál kartušovú filtráciu a v blízkosti bazéna samé jablone a neustále majú zelenú vodu, aj keď im filtrácia beží takmer nonstop. Podľa všetkého to spôsobujú tie stromy. Do bazéna dávame len studňovú vodu, následne chlorstabil podľa návadu a potom už len chlórové tablety do toho plaváka. Bazén dostala snúbenka od rodičov na 18ku, takže ho prevádzkujeme už 9 rokov a nikdy problém nebol. Teraz je to prvý rok, čo ho nezakrývame, nechcelo sa nám kupovať plachtu, nakoľko sme kupovali novú fóliu, PF, hadice a skimer. Čo je to antišok???
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinatibi Som sa sekol, po napustení dávame chlor šok a potom sme dávali už len chlor stabil s tabletku. Tento rok som kúpil dáke universal tabletky, tak chlor stabil sme nedávali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?