Nesprávne osadený bazén?

Chcem sa spýtať, ci ma niekto podobnú skúsenosť. Kupili sme plastovy bazen, myslim, ze kvalitný 8x3 m. Problém bol nová bazénová specialistka, ktora hadzala informácie od brucha. Kym som na to prisla, urobili sme viacero chyb. Prva bola prilis hlboký vykop. Pri hlbke bazena 150 cm nam v dokumentácii uviedli, ze vykop ma byt 170 cm. Tu sme narazili na spodnú vodu. Urobili sme železobetónovu dosku 15 cm. Keď sme videli, ze je to hlboko, radili sme sa inde. Odporúčali nam dat este aspon5 cm sucheho betonu aj na vyrovnanie nerovností a 10 cm styrodur. Po uložení styroduru bola doska vodorovna s odchylkou do 0,5 cm. Ulozili sme bazen, bol vo vodovahe. Vsetko sedelo, bol vodorovne. Skontroloval to aj pan, co prisiel z bazenovej firmy. Zacali sme napustať vodu 20 cm vody a 10 cm beton.betonovali sme postupne 2 týždne. Všetko ok bez problemov. Včera som plavala a stale sa mi zdalo, ze to je nejak krivo. Zobrala som vodovahu a skoro ma.... Po dĺžke ( 8 m steny) je v rovine ( merané vodovahou 3,5 m dlhou) a na šírku 3 m mame problém. Odchylka 1,5 cm. Videla som to spravne je to krivé. Co s tym? Moc veľký prúser? Obavam sa, ze ked je to zabetonovane tak nespravim nic a len sa modliť. Poradite?
Odpovedať
@eliska2403 zdravím, 1.5cm na dĺžku 8m je úplne zanedbateľné, ani bazén nie je na 100% rovný. 10cm hrubý styrodur je dosť veľa dáva sa 5cm v prípade že cez zimu stupne spodná voda aby to nerobilo problémy ak je medzi styrodurom a zb doskou ešte suchý betón je možné že trošku sadol pri tej váhe
Odpovedať
@tomcok Ďakujem za povzbudenie, merala som to niekoľko krát. Ten 1,5 cm mi usiel po šírke na 3 m. Ja to vidím lebo som sustredena na tie roviny, premeriavala som to tisíckrát. Ono esteticky to doladim bazenovym lemom, ten 1,5 cm sa tam strati ak to nalepim precizne. Obavam sa, ze ci to môže ešte sadať. Bazen je obetonovany dokola 40 cm . Neda mi spávať strach z pnutia materiálu ked je to krivo, aby ten plast vydrzal, co ma vydržať.
Odpovedať
@eliska2403 aj na 3m je to ok. Ja mám laminát 6x3 a tiež obsypany suchým betónom 15-20cm a zatiaľ drží všetko, ako to býva s plastom neviem
Odpovedať
Ďakujem, hneď mi je lepšie. Ak sa mi podarí to dobudovať, pochvalim sa foto. Najviac som sa bala, ci som dobre pochytala výšky a roviny. Betonovat bol tiez pre mna celkom boj, ale to som netušila, ze na konci nebude dobrý pocit ale strach, ci som to nedovrzala.
Odpovedať
ak je nakloneny rovnomerne tak je to ok. ak by bol len v niektorych miestach, tak sa ti coskoro prelomi 🙂
Odpovedať
@marekjahoda premerala som hornú hranu bazena a zistila som, ze tam mi uteka cca 0,5 cm. Co je dobrá sprava, lebo to je vec z výroby. A trochu pnutia by mohol vydržať . No uz teraz sa asi len modliť. Nic ine mi nenapada.
Odpovedať
Chlapi, manžel mi hovorí, ze som na gebulu a vraj mi schova vodovahu... Pridavam fotky... Dúfam, ze to ten bazen prežije a nerozlomi sa..
Odpovedať
Profilova fotka
Odkiaľ máte tú vodováhu, zaujímavú má povrchovú úpravu 😂
Odpovedať
@matelko78 vidim, ze nemate pochopenie pre moje umelecké cítenie odrazené na vodovahe, ale spodnu hranu som vycistila špachtľou. Pokial by ste mali zaujem, viem aj Vašu upraviť. Len ine ma trapi, nie vzhlad vodovahy. 😁
Odpovedať
@eliska2403 ako prve by som vyskusal vodovahu, ci mera dobre... evidentne nema stastie na starostliveho majitela.
Odpovedať
Profilova fotka
@eliska2403 vodováha sa mi veľmi páči, možno keby ste ju vyskúšali dať do dražby, ešte by ste na nej zarobili.Potencial na zárobok tam je 😉
Odpovedať
Neuveríte tejto vyhovorke, ale vodovahu som si požičala v stavebninach od murarov. Ja mam iba malú. A ked som premeriavala malou rohy bazena, je to ten istý vysledok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak ťa vodováha má 3m a bublinka je v takejto polohe tak to bude viac ako 1.5cm
Odpovedať
@tomcok prave som sa zosypala 😭
Odpovedať
@eliska2403 veď stačí vziať meter, uložiť vodováha a zmerať
Odpovedať
@tomcok ak je ta vodovaha v hentakom stave, tak mozno konce su ok, akurat stred ma krivy jak rohlik
Odpovedať
Nebude to dufam taký prúser. Premerala som dokola aj výšku vodnej hladiny aj výšku hrany bazéna. Výška steny bazéna nie je všade rovnaká a lieta nam to dokonca o 1 cm. Vyska vodnej hladiny ma odchylky do 1,5 cm. 1,5 cm bola maximálna odchylka. Prebehla som aj mojimi vodovahami a verim, ze som to uplne nepototo. Na smrť ma vystrasil ten pan, co mi napisal, ze sa mi to rozlomi. Snad to vydrží aj nejaké pnutie. Myslim, ze urcite som urobila par chybičiek ale pri stavbách sa to asi stava. Je to zabetonovane nieco cez 40 cm a styrodur 10 cm na zakladovej doske to snad uz ustoji. Na jar chcem este kontrolnu sachtu na spodnu vodu aby sme mohli robiť so spodnou vodou. Snad to vydrží. Riesila som, ci to dať robit firme, len to co za tie prace pytaju je hroza a výsledok tiež neistý lebo tie recenzie, co som sa dočítala v diskusiách... Uff... No a teraz sa pre zmenu trasiem, ze ci som nieco prilis nepodcenila.
Odpovedať
Fuuuu toto je prúser, to pukne určite tam aj pol centimetra hra veľkú rolu. Jedina možnosť je teraz cele to vybiť a osadiť na novo!!! Neviem si predstaviť, ako sa tam budeš kúpať a odrazu puk a zobera ťa vodný vír, toto neriskuj!!!
Odpovedať
@fenix8 Fenix, uprimne, ratala som s tym, ze ked sa priznam, ze som stavala bazen, ze si vysluzim aj nejake tie žartíky. Ano beriem. Na blondinu velke susto. Ale prosím ťa, mozes mi identifikovať, ktoru cast tvojho príspevku myslíš vážne a kde srandujes? Ja som odborník na pivo a teológiu, ja skutočne neviem vyhodnotiť mieru rizika poškodenia bazena. Ono trapi ma to trošku viac ako fakt, ze vesiak v kúpeľni nemam uplne vo vodovahe. Nikde som sa nedocitala o akceptovatelnej odchylke. A predpokladam, ze nie každý to urobi na mm presne. Videla som majstrov ked mi stavali dom a veruže niektoré veci ma dojali k slzam.
Odpovedať
Moj nazor je, za na 8m merat latou je nezmysel. Ked napresno, tak laserom.
Odpovedať
Profilova fotka
@eliska2403 pri hotovom a napustenom bazéne je Vám vodováha zbytočná. Na okraj bazéna nehľaďte, výrobok podľa kvality a druhu môže mať odchýlky, voda v bazéne nepustí- bazén je napustený a zasypaný, roztrhnutie z cm odchýlok určite nehrozí. keby ste ho vytiahli a vysušili postavili na slnko za chvíľu zmení rozmery a na každej strane ináč. Užite si ho a nestresujte sa. 1 cm pri rozmere 8x3m je z dľžky len tisícina
Odpovedať
Ďakujem, ono ma vystrašilo, ze ked sme ho osadili tak sedelo uplne. Nikde odchylka. Skontroloval si to aj bazenar. Dali sme 30 cm vody a začali betonovat. Uz 2 týždne je zabetonovany a dnes sa mi pri plavani zazdalo, ze nieco je krivo. Zobrala som vodovahu a hotovo. Katastrofické scenáre v hlave. Neviem rozoznať mieru rizika a akceptovatelnu odchylku. Ale upokojili ste ma. Vďaka
Odpovedať
@eliska2403 veru tak,zobrat ti tu vodovahu aj plavky.poznas ten o teodore a bazene?
Odpovedať
Nepoznám, 🤣ale vodovahy som odlozila všetky tri. Ďakujem uz sa racionalizujem 😊
Odpovedať
@sonau Nepoznám, 🤣ale vodovahy som odlozila všetky tri. Ďakujem uz sa racionalizujem 😊
Odpovedať
jeeezis a to ja som ta nechcel vystrasit 🙂 klud a nohy v teple... uzivaj si bazen, mna to tiez caka 🙂
Odpovedať
@eliska2403 teodora mi vestila: vidim obrovsky dom s velkym bazenom na velkom pozemku pod slavinom,kopec clapkajucich holych bab,hudba a teba ako tam stojis ako taky kkt a kukas na to vsetko cez dieru v plote.
Odpovedať
Profilova fotka
riadne si ten bazén ešte uži kým sa dá a všetko bude ok 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?