Ručné vykopanie jamy na bazén

Máte niekto skúsenosť s ručným kopaním jamy na bazén (klasický rozmer 6x3x1,5 metra)? Ako dlho môže firme trvať vykopanie jamy, koľko to asi môže stáť? Platí sa za čas alebo m3? Vzhľadom na miesto, kde by sme bazén osadili by mi bager zničil časť záhrady + trávnik, rád by som sa tomu vyhol.
Odpovedať
1. ručne to bude dosť dlho (je to predsa len 27m3) 2. cena je závislá od lokality a od zloženia pôdy, stavu okolo (treba zeminu niekam odviesť ?, je ju kam vyhadzovať ?) 3. skús nejakého živnostníka s malým bagrom, to by mohlo riešiť tvoj problem, a dohodnúť sa na diele alebo na m3 (nie hodinovka) 4. cena ručného výkopu je zhruba cca 30€/m3 (niekde viac, niekde menej) 5. Pri riešeni ručného výkopu, nesúhlas s hodinovkou, vždy buď na m3 alebo úkol !
Odpovedať
Profilova fotka
12 tonovy bager s kubikovou zubatou lyzicou by to spravil za dve hodiny cca 70EUR + prijazd. Za usetrene peniaze ti zahradkar opravi zniceny kusok zahrady... ;-)
Odpovedať
Vykopat rucne v zavislosti od zeminy by to nemusel byt az taky problem ale co s hlinou.vozit furikom niekde na ulicu na korbu tatry?to by sa dost skomplikovalo.Pri takejto robote musis s poskodenim zahrady pocitat.
Odpovedať
@ban Ak máš miesto pre báger tak s ním, keď nemáš tak si zavolaj Hrobárov--myslím vážne..Odfúrikuješ na miesto ak nemáš kde ju dať a neskôr odniesť-ponúknuť /závisí od kvality/ niekomu do záhrady, k domu...My sme kopali 3ľudia bazén /rozšírenie/ a bolo asi 12m3 a trvalo nám to 8-) 3dni...Ale ako som písal Hrobári Ti to vykopú raz dva... :-D :-D :-D mám s tým skúsenosť.... :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
@ban nám to kopala taka banda asi 5 ľudí. Trvalo im to cca 5 dní. Ale bolo to úkolovo za 10.000sk vtedy. Tiež cca 30 m3. Pekne to rozfurikovali po časti pozemku. Výhoda? Ze to bolo naozaj pekné rovné. Dno pekne rovnučké. Pochybujem ci ti bager urobí takú peknú robotu. Aj keby to robili 10 dní to ma netrápilo.
Odpovedať
dakujem vsetkym. s ciastocnym poskodenim zahrady samozrejme pocitam, akurat jediny pristup na miesto je krizom cez celu okrasnu zahradu, cize okrem rozobratia plota by bol zniceny travnik, stromy, ... ak je ale cena ako pise @sc4th a @abobo, tak rozdiel vykopu rucne a bagrom je 700 Eur, za to by sa asi dala zahrada obnovit. asi to budem musiet este cele poriadne premysliet
Odpovedať
Profilova fotka
@ban mne kopal takyto bager jamku 7x7 a hlbohu 2,2 metra. https://www.modrastrecha.sk/blog/abob... Mal to za 4 hodiny a to je nieco cez 100 m3. Kopol mi aj studnu, skratka technika to da vo vysledku lacnejsie... ;-)
Odpovedať
@ban Akych 700 eur??? Neviem,ako u vas,ale u nas maly bagrik berie cca 40 eur na hodinu. A ma to zachvilu vykopane,takze ta to vyjde lacnejsie,ako ked zapatis ludi. A maly bagrik ti urcite neznici zahradu,ked cez nu prejde. Pohladaj na okoli nejake mensie firmy,co sa zaoberaju zemnymi a vykopovymi pracami,urcite najdes niekoho za primeranu cenu.
Odpovedať
@majki555 ak pocitam rucny vykop 27*30=810 Eur, bagrom do 100 aj s cestou a ostatnym, tak mi to vychadza rozdiel 700. asi to predsalen skusim technikou, nasiel som uz nejake firmicky co maju minibagre a mini sklapace
Odpovedať
este taky detail ... ak je 6x3x1,5m rozmer bazena, tak hlavne ratat s tym, ze ono to nebude len 27m3. Uz len ak je hlbka 1,5m tak treba kopat aspon 1,8-1,9m (podlozie + doska). A 0,25m na kazdu stranu, cize skor bude vykop 6,5x3,5x1,8-1,9 → min 43m3 (a to este neratam sachtu). JCB to ma za 3 hodiny a z toho bude vacsinu casu cakat na tatrovku (ak teda idete odvazat). JCB 20-30€/hod + km, Tatra 20-25€/hod + km. Cize ak to budete vozit blizko a "uskladnovat" zadarmo, tak cena prinajhorsom do 200€. Rucny vykop byva 25-30€ m3, pochybujem, ze je v cene aj tackovanie a odviezt to tiez nejak musite. Cize len vykop v najlepsom pripade 1000€ a to ste to este neodviezli. (a to by ma este zaujimalo ci sa cena za vykop nezmeni ak v povedzme metrovej hlbke narazia na il)
Odpovedať
@ban minibager a male auto sklapacie taketo daco http://www.prenajmi-si.sk/martin.html rataj ze 2m siroky pristup tam muisis zabezpecit kde ti vychoidia kolaje a hlavne kde budes davat tu zem je dost podstatne na cas a cenu kopania
Odpovedať
@ban ja som pustil do zeme rotavator. Tym som zeminu "nasuchoril" a len vyhadzoval lopatou do furika. Robota pre dvoch na dva dni. Jama priemeru 4,5 metra, hlbka 1,6 metra + sachta 1,0x1,5x1,5 metra na techniku /pieskova filtracia/ Zeminou sme zrovnavali pozemok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nechcem Vam brat iluzie ale kopat minibagrom (pod 5 ton) takyto vykop je zase ekonomicky nezmysel. Sice je o 10 EUR na hodinu lacnejsi ale trapi sa s kazdou skalkou vacsou ako futbalova lopta. Na velke vykopy treba solidnu masinu aspon traktorbager ak nemas v dosahu este nieco vacsie. Ja som uz mal na pozemku 1,5t, 2,5t, 5 tonovy minibager, potom traktorbager a 12 tonovy kolesovy bager a ked som videl produktivitu prace a co stoji hodina prace vacsie vykopy vsetky robilo to Volvo... Samozrejme su miesta kde sa hodi mala technika ak sa tam velka nedostane, alebo nedokaze otocit, ale inac plati ze vacsi to spravi vo vysledku lacnejsie. Si zober ze maly 2,5 tonovy minibagrik ma lopatu tak 0,1 m3 a stoji 20 EUR/hod velke volvo ma lopatu 1m3 a stoji 35 EUR/hod. Velky stroj je 10 x rychlejsi a len 2 x drahsi. A to nevravim ak bude podlozie skalnate :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign jasne rucne sa da spravit vsetko aj zvalit panelak, otazka stoji, ci to za to stoji... :-D
Odpovedať
@abobo stoji. ;-)
Odpovedať
No ako to dopadlo ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
zdravím vas potreboval bi som poradit mam dostatok casu a už neviem čo od dobroty nikdy som nekopal bazen co tam treba ccakolko kubíkou zeminy sa možem pripravit ked rozmer bi mali bit 10x4x1,2m ako bi to bolo najlebšie robit zeminu si roznesem po pozemku a chcem sa spítat aj zevraj sa namiesto betonu da dat nejaka folia co to je zac a ako sa to vola a odporucate to dakujem
Odpovedať
@ronin6970 kde si bol ked sa v skole preberal objem kvadra? Ale podla gramatiky, ty si skole moc nedal. Kopat bazen mozes. Mne to baj oko vychadza cosi malo pod 50 kubikov ;-) Ale to roznasanie po pozemku asi nie je najlepsi napad, to bude 40 kubikov jaloviny, na ktorej porastie akurat zihlava. Nedajboze by zienka chcela travnicek, kvietocky bude pruser...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?