Aký typ bazénu je najlepší?

Ahojte, Chcel by som pocut Vase nazory na typy bazenov, lebo v dohladnej dobe by som chcel zabezpecit bazen. Neviem sa dopatrat ci je lepsi murovany +folia alebo sklolaminatovy/plastovy. Mal by mat rozmery cca 7,5x3,5 v zemi. Taktiez by nebolo zle povedat ake su tam cenove rozdiely, ked toto iste nahodou niekto riesil. Dakujem
Odpovedať
Záleží aký je tvoj cenový strop. Toto je podstatné. Ja mam bazén z MF v zemi a nakomplet aj s vykonaním a betonazou to vyšlo cca 3300e. A som spokojný.
Odpovedať
@milan209 planoval som okolo 5000€, zatial bez prekrytia, to potom. vidis, na MF som zabudol
Odpovedať
Najlacnejšie vyjde skladačka s foliou z MF, potom asi murovaný s natavenou foliou, dalej plastový, sklolaminátový, keramický a najdrahšie nerezový. Je velmi podstatné akú technologiu si dáš namontovat. Dobrá alternatíva oproti MF je murovaný s foliou v prípade, že nie si lavý a vačšinu stavebných záležitostí si vieš urobit svojpomocne a firme dáš len natavit foliu a nainštalovat technologiu. Ak nie, tak potom radšej plast, ale tam by bola asi kratšia životnost oproti murovanému.
Odpovedať
@bubulka722 musim ist pozret tu skladacku :-D osobne sa mi najviac pozdava varianta urobit betonovu platnu a osadit bazen a upravit okolie. A kupat sa :-) postavit murovany nieje problem, len je to kopec roboty. Firme by som to nedaval robit, lebo ja si to radsej urobim sam a poriadne. No a ta zivotnost....nechce sa mi ho menit za 10 rokov
Odpovedať
Nechcem robiť reklamu MF ale nedá mi. Napr. naš ma vyše 7 rokov na ktorý bola 7 ročná záruka. Fóliu som este nemenil. Nie je dôvod. A pre nás 7.3 x 3.7 stoji smiešnych 200e. Na zimu sa nevypusta úplne. Ostáva tam nejaká voda a ked to zmrzne tak sa nič nedeje . Je to pružné oproti betónu. Týmto netvrdím ze všetky ostatné sú zlé. Len sú drahšie.
Odpovedať
@milan209 Nemas foto? kde mas filtrciu? v zemi ci niekde skovanu?
Odpovedať
@matoztt skúsim dat foto, moment. Filtráciu mam vedľa bazénu na zemi položenú pod takým orgovanom a ešte tam je zamaskovana čiastočne rododendronom. Ale ja ho mam v miernom svahu kde vrchná časť je úplne zapustena a spodná tak cca do 3/4.
Odpovedať
Profilova fotka
@matoztt: ja mam tiez MF 7.3 x 3.7 a ked clovek nechce aby to stalo majland tak to je asi najlepsia volba, moj stal so vsetkym aj dlazbou okolo (a to jej bolo 70 m2) a protiprudom zhruba 1500 :-) uz som tu par krat podrobnosti pisal...filtraciu mam v sachte v zemi, pod bazenom betonova platna Jedine co by som vylepsil je hlbka
Odpovedať
@matoztt
Odpovedať
@y2k a co sa ti nepáči na hĺbke. Však je normálna.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209: mohla by byt hlbsia....a este sa mi nepaci ze je skimmer "hlboko", ale to su uz detajliky
Odpovedať
No budem musiet ist pozriet do MF. Mal som este vytipovanu jednu firmu z Pk, tiez maju zaujimavu ponuku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matoztt: ak ti mozem do toho kecat...aspon teda ja som to tak spravil :-) asi nie kazdemu sa to chce takto a podari.... nasiel som na inzerate bazen, konstrukcii sa nema co stat, bazen, filtracia, prislusenstvo, plachty, ohrev, vsetko funkcne a bez zavad, kupil som len novu foliu, stala v akcii 160, takze dokopy cele 360 :-D ostatne uz bol protiprud, vykop, platna, dlazba...hotovo, dokopy 1500 :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, tiež sa rozhodujeme. Do konca tohto týždeň chceme využiť akcie na kúpu bazéna...ale každý predajca hovorí svoje...mám asi 7 ponúk...niekto mi núka fóliou iný tvrdia, že plášť je oveľa lepší....čo vy na To? Máte skúsenosti?
Odpovedať
Viete mi poradiť nejakú dobrú ale lacnejšie formu z čiech ?Alebo poľska?
Odpovedať
@bubulka722 Samotna folia by na jeho bazen stala okolo 4000 eur, takze do tych 5000 by sa asi nevosiel, kvalitne cerpadlo a filtracia na tak velky bazen ho same vyjdu na niekolko tisic EUR. S takym rozpoctom asi len ten najlacnejsi foliovy z MF.
Odpovedať
@deny1sk Podla mna murovany + folia. Mam plastovy a uz by som ho druhy krat nedavala. Samozrejme lepsi od toho je keramicky, ale jedine v nejakej bielej, bielosivej farbe aby nevybledal, aj pri folii treba ist do bledsich farieb, chlorova voda to vytaha a treba pocitat s tym, ze tak raz za 10-15 rokov tu foliu budete musiet vymenit za novu.
Odpovedať
@klara321. Ahoj, preco by si nedavala druhy krat plastovy bazen? @y2k. MF ma oplastenie z plechu, hrdzu ako zvlada, nerozpadne casom?
Odpovedať
@deny1sk mozes napisat ake ponuky si dostala? Treba si to dost dobre porovnat, kolko mas na to vyhradeny rozpocet?
Odpovedať
Volala som z viacerými predajcami s dosť sa líši názor...niekto tvrdí, že folia...iny že plast...ma niekto skúsenosť s firmou Asio alebo albixon?
Odpovedať
@dano88 no chcela by som s krytím a dĺžkou 8m vojsť do 8000.. Ale folia sa mi nepáči 😕...ale ak by bola zdravsia ako plast....české aj poľské firmy sú asi výhodnejšie? ...albixon, asio alebo ebama poznate niekto?
Odpovedať
@deny1sk to sa ti nepodari. Ja som nakoniec skoncil pri foliovom, ked neratam vykop, stavebny matros, pracu, takze cisto technologia bez protiprudu , folia a veci okolo toho ma vyjdu okolo 5000. A samozrejme prestresenie k tomu za cca 6000
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k mozem sa opytat co za schodiky to mate k bazenu a do akej hlbky su a kde ste ich kupovali?dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@szivem: schody su klasika z mountfieldu len domaca uprava lebo nedociahli az na dno :-) tak som z tej strany co su von odrezal asi 40 cm trubky aby dociahli az na dno a vyriesene ale to bolo vsetko k bazenu, no daju sa pozriet tu https://www.mountfield.sk/bazenove-sc...
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar: tento bol asi 5 rokov v zemi, ked zme ho vykopali mal plech len na malej casti plechu hrdzu inak nic takze verim ze vydrzi dlho pokial ide o hrdzu ja som ho oblozil este polystyrenom a foliou a zasypal, takze som aj toto zrejme trocha eliminoval
Odpovedať
@y2k preto sa pytam, lebo neviem sa rozhodnut. MF ma dobre akcie ako teraz vsetko na 1/3 ceny, ale plech casom urcite bude dieravy kvoli stalej vlhkosti a casom treba aj foliu vymenit. Oni sami hovorili. Preto uvazujem kupit radsej plastovy bazen.
Odpovedať
@kubistar s cim porovnavate tu MF tretinovu cenu? Lebo ja som si u nich dal pred 3 rokmi urobit cenovu ponuku, ktoru som nasledne v priebehu dalsich 12mesiacov viackrat aktualizoval a dosiel som k zaveru, ze keby sme sa u nas v robote takto neferovo spravali, tak sme uz davno v prdeli a nie na Frankfurtskej burze. Oni neuveritelne manipuluju s brutto cenou, ale predajna cena je viacmenej ta ista a dokonca januarova tretinova cena bola vyssia ako cena z augusta. Vtedy som si povedal, ze si u nich bazen z principu nekupim, lebo su neseriozni a vyse 10t€ islo potom na iny ucet..
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar: tak to je jasne, zalezi na type bazena pre ktory sa rozhodnete.....ja som s tymto ratal a akceptoval to, vymenit foliu nie je az taky problem
Odpovedať
Profilova fotka
Heh, mne by bolo teda úplne jedno aký, hlavne že by sme nejaký mali :D
Odpovedať
@deny1sk z tych znaciek, co si napisala poznam albixon a ten si par ludi, co viem z mojho okolia aj celkom pochvalovalo.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?