Prasknutý bazén

Dobrý deň, Už som sem veľa krát písal ohľadom predprípravy na osadenie plastového bazéna a mám pocit že všetko zlé čo sa môže stať sa mi aj stane. Kúpil som plastový bazén, vykopal som jamu, urobil základovú dosku, uložil bazén, naplnil som asi 40 cm vodou a zalial cca 30 cm betónom. Zatial všetko bolo v poriadku, potom začalo pršávať asi dva týždne a nedalo sa mi pokračovať, dážď ustal, objednal som betón a napustil som vodou ďalších cca 40 cm. Na druhý deň pred betonážou som zbadal na betone okolo bazénu mokré flaky. Deň predtým tam neboli. Väčší flak s vodou som si všimol pod skimerom a ďalšie menšie pri každej jednej výstuhe (prikladám foto). Výrobca bazéna tvrdí, že keď bazén praskne, môže to byť najmä v rohoch alebo na zvaroch plastových platní. Stojí si za tým že bazén nemá prečo tiecť. Prišiel beton, bazén som zalial ďalších cca 30 cm. Na druhý deň som urobil risku a pozoroval, či hladina bude klesať. Za celý deň hladina ostala tak ako bola. Prosím Vás, stretol sa už niekto s podobným prípadom? Môže to byť aj niečo iné ako prasknutý bazén? Ak to prasknutý bazén je, viem si to nejak inak odsledovať ako pozorovať risku. Od zajtra má zas pršať, predpokladám že hladina bude zas stúpať a unik vody neodsledujem. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@robinofsherwood Môže to byť kondenz vody zo vzduchu na vonkajšej stene bazéna, ktorý potom stečie na povrch toho betónu.
Odpovedať
@chrobak7 Dobrý deň, čo sa týka tých výstuh a fľakov môže byť, ale ten fľak pod skimmerom... tam medzi betónom a styrodurom bolo asi centimeter vody. Práve tam sa obávam že by mohol tiecť. Počul som ale aj takú teóriu, že počas dažďov mohla medzi betón a styrodur natiecť voda a ako som napúšťal bazén, samozrejme voda plast trochu vydula a tým pádom ten tlak vody vytlačil zbytky dažďovej vody ktorá práve natiekla medzi betón a styrodur, ale neviem neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
neostava ti podla mna nic ineho ako to sledovat. napusti bazen este viec a sleduj, oinak to podla mna nezistit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?