Kde zoženiem polystyrénové tvárnice na stavbu bazéna?

Profilova fotka
Prosim poradte mi kde zozeniem najlacnejsie polystyrenove tvarnice na stavbu bazena. Dakujem za prispevky
Odpovedať
neviem odpoveď na tvoju otázku, ale ja sa spýtam: Ako chceš riešiť povrchovú úpravu na polystyréne?
Odpovedať
co som hladal, toto je najlacnejsie, ale stale drahe. http://www.thermo-block.hu/sk/cennik/...
Odpovedať
Profilova fotka
najdite si blog Lesná záhrada pri Senci, tam staval Ing. Záhradník z takýchto tvárnic kruhové pôdorysy, opýtajte sa, odkiaľ mal materiál.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko Ahoj normalne ide sietka a kleber.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Ahoj dakujem. No nakoniec sme sa rozhodli ze to budeme stavat z betonovych tvarnic a zateplime asi 5cm polystyrenu. Vychdaza to o polovicu lacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Dakujem vam za odpoved. Ale ked sme si to doma ratali hocijak nas lacnejsie vyde stavat bazen z betonovych tvarnic a zateplime asi 5 cm polystyrenom.
Odpovedať
Profilova fotka
@lluciapet ešte lacnejšie vyjde debnenie z PS
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Prosim rozpisat nepochopila som debnenie z PS. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lluciapet dve dosky PS medzi to kúsky PS ako dištanc, stiahnuť dôtom, postupne betonovať stačí zavlhnutá zmes. hr steny betónu stačí 10cm, ak je vyššia, dá sa vložiť sieťovina.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Aha a to je lacnejsie ako betonove tvarnice? Tie som myslim nasla sirku 15 cm za necele euro. Dakujem
Odpovedať
@lluciapet kolko potrebujete na m2? Pozrite si v inzercii styrodur, m2 hr.5cm stoji 3-5€, takze dve platne (vnutri+vonku) vas na m2 stoja uplne rovnako a mate aj dobru izolaciu, je vsak potrebna vacsia preciznost pri praci.
Odpovedať
@lluciapet no, sieťka a lepidlo, ale akú finálku, dlažbu alebo fóliu? Pod dlažbu totiž treba super izoláciu a bazén obložený keramikou je v našich regónoch ten najdrahší variant, hlavne ak chcete aby to vydržalo aspoň 10 rokov...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@43jarko Foliu budeme davat tu tazku foliu pre bazeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Treba podla vas ten tvrdeny polystyren dat aj zvnutra po bokoch? mysleli sme ze tvrdeny dame len na spodok 10 cm a po bokoch z vnutornej strany dame tiez 10 cm ale obycajny. Nestaci ked na to ide sietka aj kleber. Nebude o dost pevne?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Este otazka ak bude mat bazen cca 34,30m3. Kupit pieskovu filtraciu do 35m3 alebo do 55m3. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko Este aj pre vas otazka, ak bude mat bazen 34,30 m3 staci kupit pieskovu filtraciu do 35m3 alebo radsej do 55m3. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nasla som jednu mudru vetu: Objem bazéna vydeľte štyrmi. Získate tým tzv Kubíkový výkon čerpadla. Moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Nasla som este jednu mudru vetu: Objem bazéna vydeľte štyrmi. Získate tým tzv Kubíkový výkon čerpadla. Moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko Nasla som este jednu mudru vetu: Objem bazéna vydeľte štyrmi. Získate tým tzv Kubíkový výkon čerpadla. Moze byt?
Odpovedať
V úpravniach vody sa nevyznám, ale na steny bazéna je podľa mňa nutný XPS, nielen kvôli tvrdosti a tlaku vody, ale aj kvôli minimálnej nasiakavosti, ak by vznikol nejaký presak, expandovaný polystyrén by nabral určite viac vody a porucha by sa nedala rýchlo odstrániť.
Odpovedať
@lluciapet pieskova filtracia je najzakladnejsia jednoducha filtracia, viem, ze niektori ludia po nejakej dobe kupovali vyssie typy filtracii, lebo pieskova nenaplnala ich predstava. Doporucujem sa poradit vo firme, ktora ma za sebou vela realizacii. Co sa tyka materialu, je to na vasich financnych moznostiach. Folia ma nejaku zivotnost, kachlicky mozu pri nekvalitnej praci opadnut po prvej zime, atd. My doma pravdepodobne pojdeme do laminatu, hoci som cele roky snival o kupacom jazierku, asi zial nemam dostatocne velku plochu na to.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser No my ideme do murovaneho s tazkou foliou vyrabaju ju vo viacerych krasnych odtienoch do bazena. Zivotnost ma velku. A potom sa len vymeni a na dalsich 15 rokov pokoj a potom uz nam to asi moze byt jedno:-). Aj takto nas to vyde ked zaratam beton, dlazba okolo bazena nejake zakrytie ovela viac ako som mala predstavu. Aj ja som najprv chcela hotovy laminatovy ale v takej velkosti okolo 3,5 x 6 x 1,5 je cena velmi velka a tiez tam treba ratat s betonom zateplenim atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?