Fóliovaný murovaný bazén

Profilova fotka
Trapim sa s vyberom dodavatela na bazen. pre murovany bazen som sa rozhodla preto, lebo by mal byt cenovo vyhodnejsi ako keramicky. rozposlala som zopar poziadaviek na cenovu ponuku a cuduj sa svete, to co sa mi vracia je uzas. ja nechapem, ci niektore firmy su fakt mimo, alebo mimo som ja. A preto vas chcem poprosit o rady, kolko vas vysiel takyto bazen (prosim uvedte aj velkost a prislusenstvo) a ako ste to riesili. Dodavala vam to jedna fira na kluc vratane vykopu? alebo ste si dali jednej firme vykopat a vymurovat a druhej foliovat? ake su primerane ceny, ked sa to takto rozdeli? Mate pozitivne referencie na firmy? vopred vsetkym dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
no hlavne si treba uvedomiť, že stavba betónového skeletu je práca pre "stavbárov" - betónovanie základov, DT, zalievanie a pod. a následne fóliovanie a technológia je práca pre "bazénarov". Ak ti takýto "bazénár" ponúkne komplet, určite to bude drahšie ako keď si zoženieš partiu murárov, ktorá ti postaví skelet. My máme takýto bazén už 12 rokov, stále je ok, cena je už asi dned irelevantná...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkarybka my partiu murarov nevieme zohnat. Nemame ziadne referencie ani skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 kasli na bazen... tak sme aj my po nom tuzili, kazdy len k domu sa hodi bazen.. tak sme sa nechali nalakat... reku dame si aspon normlany z mountfieldu za 400e taky co postavis, natiahens foliu a filtracia k tomu... rezult: bazen nechceme uz. vela dovodov preco nie... chceli sme aj murovat aj kupit keramicky z vypredaju cez znameho. No to co sme videli ako sme sa k bazenu spravali... nejde o starostlivost, ta nie je taka hrozna.. ale to ze sme si nenasli cas na kupanie, kvoli praci, kvoli stavbe na dome, praca na zahrade, na to sme cez vikendy grilovali so susedmi a podobne. Takze sme radi ze sme ustupili a radsej tie peniaze dame na dovolenku po dobu 5rokov ako sa pzoerat na bazen. Mozno je ine ak je bazen zabudovany v zemi, uz pekne spravene okolie, no moja skusenost s bazenom je horsia ako lepsia. Tak som rad ze to ide touto cestou. Jedine kedy by sme brali bazen co sme sa bavili zeby sme dosli k tomu ako slepy k palicke :D :D :D ak by sa oplatil, tak sa clovek donuti ho vyuzit...ale vravim, 2leta tu stal,m liali sme do toho prostriedky, merali vodu, starali sa po veceroch o to a kupali sme sa min. rok .. teda ja presne 2x a polivicka 5x...a to sme mali ten bazen 5m od domu na skok :D ps: nerozhoduje tu to ci mas alebo nemas deti... ak deyti bazen nemaju tak nechyba, ak deti nemas tak ho nepotrebujes a radsej si zbehnes na kupalisko, ci uz prirodne alebo umele... Dokonca nasi susedia si postavili 8x4 bazen a tam sme sa boli kupat 2x a oni asi 10x za celu dobu... oplati sa taka investicia? za tu cenu vazne krasne dovolenky...
Odpovedať
@andyfoto tak zakladnym predpokladom mat doma bazen je chut sa v nom kupat :) u teba zjavne nie je, cize aj vystavba bazena u teba straca opodstatnenie. ale vazne, nasi maju v zahrade bazen 8x4, plastovy prefabrikat zapusteny do zeme, robili sme ho cca 10 rokov dozadu..bazen sa vyuziva cele leto, teraz ho dali prikryt aby si predlzili sezonu..podla nich to bola jedna z naj investicii, co do domu urobili.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto dakujem za nazor. Moji svokrovci bazen maju uz 8 rokov a vyuzivaju ho kazdy den. Mat bazen bola moja podmienka pri rozhodovani, ci ideme stavat dom. Ja som zatial s detmi doma a najblizsich 5 rokov nebudem pracovat viac ako na polovicny uvazok. Takze u nas sa bazen vyslovene uzivi. Taktiez kvoli bezpecnosti musime mat prekrytie, takze sa nam tym predlzi sezona od zaciatku maja do zaciatku oktobra. S tromi detmi ist na normalnu dovolenku nas vyjde 4000 eur (tyzden v turecku), takze takto by som to preratavat nemohla :-). Sama s tromi detmi na kupalisko ist moc nezvladam. Takze to tiez odpada. Neviem. Ja si myslim, ze to uplne meni komfort byvania.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco podobne aj moji svokrovci. Tiez vravia, ze bazen je to najlepsie, co v dome maju.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 Sestra ma z mountfildu cca 8x4 zapustali do zeme, Vykop+ vymurovku ktora je tam potrebna robili sami aby usetrili, osadit im tomprisli z predajne a tu vymurovku okolo s tym specialnym betonom robili tiez sami. K bazenu maju pieskovu filtraciu, tepelne cerpadlo, myslim voda vzduch dalsie prislusenstvo ako schodiky vysavac atd. Dohromady ich to vyslo nieco vyse 4000€ . Treba ratat s tym ze vsetko okolo toho bazena je priblizne rovnako drahe ako bazen samotny. Ja sa chystam davat bazen tak za dva roky ked dcerka podrastie a uz teraz viem ze musim pozerat cena bazena x2. Ale investicia je to uzastna, pri sestrinych dvoch detoch je vyuzity bazen na 110% a kedze su deti v dome ochudobnene o take tie sidlisko e partie a kamosky z preliezok tak v zime su dost osamotene, no leto si s kamoskami uziju na jednotku.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 skus chlapcov z oravy bazén nám síce nerobili ale sú šikovní...povedz im že číslo ti dal igor zo stupavy /manžel/ 0902420297
Odpovedať
@andyfoto V tvojom pripade je bazen nezmysel, ono taky nadzemny bazenik bavi podla mna malokoho, vela roboty, malo uzitku. Ako povedal moj muz, nelutuje jediny cent co do bazena vrazil - prist z vyletu na biku a hodit sa do bazena - uz aby to bolo :) @zuzca80 K tej stavbe - pri vacsich rozmeroch treba zohnat nejake JCB, ktorym sa to vykope, mozno najlepsie niekoho z okolia, co ma. Je fajn riesit bazen co najskor, lebo je z toho dost bordel, vela hliny (ak ju nebudete potrebovat, treba mat dohodnuty odvoz, najlepsie aby bagrista priamo bagroval do nakladaku), proste pred zalozenim zahrady. A ti co vam stavali dom (neviem, ci to bola firma), by urcite vedeli urobit bazen - treba len deku a vytiahnut z DTciek mury, nic komplikovane. Myslim, ze nejakych murarov by nemal byt problem zohnat.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru dakujem. My mame drevodom. Vykop nie je problem. Skor ta betonaz.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?