Nadzemný kruhový bazén - rady a postrehy

Ahojte, chcem sa poradiť so všetkými, čo majú nadzemný bazén. Chceme kúpiť kruhový bazén 3,66m, výška 1,2m cca 10 000 litrov a položiť ho na terasu ....na terase mame betonovu dlažbu. Manžel prišiel dnes z práce so zaujímavými informáciami a otázkami : 1/ ak dáme bazén na betonovu dlažbu, ktorá je položená sa štrku a náhodou je niekde zle podložie, môže nám prasknúť dlažba ? 2/ kryt na bazén je blbosť, lebo pod ním voda začne smrdieť, bazén preto radšej nezakrývat? 3/ kolko litrov za hodinu má mat dobrá filtrácia prietok? 4/ filtráciu radšej pieskovú alebo kartusovu? 5/ ak napustíte bazen vodou zo studne čo pridávať do vody? Veľmi radi si prečítame vaše postrehy , pripadne rady, informácie a aj sťažnosti, s čím mate pri takomto bazéne najväčší problém. Vopred Vám ďakujeme za pomoc :)
Odpovedať
Zdravim, mam bazen nad zemou, Azuro z Mountfieldu, pravdepodobne taky isty ako vy :D 1. dlazba cam nepraskne urcite, az taky tlak na tu dlazbu posobit nebude, aby kocky pukali :) 2. kryt na bazén - to že voda smrdi je blbost, mam plachtu vkuse na hladine, je dole iba pocas kupania a voda nesmrdi 3. bazenova filtracia by mala za 6-8 hodin prefiltrovat cely bazen, cize k 10.000 litrovemu bazenu filtraciu s prietokom cca 1500l-hod 4. Urcite pieskovu, mam akrtusovu ale filtruje to nanic, pieskova je kvalitka 5. existuje chemia prave na studnovu vodu, s tym problem nebude, no na zaciatku je potreba pridat viac chloru naraz, kedze studnova voda nie je chlorovana :)
Odpovedať
@sur pozor na chlorovu chemiu, ak mate v studni zelezitu vodu, tak vdaka chloru vam zhrdzavie voda, bude cervena :-)
Odpovedať
Nedávam studnovu vodu, napust normálnu z vodovodu,tých 10m3 stojí max 25€a máš ju na celé leto. Ak mas pieskovú filtráciu zapnutú aspoň 5-6 hodin denne a bazén zakryvas plachtou keď sa nekupete stačí do plavaku dávať tablety 4v1,alebo5v1 nám vystačí 1 balenie na celú sezónu a vodu máme čistú.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa teda osobne tej vody zo studne zdráhal. Však to nie je tak veľa, napustiť bazén normálne vodou z točky, hlavne teda, ak máš dobrú filtráciu
Odpovedať
@stempi niekedy nie je ani problém s vodou so studne, švagriná tí bežne napúšťajú zo studne a neni problém, len studňa, respektíve voda zo studne musí spĺňať nejaké tie parametre :)
Odpovedať
Profilova fotka
my kazdy rok napustame studnovu a nic to nerobi ako vystrasujuce komentare nerozumiem....
Odpovedať
10.000L vody je 10 ton!S tým treba počítať.Známy mal na terase poter a pod tým eps a podkladový betón.Dal bazén a poter popraskal!Ja mám na zemine,piesok,hrubá geotextília-okolo obrubníky.Napúšťam studňovou-mám to za 1-2hodiny napustené.Prikrývam na noc.Dávam do plaváku tablety 5v1 a voda nezelenie ani nič.Napadané nečistoty vylovyť sieťkou a voda je celé leto ako keď sme ju napúšťali.Tým prikrývaním regulujeme aj teplotu vody aby bola cca 28-30C Nad 30už treba viac chémie.
Odpovedať
@andyfoto máš šťastie,že máš v studni dobrú vodu. To nemá každý.
Odpovedať
Ja davam do 15000 litroveho bazena studnovu vodu. Do nej dam liter sava ako chlor sok,nasledne mi voda zhrdzavie,ktoru nasledne filtrujem cca 2 dni pieskovou filtraciou s vykonom 4m3 za hodinu,doplnim chlorovu tabletu a voda je krystalovo cista :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?