Aké čerpadlo k tomuto bazenu?

Zdravím všetkych.Chcem objednat tento bazen https://bazeny.heureka.sk/bestway-ste... ,a k tomu solarnu ohrievaciu (1,2mx1,2m)rohož,ale myslím že tá filtrácia bude mať problém to pretlačiť(...už keď v recenziách je písaná,,slabá filtrácia),vie mi dakto poradiť,aký filter/čerpadlo tam dokúpiť?Díky za radu...
Odpovedať
@radusko01 Ja mám bazén tiež 3,06 m priemer a presne to isté čerpadlo. Je to zapojené cez solárny ohrievač, nejakých 1x1 m a v pohode to pretlačí. Nemusíš kupovať iné čerpadlo. Ale ak chceš, potom sú už len pieskové.
Odpovedať
odporucam pieskovu filtraciu. Tiez sme pouzivali tu kartusovu, nefiltruje to nic, je to slabe, nedostatocne. Po kupe pieskovej je to nebe zem, da sa dat backflush na preplachnutie, zachyti to niekolkonasobne viac necistot nez tie kartuse.
Odpovedať
Dakujem obom za rady....
Odpovedať
no my sme mali s kartusovou len problemy, proste nestihala ani filtrovat a no cele zl, niekolko krat sme museli za sezonu vodu menit
Odpovedať
@radusko01 @kemino Ja už tiež špekulujem nad tou pieskovou - hlavne, keď potrebujem povysávať bazén. Tá kartušovaá je slabá na vysávanie, stačí to akurát na to ohrievanie.
Odpovedať
Ta kartusova je detska hracka, nepouzitelna na nic len do kosa!
Odpovedať
Už som to nedávno písal-ten ohrev nestojí za nič. Ohreje to síce vodu obsiahnutú v nej ak nepreteká voda,ale to je pár litrov. Ako prietoková neohreje vodu ani o jeden stupeň /rozdiel teploty na vstupe a výstupe/ ani pri pomalom prietoku...
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 mal som 2 také ohrievacie plachty a oboje mi praskly v spojoch a dosť vody mi ušlo... Tak si daj pozor. Co sa týka filtrácie mam tu pieskovú a je dobra a hlavne piesok použiješ znova a znova. Takže ju máš na dlhé roky (ja ju mám cca 5r.)
Odpovedať
@radusko01 zhrniem to 😉 ak filtraciu -jedine pieskovu s kartusou ani vodu rybickam nevycistis... ak ohrev - tak tepelne cerpadlo alebo aspon solarna plachta bublinkova ohrev slnkom cez rozne lacne sracky(pokial to nieje velky stresny fotovoltaicky clanok) zbytocne vyhodene prachy... nenecham sa odrbat bazenom,solarom a filtrom za 1-2stovky.... jento len finta predajcov...neskoc na to
Odpovedať
@pluvko to ako tá ,,pukačková"fóliavčo sa položí na hladinu má väčší prínos ,ako tá čierna rohož!?!?
Odpovedať
@radusko01 ano...
Odpovedať
@radusko01 pluvko ma pravdu..ked uz, viac uzitku spravi 20m ciernej hadice s poriadnym priemerom natiahnutej na dvore ako tieto srandy. Ked to zapnes, chrstne to do bazena par litrov teplej vody. Prietokovo to nezohrieva nic, fyzika sa neda obabrat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radusko01 Solárny ohrev si treba urobiť a nevyhadzovať peniaze na nezmyselné sračky, čo aj tak nefungujú. Na tvoj bazén budeš potrebovať jednú 12.5 mm OSB dosku, rozrezať na polí, natrieť na čierno a natočiť na ňu PE hadicu 32 mm. Na tie dve polovičky ti vojde cca 70 m potrubia. K tomu prirátaj vzdialenosť k bazénu. Ručim ti za to, že celé leto budeš mať 30 stupňovu vodu v bazéne.
Odpovedať
@ruren ...paráda,dík,skusim to
Odpovedať
@radusko01 Ono všetko je relatívne. Pre nejaký menší bazén stačí aj tá ohrievacia rohož. My ju používame pre bazén priemeru 3 m, 70cm hĺbka a máme to kartušové čerpadlo. Síce filtrácia nič moc, ale ten prietok cez rohož je pomalý a stihne vodu zohriať o pár stupňov. Takisto pomôže aj solárna fólia. Ak máš bazén 5x10 m s hĺbkou cez meter, tak tá vykurovacia rohož ti je zbytočná. Tam už potrebuješ iné solárne ohrievače a poriadne čerpadlo s pieskovým filtrom. Takže tí, čo absolútne zatracujú aj tieto solárne rohože a kartušové čerpadlá, nemajú úplne pravdu.
Odpovedať
@chrobak7 > Asi tak. Ja mam k mojmu bazenu pripojene 2 x rohoze Slim 360 - takze to je 7.2 m2 vyhrievacej plochy. Ta plocha mi dokaze ohriat pretecenu vodu o 2-3 stupne. No len ja prezeniem cez tie rohoze 3000 litrov vody za hodinu a bazen ma 18.5 m3. Takze ked dokazem vodu zohriet o 3-4 stupne za den, tak som totalne happy. Este stavam nieco podobne ako spomina ruean. Vlastny slnecny kolektor, no len ja potrebujem aspon tak 4, lebo jeden bude mat len 2 m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?