Koľko stojí ručný výkop jamy na bazén?

Mám z mountfieldu bazén Azuro V3, cize priemer 4,6 metra a hĺbka 1,2. Je voľne položený na rovnej ploche, teraz rozmýšlam, či ho z estetických dôvodov nezakopem do zeme. Viete mi niekto poradiť, koľko asi môže stáť ručné vykopanie jamy s priemerom cca 5 metrov a hĺbkou 1 meter, vrátane odvozu zeminy? Bazén je v časti, do ktorej sa bager nedostate (plot, stromy)
Odpovedať
1
2
@ban niekto pýta na hodinu, niekto ma m3. Za ručné výkopy sa berie cca 30 € / m3. Tvoj bazén má asi 20 m3, takže rátaj viac, ako 600 €. Ak bude ešte zem kamenistá, tak možno aj viac. A nevojde sa tam ani minibager?
Odpovedať
Tiež sa čudujem, prečo ručne? Však tie bágriky čo sú teraz sa fakt zmestia pomaly všade. Bude to lacnejšie a budeš to mať hlavne aj rýchlejšie
Odpovedať
Minibager co prejde cez 120 branu sa tam nedostane? Dokonca su elektricke bagriky, ktore prejdu aj cez 90 dvere, len ich asi vela nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@ban veď skús sám vykopať jeden m3 zrátaj si čas...ohodnoť sa..vynásob počtom ostávajúcich kubíkov a máš cenu :-)
Odpovedať
My sme mali požičaný taký minibagrik :) pásový. To vojde všade...
Odpovedať
Profilova fotka
@ban No ja by som to určite riešil minibagrom pokiľ je tam priestor na auto, čo to bude odvážať, tak tam musí byť aj priestor pre maličký bager. https://www.google.sk/search?q=miniba... Bude to lepšie, rýchlejšie a lacnejšie. Bude to cez 20 m3 hutnej zeminy, ktorá, keď sa vykope, bude mať objem viac ako 25 m3. Mňa však zaujala Tvoja myšlienka (citujem) "z estetických dôvodov" zakopať do zeme... Potom nám sem napíš, na koľko Ťa vyjde táto estetická operácia, lebo ono to nie je iba o vykopaní diery do zeme. Okraje bude nutné spevniť nejakým betónom - ten bude treba aj debniť. A ideálne je to ešte aj vystlať polystyrénom, aby zem neochladzovala vodu... Takže aj vykopanej zeme bude viac minimálne o 5 m3... Nebude to lacný špás...
Odpovedať
Ďakujem všetkým. Som si vedomý, že za chyby sa platí, teraz by som to už riešil inak. Momentálne mám doma stav, že na dané miesto by sa možno dostal mini mini bagrik (našiel som aj široký 70 cm), ale nedostane sa tam asi žiadne presúvadlo nákladu okrem fúrika ;-( Budem si to musieť ešte premyslieť, druhá varianta je nejaký drevený obklad bazéna, prípadne vystavať pódium pre lepší vstup.
Odpovedať
@ban a ako si tam potom dostal ten velky bazen?
Odpovedať
@originalx per partes ;-) Bazen nemusi byt len monolit, moze sa zalaminovat (nerezovy zvarit) aj na mieste. Sice drahsie, narocnejsie na pracu, viac moznosti na chyby, ale da sa. Vsak aj 50m bazeny na kupaliska sa neprevazaju na miesto v kuse
Odpovedať
@zita19 on ma asi foliovy, na ktory sa sklada kovova konstrukcia, takze ho skladal az na mieste, tie sa vacsinou zakopavaju len z casti alebo vobec.
Odpovedať
@klara321 tak zakopavat taky bazen mi pride dost csestne, ale kazdy robi co vie
Odpovedať
Bazény Azuro sa bežne zakopavaju do zeme. Ja mám 3,6m zakopaný tak že nad zemou je 20cm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
popros rodinu, pustite sa do toho vsetci a budete to mat zadarmo :D inak su ale tie ceny velmi individualne
Odpovedať
@spankor presne tak, ak bazén tak zakopaný v zemi, či okrúhly alebo ovál. A také, že zem ho ochladzuje- veď to mu v lete pomáha, keď máš ohrev tak to temperuje, my sme mali v lete 29° v pohode.
Odpovedať
@milos35 ja som dal okolo nopovu fóliu podľa návodu čo má mountfield na stránkach, pridal som 2cm polystyrén a po 4 rokoch so solárnym panelom som dokúpil tepelné čerpadlo :-)
Odpovedať
@originalx ten bazen priviezli z mountfieldu v krabiciach, ktore sa zmestia do bezneho auta a na mieste poskladali. je to presne taky, ako na fotke vyssie
Odpovedať
Prosim ta. Ako si ho mal teraz? Tiez budem mat Azuro na zemi (nie zapusteny). Musim urobit betonovu platnu, alebo staci "spevnena rovina".
Odpovedať
@quako2 spevnena rovina. treba postupovat podla manualu k vystavbe bazenu. zarovnal som zem, zasypal trochou piesku a dal do roviny. nic som nebetonoval
Odpovedať
Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19: preco scestne? ja ho mam uplne v zemi 3,7x7,3
Odpovedať
@y2k ospravedlnujem sa, dozistovala som si o tom bazene nieco viac. Mala som predstavu, ze sa hovori o inom
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19: v pohode, nic sa nedeje, len som sa cudoval :-) u mna to je takto
Odpovedať
@y2k parada :-D
Odpovedať
Mám jedno Azuro, čo je u Miloša na fotke na predaj. Nová fólia ešte nevybalená, nová bublinková na zakrývanie, panel na ohrev vody, filtrácia. Bazén používaný 4 sezóny... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 Na čo je bazén, v ktorom je v lete 29°C? Vonku 30-32°C a v bazéne 29°C - to mi nejako nedáva logiku. V bazéne sa človek chce asi osviežiť a nie uvariť... :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 mne osobne nevadi ak je vonku 30 a v bazene 35 :-D Ak budem mat potrebu osviezenia (o com dost pochybujem, ze nastane) tak sa splachnem studenou vodou pod sprchou. V bazene si chcem polebedit v tepluckej vodicke ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k pri bazene si uz lepil tu dlazbualebo si je len volne polozil?
Odpovedať
Profilova fotka
@ban ak ti mozem odporucit urob to podla navodu od mountfield urob tomu zaklad, zvysit si zivotnost bazena...
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986: iba volne polozil a aby som nezabudol, pod bazenom je betonova platna
Odpovedať
@jamk1 veď o Tom som písal že netreba nijaké polystyreny dookola kôli izolácii, argumenty,že zem odobera teplo sú správne,ale určite nie na škodu. Keby bol ešte izolovaný tak v ňom je 35° celé leto a to nechcem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?