Uprava kovoveho balkona

Profilova fotka
Chcem sa opytat, viete poradit, ako upravit balkon-je kovovy, hrozna farba. Nic sa mi tam neudrzalo,lebo je tam otrasne teplo,vsetko mi zoschne :( Rozmyslam nad svetlym naterom,ak sa to moze, ale co s tou podlahou? Este to robili aj takou farbou,co sa lupe a miesta tam hrdzaveju. Zakryt podlahu? Ma to taky vystupeny dezen-listky,bojim sa,ze ked na to nieco polozim, nejaku podlahu,zacne mi to tam plesniviet. Kedze prsi casto az do dveri,podlaha je mokra/vlhka casto. Riesili ste upravu kovoveho balkonu,nech nie je tak kovovy :) ? Este je to aj odstupene od bytovky, je tam medzera,kedze je zaveseny,ak to dobre hovorim. vidim az na zem/balkon na prizemi,nic prijemne.Cize napr. linoleum a podobne makke materialy by sa mi tam zohli a "sli" k susedom. Vdaka za tipy.
Odpovedať
Profilova fotka
@ja_bb s týmto zázrak neurobíte, možno len nejaké vylepšenia. Konštrukcia je oceľová, podlaha "rebrovaný plech " . Trochu pomôže natrieť, odhrdzovačom a niektorou farbou so stabilizátorom hrdze Alkyton, Hammer. Podlahu môžete upraviť nalepením dlažby priamo na kov bez náteru farbou, tým prekryjete aj škáru. Ale obávam sa, že škára je tam preto, aby nezatekalo do miestnosti. Môžete použiť aj kamienkový koberec alebo umelý trávnik. Kvety vydržia, musíte zvoliť správne druhy a riešiť zavlažovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem, a ta dlazba nebude moc tazka? Je mi jasne,ze daco ten balkon musi vydrzat :) ale tak zda sa mi to vela,ked je to "len" plech. Rastliny som mala vybrate do tepla a svetla a polievala rano vecer...preto som chcela nieco robit s balkonom,v nadeji,ze by to mohlo pomoct,kedze ta farba je tmava a drzi teplo..vedla bytovka ma take iste,ale kremova farba,len u nas sa pritrafila tato.
Odpovedať
Profilova fotka
@ja_bb to nie je len plech, to je 5 mm platňa s hmotnosťou 150 kg, a je dimenzovaná na záťaž min 2 kN/m2. Zohrievať sa to bude rovnako aj pri bledej farbe. A do lepidla by som dal sieťku, treba použiť adhézny mostík aby to od kovu neodtrhlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@ja_bb toho kto to naprojektoval by som tam nechal stat 5min v lete...mozes tam robit volske oka...Aspon ze to nie je spojene s fasadou a nehrozi zatekanie. Ja by som tam dal drevenu podlahu.. nieco taketo https://www.google.sk/search?q=dreven...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 No ved to, nemusi byt ani 30 a je tam upek...aj ked pre pradlo super :) Ale len tak sediet nehrozi, rastliny tiez bieda... Nad takym sme rozmyslali,ale toho sa bojim,ze kedze by tam bola medzera,medzi novym a starym povrchom,ze by tam mohla stat voda,vlhkost-plesen. Preto hladam,ci to niekto tak realne ma a je to ok :) Lebo napadlo to aj nam...
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 To vyzera,ze to nieco vydrzi :) Dakujem za rady, s tymi kachlickami by to bolo super,kedze na vyber su urcite svetle farby. Myslite, ze nehrozi nejake uvolnenie? (Hlavne na krajoch, po obvode) Predsa len, nie sme na prizemi a keby aj kusok padol dolu,aj ked tam nie su casto ludia,kedze je tam trava.
Odpovedať
@richard71 presne tie drevene dlazdice som isla navrhnut :-N @ja_bb popros niekoho, kto vie robit so zelezom, nech ti po okrajoch navari uholniky (pri najhorsom staci aj priskrutkovat) aby sa ti tie kocky nezosmykli, aj ked si myslim, ze po prvom teplom dni sa nakompletku pripecu tym plastom, na ktorom su polozene. Este by som uvazovala o klasických terasových doskach ulozenych na rost. Uz je na vas ci nejake lacnejsie ale budete ich musiet osetrovat alebo zainvestujete a date nejake kvalitne drevo co vydrzi aj bez osetrenia http://jjtopholz.sk/terasove-dosky/?g...
Odpovedať
My sme na byte balkon cely vysmirglovali a natreli na strieborno.aj staru komunisticku dlazbu dali dole muz tam dal tu smolu ci co to je a novu dlazbu dali.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 Nie je to proti nejakemu domovemu poriadku alebo co, ze zrazu bude iny balkon? Treba na to nejake povolenie,kedze to asi zasiahne do celkoveho vzhladu bytovky....? @zita19 rozmyslam, najradsej by som nesla do nicoho, co ma ryhy, otvory a podobne, mame vela stromov a sme pri ceste,ked umyjem balkon, po tyzdni je tam taky isty nanos opat (pel+prach),takze som to vzdala a balkon som nechala na pospas ,nech sa sprava ako chce :/
Odpovedať
@ja_bb tak toto netusim veru.my sme to robili hlavne preto ze sa panelak zateploval a ta firma co zateplovala pytala za balkon 2000eur.pritom zdrave zabradlie davali dole a dali tam podobny styl toho hore na fotke.muz si este aj zateplil zo spodu.a dali si to takto robit u muza aj viaceri susedia.
Odpovedať
Treba sa najskor u spravcu informovat, ci je vobec zmena balkona mozna. S nim nic ineho ako ci natriet alebo polozit inu podlahu nespravite :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@stano_33 Nie, nesmerovala som tam, ze chcem z neho nieco uplne ine :) Len nech tam nie je upek a na pohlad je to pekne ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?