Pevný bazén - išli by ste doňho opäť?

Viem, že každá rodina je iná ale aj tak. Uvažujem o 7m3 bazéne s protiprúdom, mal by byť krytý len panelmi. Doteraz sme mali len gumenné, deti boli nadšené. Dokial sa nezačali tvoriť riasy.... všade hadičky, kábliky, hrôza. Nejde mi o ekonomiku, skôr o využitie. Je to tento model: https://www.usspa.cz/virivky-a-bazeny... Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
zatial som sa k niecomu takemu nedostal, no ako nepoviem, ze by som taky neprijal. podla mna ked bazen, tak taky,to to predsa nemoze omrziet v ziadnom veku. inak vyzera dobre
Odpovedať
@standa1981 taktiez este bazen nemame ale pevne dufam, ze raz budeme mat. Som jednoznacne za ;-) :-)
Odpovedať
Tak riasy mozu rast aj v hentom bazene. Mam "gumenny" bazen, ale riasy som este nemal.
Odpovedať
@tribratri presne to iste ma napadlo, ze vsak mi tiez mame ten obycajny a riasy sa nam tam nejak nerobili. ako pokial sa pravidelne meni voda v bazene, tak by sa ani tvorit nemali a nie je to o tom z coho je bazen postaveny
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 pocitaj s cenou okolo 15.000 €... 8-) Za to si postavis aj bazen 8x3,5m aj s prestresenim ak si trochu zdatny.
Odpovedať
@abobo alebo za 15 000 mas predplatene na cely zivot mestske kupalisko pre celu rodinu aj s plnou reziou v bufetoch :-) :-) ... A bez starosti
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss noo to je jeden pohlad ale tam je v lete trilion ludi... ;-) Ja tiez stavam bazen ale rozhodne nechcem prejst cez 10.000 a to aj s technologiou, protiprudom a pod... Navratnost to nema, no komfort byvania porastie raketovo... ;-)
Odpovedať
toto co si dal nie je bazen, ale vacsia vana. ja mam okruhly bazen 4,6 a to je tak pre 3-4 deti. ak pevny bazen, tak by som siel do dlzky minimalne 7-8 metrov. ak mate radi vodu, tak ho urcite vyuzijete, ekonomicky je to samozrejme nezmysel keby si porovnaval vstupne na kupalisko s bazenom, vsetko je to o tom, ci si mozes takyto komfort dovolit
Odpovedať
@abobo Nový? Cena 26.tis bez DPH....Môj ale nebude úplne nový bazén. Ale ani žiadna starina. Jedná sa o to, že nám presne vojde na terasu.V piatok mám ísť pozrieť, hodím sem foto.
Odpovedať
@jurkoboss ono, aj byt si prenajmeš a bývaš bez starostí. Človek vekom mení hodnoty, teda aspoň ja....
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 :-D :-D :-D a to sa oplatiiii ;-)
Odpovedať
@standa1981 to suhlasim :-) Pocas zivota clovek zmeni a prehodnoti vela rozhodnuti
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurkoboss kedysi stačilo lacné víno, 20korún, 1 cigarety a víkend ako stvorený :-). Ach tie časy....
Odpovedať
riasy sa tvoria v každom jednom bazéne v ktorom sa pozabudne na správnu filtráciu alebo použitie bazénovej chémie. Jednoznačne platí že náročnosť starostlivosti o bazén nerastie úmerne veľkosti bazénu. Máme už dlhšie 7x4 a dnes by stačil kľudne aj 6x3-3,5. To je tak na hranici aj si zaplávať, no a úprimne ten protiprúd je ...no predražená bajačina... Mám foto ako skončil ten náš ak by ste neverili. Ale sú majitelia čo naň nedajú dopustiť. Ak nie ste vyslovene plavecký fanatik tak sa na to vyprdnite a investujte ušetrených 800-1200 Euro radšej do salinátora napríklad. Model nad ktorým uvažujete je pravdupovediac také čosi...ani bazén ani vírivka...tak maximálne na osvieženie. Vyzerá to plávanie s protiprúdom super ale iba pre plavca..každý jeden v tom momente je tam navyše a prekáža. Pre deti je to fajn ale cena neadekvátna, okrem toho malý bazén je zárukou prehrievania vody a aspoň z našej skúsenosti voda tesne okolo 30 stupňov je už viac na únavu ako osvieženie.
Odpovedať
@zamotek tento rozmer som vyber podľa miesta na terase. Rias, filtrácie, čistenie bazénu sa nebojím, k tomu bazénu je všetko. Aj keby nebolo, všetko by som zabezpečil. Pravdu povediac s protiprúdom nemám skúsenosť, bazén bude slúžiť hlavne deťom (4 a 9rokov) na šantenie. Cenu neriešim, nebudem kupovať nový.... ešte som uvažoval vybetónovať skelet, kamoš je strechár, takže by sa rátala len fólia, robota nie. A nevyhnutná technológia k tomu... prestrešenie riešené tiež kamarátom, ktorý je zvárač na nerez a hliník. stále si myslím, že deťom by to malo stačiť. či?
Odpovedať
@standa1981 Ten bazén je veľmi malý. Ja mam tiež deti a bazén o dosť väčší a hlavne hlbší. Keď tu ale majú kamarátov a sú napr 4 už je to max. Prosím ťa a ako sa dá znova uložiť použitý bazén? To nebol v betóne?
Odpovedať
@zarrinka nie je nadzemný. U mňa by som ho zapustil. Idem narátať, koľko by stál betónový. díky za komentáre
Odpovedať
Profilova fotka
@dasena82 Voda v týchto bazénoch sa práve že nemení, ale udržiava v optimálnej kondícii pomocou merania a prípadnej úpravy. A čistenia, pravdaže. Dodržiavanie osobnej hygieny a vaničky s vodou pred bazénom (na oplach nôh) je samozrejmosťou. My máme gumáča ako v júni napustíme, tak sa v tej istej vode kúpeme až do polky septembra.... ;-)
Odpovedať
@leonardom chcem sa opýtať že akú veľkosť má ten "gumák"? Nemám šajnu že čo je veľké a čo malé. Nie sme bazénoholici, ale nechcem podceniť veľkosť. Ešte ma napadá varianta, teraz dať plánovaný bazén (vírivku) a časom urobiť poriadnu veľkosť (ak bude nadšenie a finan.prostriedky nato určené). Díky
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 Priemer 3 m, výška 75 cm. Posadiť sa, ochladiť sa... A deti to majú dobre vyše pása....
Odpovedať
@standa1981 raz a poriadne. Vsetky medzikroky stoja cas a peniaze.
Odpovedať
@standa1981 my mame tiez foliovy s tycovou konstrukciou (je vecsi ako nafukovaci), 3m x 0.75m. 7 kubikov vody. Vodu mame celu sezonu tu istu. Filtracia Pro Star 4. Na plavanie to neni, len na osviezenie.
Odpovedať
@standa1981 sem tam som videl na bazosi takyto pevny tusim za 12-15 tisic a bol s integrovanou virivkou.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame 8x3,5 zapusteny, zakryty, sol, protiprud. Sme spokojni, nemeníi by sme.
Odpovedať
@tribratri veď ja to asi chcem len na hru. ten protiprúd bude taký bonus. skôr rád behám.
Odpovedať
@rkorba vírivku mám, je to prerobená jednomiestna vírivá vaňa obložená červeným smrekom. Na oslave sme v nej boli aj štyria....
Odpovedať
@lenka_21 krásny...
Odpovedať
@standa1981 fuuuha ticho zavidim, tiez by som si nieco take casom na zahrade prial
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 bonus hej, len ked si predstavim, co taka sranda stoji, akoze tiez by som to prijal, vyskusal by som si to, len ci sa to oplati dat za to nie love ;-)
Odpovedať
@standa1981 ak ide len o deti...asi ano, otázka je cena. Deti si vystačia ak s bazénom za pár stoviek z mountfieldu a majú k nim dokonca aj také oblúkové prekrytia tiež za pár stoviek. Ja som počítal prekrytie na náš a tie metre ako som spomínal robia svoje takže u Alukovu okolo 7000 a to je pálka. Nechýba vám optimizmus s tým čistením a filtráciou, tak nebudem kaziť odhodlanie je asi silné kým neprídu prvé nepredvídatelné neúspechy aj s frustráciou ak robíte všetko ako sa píše u odborníkov a voda je kalná, tmavá, mliečna a neviem aká a chémia drahá, drahá, drahá...treba samozrejme skúsiť. No a ďalší podstatný fakt, ak iba pre deti tak čo potom ak už nebude záujem o využívanie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?