Bazen vystavba

Dobrý deň prosim vas vie mi niekto poradit? Idem riesot bazen rozmer 6 x 3 v zemi. Aky typ bazena dat? Murovany alebo plastovy ? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Na aky mas peniaze. Hlavne bazen je ta najlacnesia polozka.... zvysok je x krat drahsi.
Odpovedať
Tiež ma trošku šoklo, že jedno svetlo cez 300€ 😄
Odpovedať
@chmelko55 aky ti kvalitne dokazu spravit majstri z okolia, alebo si sprav murovany sam, je to ako stavat odkrytu pivnicu 🙂 @frantisekca no a ja mam 3ks 🙂
Odpovedať
@rkorba naco su ti tri? 😄
Odpovedať
@matoztt 2ks v bazene a 1ks vo virivke.
Odpovedať
Profilova fotka
Naozaj je to hlavne o peniazoch. Ak to je na rovine a klasika tak možností je veľa. Ja som chcel Infinity a na svahu. Pri cene od 40 tisíc mi nezostalo nič iné ako to robiť sám .
Odpovedať
Nakolko nemam k dispozicii financie na to aby som rovo splechol 12 000 za bazen budem to robit po etapach a riesit to z DT ečiek
Odpovedať
@chmelko55 Žiť dlhodobejšie vedľa veľkej diery, plnej vody není zrovna dobrá idea. Ak sú malé deti, tak o to horšie.
Odpovedať
@frantisekca Akurat som vysiel z bazena a dcera tvoj nazor nezdiela 🙂
Odpovedať
@chmelko55 ak ti niekto vie postavit bazen 6x3 na kluc za 12k, tak si akurat vyhral v loterii a rovno si to objednaj @frantisekca neni vhodnejseho obdobia na bazen ako ked su deti male....jedine co pri svojom bazene lutujem ze som ho spravil az ked dcera uz koncila skolku a nie ked sme sa stahovali. P.S. mam murovany s tazkou foliou, slana voda, zastresenie, trosku vacsi ako 6x3
Odpovedať
@rkorba @zacik Ste to nepochopili správne. Myslel som tým rozostavaný bazén, dieru. Ja bazén budem tiež riešiť, len sa nevieme rozhodnúť medzi betónom s fóliou a plastom. A svetlo mi postačí aj jedno. Radšej dám aj nejaké spoty okolo. Vo FR kde som bol, som to tak mal a domáci tam mal kvetináče s nejakými tujkami, ktoré to pekne nasvetľovalo. To bolo super.
Odpovedať
@frantisekca na kysuce bazen je jak freza na sneh do sturova 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix Ideme stavať "na maďare". 😄 Tam sa uživí aj tepelné čerpadlo a aj fotovoltaika.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si myslim, ze vsetko je to len o vasich financnych moznostiach a co sa vam viac paci. my sme si robili murovany, niekto vsak radsej zvoli plast.
Odpovedať
Este doplnim. Veľa známych má plastový osadený a ani jeden ho nemá rovno lebo dnešní majstri nedokážu spraviť ani rovnú podkladovú dosku 🤔 Ono to až tak nevadí pokiaľ je skimmerovy, ale keď je prelivový tak je to trošku problém.
Odpovedať
@rkorba moj osobny nazor je ze "kvalita" bazenov je nasledovna: nadzemny => zakopana plastova vanicka => murovany s tazkou foliou => keramicky => nerezovy. Vsetky okrem nadzemneho sa daju spravit skimmerovy alebo prelivovy, protiprud alebo bez, slany alebo sladky, atd. Je to len otazka penazi. Ja mam murovany s tazkou foliou, kedze si myslim ze to je najlepsi pomer medzi cenou/zivotnostou/kvalitou/dlhodobou udrzbou. Ak by som mal neobmedzeny rozpocet, tak si dam spravit nerezovy s prelivom, ale to stoji len samotne teleso bazena 80k a vyssie.
Odpovedať
@zacik davali ste pod platnu aj foliu kvoli vlhkosti?
Odpovedať
..
Odpovedať
@chmelko55 ani pod zakladovu dosku ani zboku stien som foliu nedaval. Bolo mi povedane ze v mojej lokalite to je zbytocne. Cas ukaze ci mali pravdu alebo nie
Odpovedať
Ani jedno riesenie nie je spravnejsie ako druhe 🙂 Ja dávam fóliu pod každé betónovanie. A z bokov stien som dal nopovku aby "chránila" polystyrén.
Odpovedať
Profilova fotka
Bazenárov nájdete aj u nás na https://www.rentuj.sk ak hľadáte! Inzeráty sú zadarmo. Denne nám tam pribúdajú rôzne veci. Kategórii máme nekonečno a stále to rastie. Pekný deň.
Odpovedať
@rkorba Hmmm, vieš poradiť, ako urobiť perfektne vodorovnú platňu? Zatiaľ to vidím na nivelačku, čo som našiel aj pre exterier - excel mix level 20 r. Neviem či je nejaká iná lacnejšia nivelacna hmota do exteriéru.
Odpovedať
@frantisekca nemusis nivelovat ked sa vyleje rovno beton. Bazenari to vyrovnavaju klebrom, ale hociaka cementova nivelacka do exterieru bude postacovat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?