Bazen a dorovnanie pozemku. Da sa nechat miesto na bazen?

Ahojte. Ideme dorovnavat pozemok, potreubjeme nanosit hrozne kopiska hliny (niekde aj do vysky 2 metrov). Rozmyslame vsak, ze do buducnosti by sme chceli bazen, no pride mi ako riadne plytvanie penazi zarovnat pozemok a potom znova platit za vykopanie hliny a jej odvoz o rok kvoli bazenu. Je to mozne aj inak? Vdaka!
Odpovedať
@lydiades vyrobit terasu kde raz bude bazen, moze byt polozahlbeny alebo moze byt tak, ze cely bude stat na spodnej terase a vstup bude z tej vyssej. Ale na bazen budete musiet nejakých par rokov pockat, kym sa vym usadi navazka aby ste aj s bazenom neskoncili u suseda. A samozrejme v taky cas treba riesit aj oporne mury so statikom. Investujte nejake to euro a dajte si spravit projekt od odbornika, dvojmetrova navazka, to uz nie je par fúrikov hliny pri plote
Odpovedať
Ste istá s tou výškou - 2m :-o Keď áno tak nebude to stranda, lebo hlina po čase sa ukladá, alebo poriadne podupať a polievať už pri nánose....
Odpovedať
@lydiades tiez sme to tak mali, urobili sme nieco ako salung a dorovnali teren. Ak by ste uz mali vybraty bazen, tak by jedno z rieseni bolo urobit zakladovu dosku a vymurovat z DTciek dookola vanu do ktorej by sa vopchal bazen a suchym betonom obmuroval.
Odpovedať
@stowasser parada riesenie. Mne sa to vidi ako plytvanie penazi takisto, predsa len je to zbytocne, ked uz teraz viete, mate predstavu, tak sa jej drzte a vyhradte si na to priestor a zarovnajte len to, kde bazen v plane nebude.
Odpovedať
my sme to spravili takto
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkamt medzi bazén a múrik pôjde prosím ťa čo? to zasypete na komnpletku alebo pôjde na vrch nejaká tá dlažba? inak to vyzerá fajne a asi je to aj najjenoduchšie riešenie
Odpovedať
@stevico55 nakoniec asi nič, bazén bude akože voľne stojaci, na múriku sú už hranoly /ešte nemám fotku/ a na vrch pôjde drevo ako na terase, boky obložené tatranským, bude aj zábradlie. navážať už budeme len cca 30cm, my už máme na pozemku zeme, šotoliny a makadamu za tisíce :-P celé to bude ako jedna veľká terasa so zapusteným bazénom. po dokončení pridám fotky ;-)
Odpovedať
@lenkamt hmm uz podla popisu si to viem predstavit ale tesim sa na fotky. Budete to mat super 8-) 8-)
Odpovedať
@peky1984 @stevico55 tak nakoniec manžel betónoval aj tie rohy, asi tak do polovice výšky bazénu. pomaly končí s obkladom, ešte stále sa kúpeme :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?