Riasy v bazéne. Čo s tým?

Zdravim. Poradi niekto? V bazene nam zozelenela voda. Dali sme tam chlor shock - sokovu davku, od rana ide filtracia a ziadna zmena. Vobec to tu vodu neprecistilo - je zelena a mutna... Ked som merala kolko chloru tam je, tak daleko za hranicou - cize velmi vela. Co s tym?
Odpovedať
@qwerty81 ahoj, merali ste aj PH? Aku mate filtraciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 aku vodu ste mali v bazene? staru alebo ste napustali novu zo studne? Ak zo studne na zaciatok by mala byt startovacia sada (10eur) pre studnicnu vodu. Ak stara voda tak ju len vypustit lebo v tom sa nebudeme kupat ze? :D Ak je voda zelena je to po dazdi, treba dat chlor sok ako pises, asi si dala malo, lebo ked das poriadnu davku cela voda zbelie a ostane ako mlieko cca 2dni. Vtedy je to bomba chlor sok. Nasledne treba urobit preplach filtracie viackrat za den (ja som robil 5cca aby sa usadene veci z chlorsoku dostali prec z filtracie). Nasledne odmeras PH, pocitam ze bude vysoke kedze chlorsok toto sposobuje. Naslednu musis pouzit PH- dovtedy pokial voda nezacne blednut, cize dostavat sa do spravneho stavu. Potom uz len das tabeltu do bojky a staci udrziavat, ja to kontrolujem raz za tyzden ak je pekne, tableta sa akurat za tyzden rozpusti a ak prsi moc, tak pockam az po dazdi lebo dazde znicia bazenovu vodu rychlo. Ak by nieco napis.
Odpovedať
@kkristian .@andyfoto vdaka chlapci. Tak ph mi pise ze je ideal - 7,2. Vodu sme napustili asi pred 2 tyzdnami z vodovodu, komplet cely bazen. Dali sme vtedy aj ten zaklad na pociatocne osetrenie vody. Z dazda to asi nebude, kedze tu neprsalo, ani neviem kedy naposledy... Maximalne tak par kvapiek. Filtracia je taka klasicka, z mountfieldu, pieskova. Aj piesok sme menili za novy pred 2 tyzdnami. tak a teraz babo raď... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@qwerty81 modru skalicu ,davkovanie podľa navodu
Odpovedať
chlór by som už nepoužíval lepšie je slaná voda
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?