Realizacia murovaneho bazenu / vsetko sem

Ahojte. Vie mi prosim niekto poslat fotky z realizacie murovaneho bazena s doplnujucimi informaciami? Tym myslim aky vykop na urcity rozmer bazenu, hrubka platne, ake zelezo, ako a kolko zateplit a ci zateplit a.t.d. Za kazde info budem vdacny.
Odpovedať
Detailnejsie otazky pre bazen 6x3x1,5m: - zateplit zvnutra, alebo zvonka, alebo aj aj? - DT tvarnice maju alebo nemaju byt zelezom spojene s platnou? - platnu nivelizovat alebo nie? - na platni treba odtokovu gulicku pre vypust alebo nie? - aku sietovinu do platne a ake zelezo do tvarnic? - aku velkost vykopu pre dany rozmer bazena? - aku hrubu platnu? - platnu klasicky z pumpy a uhladit, alebo urobit poter ? - vnutro vystierkovat? - z vonka aj hydroizolacia, alebo len nopovka? Alebo aj aj? - na platnu natavit hydroizolaciu?
Odpovedať
Nevie nikto poradit?
Odpovedať
Vieme ale treba najprv vela citat az potom sa vela pytat, ked nebudes riesit banality, ale naozajstne otazky.
Odpovedať
@rkorba vazim si tvojho zaujmu, ale pre teba banality nemusia byt pre druheho banality. Neviem ake ine "naozajstne" otazky by som sa mal pytat.. Pytal som sa napr realitacnych firiem a tie povedali, ze sa nezatepluju bazeny..
Odpovedať
@lubomird chlape, ozaj o tom nevieš ani vôbec nič. a celkovo o stavbárčine detto. skús najprv veľa veľa študovať, na internete je toho habadej. sa trochu zorientuješ v problematike a nebudeš klásť spústu elementárnych otázok. ak na to nemáš, tak šup šup, firiem stavajúcich bazény je veľa. a oni majú know-how, ktoré ty hľadáš tu.
Odpovedať
@worker_falcon keby som vedel, tak sem asi nepisem, nemyslis? Je taky problem pomoct? Ale na SR sa ani necudujem..
Odpovedať
@lubomird mas tolko otazok, na take banalne veci, ze ti asi nikto neodpovie. Ja som si robil sam murovany, mam aj kopu fotiek, ale urcite nebudem pisat dve hodiny prispevok aj s fotkami :-D
Odpovedať
@matoztt vyuctuj tie 2 hodiny a posli.
Odpovedať
@lubomird :-D :-D co ti poviem nato :-D chces prestresenie? Ano? Tak nezatepluj, ani zvonku ani zvnutra. Vacsina tepla ide hore do vzduchu... vykop oklo +40cm, to ti staci. Kari daj 100x100x6, roxory 10 a 8mm, gulicku URCITE zo spadom. A beton staci zahladit. Aj tak sa dava geotextilia pod foliu. Ja som musel dat aj nivelacku, lebo ked som zalial spodok, dosla strasna burkavica
Odpovedať
@matoztt zdravím vnútro bazéna máte ako riešené ? ak sa smie opýtať koľko stálo dané riešenie a aký máte rozmer bazéna ...
Odpovedať
Ako by ste sa rozhodli ? vnútro murovaného bazéna realizované: náterom - 30 e m2 foliou alkorplan 2000 -50 e m2 cena je s DPH za material aj prácu ....
Odpovedať
@karol6777 folia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tu mas taky zaklad, aby si mal aspon predstavu http://www.bazenyrelax.sk/bazeny/muro... Skus pozriet nejake videa na youtube. Vzdy ta nejake video odkaze na dalsie video a celkom dost sa toho dozvies. Ja idem po lete tiez na stavbu betonoveho bazena 9x4x1,5. Taketo nieco https://bazenovesialenstvo.sk/bazeny/... Ja chcem foliu, alebo kamarat ak donesie z nemecka masinu na zimu domov, tak mu dam na jar nastriekat gumu. Striekaju nejaku gumu namiesto fatrafolu. Uvidim ked pride, co mi o tom povie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte ľudkovia, ma niekto hydromasazne trysky v bazene? Akoby v bazene extra vírivku? Co si o tom myslite?
Odpovedať
@petrolejka82 ked mas dostatocne velky bazen a neuberie ti to miesto na santenie/plavanie tak si to kludne daj. Akurat ked sa robi tato extra cast, tak na to je extra technologia i vyssia teplota vody ako v plavacej casti.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba toto som dala ilustračné foto, chceli by sme to na dlhšej strane bazéna vysunuté mimo telo bazéna, aby to neuberalo z priestoru. Bazen samotný uvazujeme 7×3,5m. Teplejsiu vodu nechceme, len tu hydromasaz. Pride mi, ze by to nemuselo byt extra nákladné ani stavebne ani s príslušenstvom. Len si moc netrúfam zostaviť tie trysky tak, aby to bolo to, co chceme 🙂. Uz som veľa študovala, ale z popisu neviem celkom jasne vyhodnotiť tu ktorú trysku, ktorá je vhodná na dno, ktorá na chrbát a pod. Ci len vodu pridiaca, ale aj so vzduchom, neviem odhadnúť silu ani neviem fakt, ci sa da napríklad regulovať prietok a teda sila trysiek. No proste milión otázok 🤣, firmy ti nechcú urobiť ponuku bez realizácie ani ako platenú službu. Cakam este na jednu odpoveď, kde sa s pánom komunikuje super, tak uvidíme. Ale vlastná skúsenosť by potešila, preto zisťujem, ci to nie je somarina 😄. Ja som povodne uvažovala iba o lavici, ktorá by pokračovala z jedného schodu a tam by boli chrbtové trysky , ale moja polovička by chcela takto. Ze máme malé deti a nech nám neskaču okolo hlavy, nech je to vyčlenené. Tak riešim 😉
Odpovedať
@petrolejka82 a co cakas, ze ta niekto pozve sa ku nim okupat? :-D Cim teplejsia voda, tym vacsie starosti o nu. Aktivny bazen na kupanie o teplote 28C je super, ale mat v relaxacnom bazene 28C tak su vsetky aquaparky prazdne 8-) Vacsina trysiek su regulovatelne, takze by som v tom az taku vedu nehladal, skor sa zameral na ich umiestneni. V hydromasaznej vani mam vodne trysky i perlicku a tak isto by som to riesil i v tvojom pripade, akurat teplota vody by bola okolo 36C, pricom by bola pouzitelna i po vypusteni hlavneho bazena.
Odpovedať
@petrolejka82 treba si uvedomit ze to bude stat tolko penazi co virivka len s komplikovanejsim prevedenim. Z coho robis vedu veda nie je. Dnes sa pouzivaju v lepsich masaznych zariadeniach prevazne rotacne trysky ktore sa daju priskrcovat podla predstavy. To nie je o tryskach. Takato cast si vyzaduje komplet technologiu samostatnu od bazena, tzn vsetko od filtracie,riadiacej jednotky,silne motory na vodu, hadice,spojky...az po tie lacne trysky na zaver. Skor by som povedal ze ak uz chces takuto samostatnu cast v bazene tak to treba spravit poriadne nech to neni zbastlena vec co bude problem pouzit. Ak tomu nerozumies daj to komplet spravit odbornikovi co robi bazeny alebo virivky. Tu je este jedna dolezita vec a to su kvalitne komponenty na ktorych sa nesetri ked chces aby to fungovalo dlhsie ako 2 roky tak uberaj sa smerom vyroby usa. Nie prebalenych cinskych komponentov. Instalovat take nieco do betonu bude zlozitejsie ako do korpusu virivky to si treba uvedomit.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba zaujimavy postreh s tou samostatnostou 👍, dik. Nečakám, že ma niekto pozve 🤣, ale pre mňa vzácna rada, ze mas aj aj.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv vdaka za rady a ja som myslela, ze cela veda je o tryskách a umiestneni. Cerpadla a podobne veci očakávam, ze su ľahko vybrateľné vzhľadom na objem vody a pod, ze tam nie je co špekulovať. Ano, oslovila som jednu firmu, milý pán, s nim som riešila aj bazénové príslušenstvo az po montáž a dnes som mu písala dopyt na toto. Takže isto to chceme robiť s odborníkom, len si ma zaskocil, ze to asi bude drahe ako samostatná vírivka 🙈
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s Jozefom, ze to nakoniec bude mozno stat ako samostatna virivka. Vo virivke je fakt lepsie mat o dost teplejsiu vodu. Ak vam ide o hydromasaz, tak kvalitne trysky ako su v samostatnych virivkach budu lepsie a aj ergonomickejsie riesenie (sedenie/lezanie/relax). Niekto si dava len trysky na lavicu v bazene, co sa moc neda porovnat s kvalitnou virivkou, ale nieco to "pomasiruje". Rovnako, ak by ste nahodou davali protiprud, tak niektore znacky predavaju specialne masazne hadice/nadstavce, ktore sa pripoja na protiprud a mozete sa masirovat s tym (Badujet to robi) My mame oddelene bazen 7x3.5 + virivku extra. Virivku pouzivame aj v zime, kym je bazen zazimovany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?