Ako povysávať vločky z dna bazéna?

neviem, kde robíme chybu, ale keď sa na dne nášho bazéna usadia usadeniny z vločkovača, nedokážeme ich poriadne povysávať. Vysávač zoberie len malú časť a takmer všetko sa rozptýli do ostatnej vody a voda vyzerá ešte oveľa horšie. máme obyčajný vysávač, ktorý sa pripája k pieskovej filtrácii a stál okolo 20 - 30 €. máme nadzemný bazén približne 270 * 450 cm. voda nám vydrží v dobrom stave asi dva týždne a potom sa to rapíne zhoršuje. dávame chlór, meriame a upravujeme ph, ale akonáhle sa voda zakalí a použijeme vločkovač alebo prejasňovač vody, už je koniec. viac vodu zachrániť nevieme, musíme ju vymeniť.
Odpovedať
1
2
@mamahanka u svokrovcov maju nadzemny bazen z mountfieldu, vodu ako napustia v aprili, vypustia az pred zimou...pouzivaju beznu chemiu (tablety 3v1) a ziadny problem...vysavac si urobili podomacky, bezny nevysaval vobec dobre...teraz pouzivaju obycajny kus zahradnej hadice upevnenej na hlinikovej rurke, najskor vodu roztocia akoby do vyvrtky (niekto vojde do bazena a pobeha okolo okraja az sa voda roztoci) potom pockaju a ako sa voda toci tak sa vsetka hruba spina sustredi do stredu bazena a potom len ponoria tu hadicu pomocou tej trubky do stredu ku spine a odsaju..funguje to perfektne...voda ostane uplne cista...vlockovac nepouzivaju vobec, raz to skusili a narobili si len viac bordelu vo vode...jedine co vymenili bola vykonnejsia pieskova filtracia, ta k bazenu nestala za nic...
Odpovedať
Profilova fotka
@mamahanka moc sa tomu venujes Mne bezi nonstop kartusova filtracia no bez kartuse aby len voda prudila do plavaku dam 3v1 obrovsku tabletu ... vyberam to a vypinam iba pri kupani a ked sa do neho neskace z travy vydrzi 6 tyzdnov inak som zacal do neho sypat kuchynsku sol 3kg na 3600l vody a nerobia sa riasy. Chlor nieje uv stabilny tak preto tam mam plavak stale. Podtrzeno a secteno menim 3x v sezone vodu len chlor a sol a voda je studnicna keby ze dam mestku vydrzi sezonu celu lenze studnicna voda je ziva voda :-)
Odpovedať
@marek_norway To je teda riadny system, nikdy by nenapadlo, ze ked takto "roztocis" vodu tak sa vsetky spina sustredi v strede bazena. Ako casto ho takto cistia? Ci nevies? A nestacilo by potom tu spinu iba nabrat na klasicku sietku, ktorou sa vybera aj hmyz?
Odpovedať
@koulich tiez som tomu neveril, ale videl som na vlastne oci...sietkou by to bolo komplikovanejsie, spina sa sustredi v strede na dne a jednoduchsie je tam pichnut hadicu, potiahnut ustami suchy koniec a vysavas aj tu najmensiu spinu...podmienka je okruhly bazen :) cistia ho takto vzdy ked je treba, trva to par minut...akurat to robia ked je vypnuta filtracia, aby nekazila krutenie vody :) a ozaj, treba obcas aj dopustit vodu kedze vysavanim vlastne odsavas vodu, ale to je minimum..
Odpovedať
robime to ako @marek_norway len hadicu mam tu co je k bazenom predavana, husi krk bielu, pripojim ju k otvoru kde sa vhana voda,naplnim ju vodou, prepojim do nasavania vody a povysavam zo stredu spinu koncom hadice. hadicu mam rychlospojkami pripojenu k tyci. Tie nadstavce spinu iba rozptyluju do vody. vysavam zvlockovanu spinu, muchy a listie vyberam sietkou.
Odpovedať
@mamahanka v prvom rade musíš mať pieskovu filtraciu. Kartusova je na 2 veci. Ak uz mas kalnu vodu musíš filtrovat aj 24h - 48h. Pokiaľ sa sama nevycisti. Kal z dna pomali povysavat tým vysavacom. Medzitým urobiť preplach filtracie.
Odpovedať
@mamahanka ja som vodu napúšťal 17.5. a dodnes je číra. Vody je v bazéne 18 m3. Na začiatok som dal liter sava, o týždeň druhý liter. A od začiatku plávajú v plaváku 2 chlórové tablety 4v1, ktoré pravidelne dopĺňam. Keď sa usadí na dne kal, dám do bazéna tvrdú saciu hadicu, ktorú napustím vodou z prívodu od filtrácie, po naplnení ju napojím na odťah do filtrácie a povysávam kal, normálne hadicou, bez akýchkoľvek koncoviek. Po vysávaní sa pozriem na tlakomer na pieskovej filtrácii a ak je už v nádobe vysoký tlak, vypláchnem ju do kanála
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway super system :-D ked budeme mat my bazen tak to normalne vyskusam, o polovicu menej roboty ako ked to ma clovek vysavat a aj tak to tym nejde zakazdym povysavat vsetko, tiez sa mi vsetci kamarati a sused stazuju, ze to zbytocne kupovali
Odpovedať
aj ja som zistil, ze postup ako pise @atlaska je ucinnejsi ako vysavanie s koncovkou s kefkami. rychlospojky mam otvaracie, takze je to naozaj otazka par minut a bazen je cisty. chemiu mam beznu 3v1, raz tyzdenne kontrolujem chlor a ph a pripadne upravujem
Odpovedať
@steffan33 pokial budes mat okruhly bazen tak je to 100% riesenie, povrchovy bordel pozbiera filtracia a zo dna bazena roztocis vyvrtku a odsajes...voda fakt kristalovo cista a to je bazen pod obrovskym orechom...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Profilova fotka
@atlaska ahoj prosim ta a to vysavas pres filtracii?
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway: tak tento sposob teda nepoznam.... ja potrebujem aby cez noc voda stala, vlocky sa usadili na zemi a potom mozem vysavat...ak by tam dakto behol tak vlocky len zbytocne rozptyli, uz nebudu na dne a tazko sa zoberu vysavac klasicky vysava dobre, neviem kde mate problem ze by nevysaval.... a ja mam vodu v bazene uz 3ti rok tu istu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@y2k ,,ja mam vodu v bazene uz 3ti rok tu istu " To sa chvališ, akebo lutuješ? Do takej vody by som fakt už nevliezol.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren: nemotaj....MF bazeny maju zostat cez zimu napustene, len sa trocha odpusti pod trysku a hotovo, v lete sa dopusti a funguje sa dalej vode nic nie je, normalne je osetrena, cista, priezracna...po zime len povysavam listy a bordel z dna a ide sa znova
Odpovedať
@ruren tak ty sa vyznas urcite...
Odpovedať
@y2k V tej vode po troch rokoch musi byť viac chemie ako vody. To neznamena, že keď na zimu ma ostať napusteny, že ta voda tam ma byť 100 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren: akej chemie? chlor sa odpari...vlockovac sa povysava ked sa vyvlockuje....nic ine tam nedavam testery ukazuju vsetko OK jedina moznost ze tam je cosi na co tester nemam, ale takto narychlo ma nic nenapada
Odpovedať
@ruren Akej chemie? Vsetka ta chemia, co sa do vody v bazene dava, su prchave latky...
Odpovedať
@y2k @megdesign Nejde len o to čo do vody nesypeš, slebo naleješ, ale aj čo do nej donesieš na svojom tele, potom aj všetko čo ti do nej napada sa v nej vyluhuje pokial to nepovyberaš a to ti žiadny tester neukaže.
Odpovedať
ja som na vysavanie kupil vysavač do bazenu Robotický vysávač bazénov Dolphin S300i, je velmi dobrý a rychly. Bazen paradne povysava.
Odpovedať
@ruren ved od fitracie je filter pevnych castic - pieskova filtracia a bilogicke veci ma na starosti chemia...
Odpovedať
@ruren neviem preco mas potrebu sa vyjadrit, ked sa do danej veci nerozumies.. Chapem, je to forum, vyjadrit si sa teda uz vyjadril, ti co s tym maju skusenosti ti to myslim dostatocne ozrejmili, tak si sa uz mohol poucit a neargumentovat hlupostami ked ako vravim, nie si znaly problematiky. Mier!
Odpovedať
@lubomird Ty, znaly problematiky sa môžeš kupať pre mňa, za mňa aj v žumpe. Povedal som svoj nazor na vodu čo 3 roky stoji v bazene, ale ako vidim maš chuť sa navažať do mňa, lebo k celej teme tu nevidim žiadny tvoj prispevok, len reakcie na tie moje. Hraješ sa na odbornika, ale nič si ešte neuviedol. Alebo povedz niečo čo by ma presvedčilo o opaku, alebo si tvoje komentare strč do zadku.
Odpovedať
@ruren ako vidim, na teba je skoda aj kliknut..
Odpovedať
@lubomird To bol fak agument.
Odpovedať
@lubomird Tebe asi mikrobiologia nehovori nič.
Odpovedať
@ruren ale ved tie mikrobiologicke organizmy prave zabijes tou chemiou/UV lampou/solinatorom... Od toho tam tie aditiva su. Predpokladam, ze @y2k nema v bazene nejaku zelenu neupravovanu bacorinu so zabami...
Odpovedať
@ruren Aby si si nemyslel, ze som rypak , alebo ze sa do teba navazam. Co sa tyka baketrii a pod, na to sluzi chemicka dezinfekcia, to je chlor, bud v tekutej forme, alebo v tabletkovej forme, alebo slana voda ktoru mame my.. Cize chlor sa postara o kompletne vyhubenie bakterii. Dalsim faktorom je pH. nesmie byt zasadite ani prilis kysle. No a co sa tyka malych ciastociek /koze, vlasy, a.i./ o tie sa postara pieskova filtracia a odvlockovac, ktory z kalnej vody vyzraza vsetky jemne necistotoy a tie povysavas a budes mat krystalovu a vonavu vodu ako my v bazene 4x7,5m.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign @ruren presne tak, keby bola zelena alebo inak "poskodena" ide von...ale ako vravim, je stale cista a priezracna, len po zime trocha listia a podobne vzdy zapnem filtraciu, rucne povytahujem co sa da, nasadim chemiu a stale je pouzitelna... ostatne tu uz zaznelo, mechanicky bordel - filtracia, samozrejme ta sa prepiera takze co zachyti ide prec, biologicky - chemia a nie je problem
Odpovedať
@megdesign By si sa čudoval, kolko toho prežije. Okrem ineho mam v pracovnej naplni aj upravu studničnej vody pre vyrobne linky a denne sa spotrebuje 3 až 4 l komponentov na vyrobu chlordioxidu a 2 l chlorňanusodneho a aj tak niekedy musime zvyšiť davky lebo laborantkam nevyšla mikrobiologicka skuška. Ale to nieje to čo som chcel naznačiť. Chcel som tym len naznačiť, že aj keď vyrobca odporuča na zimu z hladiska zazimovania bazena nechať vodu v bazene, to neznamena, že ju pred začiatkom kupacej sezony nevypustim a riadne nevyčistim cely bazen. Keď mam 15000€ na bazen tak 50€ na vymenu vody raz za rok ma už nezrujnuje.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?