Prirobenie balkóna k bytu

Ahojte. Potrebovala by som radu ohaľadom prirobenia balkóna k bytu. Bývame v dvojpodlažnej bytovke na 2.poschodí. Nemáme balkón a tak by sme si chceli dať prirobiť. Nemáte niekto skúsenosti? Pozerali sme, že sa dá urobiť z betónových prefabrikátov alebo kovový závesný. Sú ešte nejaké iné možnosti? Mňa hlavne odrádza, že robia max. šírku 1,5m :( Máte nejaké skúsenosti s týmito dvoma typmi balkónov, resp. sú ešte nejaké iné možnosti? Balkón z bet.prefabrikátov nám nacenili na 12 000€(1,5m x 4m).
Odpovedať
Schvalia Vam to, ak by nesli na cely barak? Nam ich robili este v byte, tak pisem podla toho co viem - betonove, od spodu domu musia ist vertikalne panely, o to sa to potom kotvi, ale jediny, kto si ho potom nemusi dat, je spodny byt. Mozno zavesny sa da dat, ale podla mna Vam to neprejde, ak by nesli na cely dom... skuste nahovorit susedov, potom vas to vyjde ovela lacnejsie.
Odpovedať
sirsie by to zrejme neuniesla fasada alebo system ktorym to montuju, balkon som sirsi ako 1.5m este nevidel, potom uz len velke terasy ... cenu si nedovolim komentovat ale uz z principu to musi byt dobra palka taku masu tam pevne a bezpecne pripevnit .... a ten kovovy co stoji ? to uz je cena prip. aj so zasklenim ?ci len doska a zabradlie
Odpovedať
@batwoman Tie betonove nemusia byt odspodu -to nam povedal pan z tej firmy, kde sme si nechali nacenovat. S balkonom pre jeden byt problem nebude, susedia suhlasia a balkon chceme dat na miesto, kde pod nami nie su ziadne okna. Susedia ak by chceli, musel by sa robit z druhej strany budovy. Pod nami si nikto davat balkon nebude - su tam len kanc.priestory a nad nami uz je len strecha. @shadowmilan Ten zelezny zavesny cenu neviem, este nam nenacenili-tam robia aj sirsie balkony o kusok. Ja som povodne chcela terasu, len ako sa k nej dostat :-D, preto som bola sklamana, ze len 1,5m max.robia. Ta cena je aj so zabradlim, ale bez podlahy a nacenili nam tam mensi rozmer dveri, takze cena bude este vyssia. Zasklenie nechceme
Odpovedať
Profilova fotka
Noooo... zaujímavé.... Ja robiť na Stavebnom úrade, na 99% by som niečo také nedovolil. Veď ten dom má nejaké proporcie, nejaké vizuálne riešenie a kto chce si teraz - ako sa mu zapáči - PRIROBÍ balkón...? 8-( 8-( 8-( Ak chcete byt s balkónom, presťahujte sa do bytu s balkónom. To si ako predstavujete: Prirobiť balkón...?
Odpovedať
Len sa spytam..urady uz mate obehane? Je sanca, ze vam to vobec schvalia?
Odpovedať
2. poschodie nie je tak vysoko a viem si to aj celkom dobre vizuálne predstaviť, ak pod vami nie sú okná a nad vami je už len strecha - takže nenechaj sa odradiť obrázkom vyššie ;-) čo sa týka "terasy" - ak ju chceš, tak konštrukčne žiadny problém 8-) neuvažuj však nad betónom ani kovom, je to ťažké a vyjde veľa peňazí. čo takto samonosný drevený balkón/terasa? vyzerá tiež pekne :-)
Odpovedať
@leonardom Tak trochu objasnime si veci, ktoré by ste vy zakázali. U nás ide to dvojpodlažný polyfunčný objekt. Prvé nadzemné podlažie sú kancelárske priestory. Druhé nadzemné podlažie sú 2 byty a 1 garsonka. Proporcia objektu je jednoduchý obdĺžnik s predsadeným vstupom do objektu. Objekt má okenné otvory iba na dvoch stranách objektu (po dĺžke objektu). Na zvyšných dvoch stranách nie sú žiadne okenné ani dverové výplne - iba plné priečelie budovy bez otvorov. A práve v tomto mieste máme záujem o prirobenie balkóna. Najviac sa nám pozdával systém s betónovými zvislými konzolami po bokoch a betónovej doske položenej na konzolách. Ohľadom stavebného povolenia si myslím že problém nebude, keďže to všetko zabezpečuje firma ktorá bude realizovať prirobenie balkóna. Samozrejme je to síce zásah do architektúry stavby avšak táto zmena nemá vplyv na celkové proporcie, keďže balkón na tejto strane môže byť iba jeden a to z nášho bytu a pod nami sú kancelárske priestory, ktoré na tejto stene nemajú žiadne okná ani dvere. Samozrejme dosť závisí aj od statického posudku, ktorý rozhodne či je, alebo nie je možné prirobiť balkón. Ale nakoľko obvodové múry sú dosť hrubé a aj stropy a vence sú zo železobetónu vo väčších hrúbkach (keďže sa jedná o polyfunkčný objekt - návrh objektu bol počítaný na väčšie zaťaženie - viac ľudí v objekte). Doteraz som akosi nepochopil, čo má znamenať ten Váš obrázok, ktorý ste pridali. Ešte upresňujem, že objekt sa nenachádza v meste ale v obci, čiže okolitá zástavba sú rodinné domy s balkónmi, terasami,.... A taká poznámočka, ak by ste pracovali na stavebnom úrade, tak potom čo by ste povedali človeku, ktorý si kúpi starší dom, a vypracuje si projekt na rekonštrukciu podľa svojich predstáv. To znamená, že by ste mu to zamietli? Alebo situácia, že pôvodne mali rodičia jednopodlažný dom a vy sa rozhodnete nadstaviť dom, prípadne rozšíriť, alebo nejako inak upraviť, tak by ste to zamietli? @majki555 No na to, aby sme zistili, či nám to schvália tak potrebujeme projektovú dokumentáciu a statický posudok, čiže už dokumentáciu k stavebnému povoleniu. Ale projekt je to najmenej, keďže firma ktorá by to realizovala (betónový systém - konzoly a bet.doska) má na to svoj certifikovaný systém. @zuzanka.zuzu No vyzerá to veľmi pekne. Len máme trošku výhrady k drevu. Predsa len je to náročné na údržbu. Natieranie, ošetrovanie,.... Stačí nám keď máme drevený plot a koľko je s tým roboty. Preto najviac uvažujeme nad tým betónovým konštrukčným systémom spolu s hliníkovým zábradlím - čiže bezúdržbové riešenie :) :) :) No tie rozmery 4,2 x 1,5 m by sme nejako prekusli :) Stále lepšie ako nič. :)
Odpovedať
@zarzisia Ty to vidis zo svojej strany...ches balkon. No je to nieco ine,ak niekto spekuluje so svojim vlastnym domom a nieco ine je bytovka. Neviem si predstavit,ako by to vyzeralo, keby si kazdy majitel bytu v bytovke prisposoboval vonkajsiu fasadu na spolocnej bytovke. Jeden chce balkon,druhy komin ku krbu, treti iny rozmer okien,jeden hnede okna, druhy biele, trei hlinikove modre. Ved potom nase mesta vyzeraju ako nejake geta... :-| :-( ]-(
Odpovedať
ze to kazi dojem bytovky ...aky dojem prosim vas ?bezne sedite a kochate sa architekturou panelaku bytovky :D vacsinu to vobec nezaujima ...ani farba nieto este zasklenie ci nejaky balkon dorobeny ... ja si teraz ani nespomeniem na farbu fasady teraz aku ma ... ale kazdy ma pravo na svoj nazor ze geto :D uz ste v gete boli ? aj keby mal kazdy inak to co ste napisali tak je to krasne nebicko oproti getam ... kazdopadne dajte vediet ako to dopadlo, cize firma vam urobi otvor, dvere, dosku, zabradlie, nejaku hydroizolaciu a dlazbu si uz musite sami riesit ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zarzisia No ten obrázok som tam dal preto, aby ste si predstavili, že niekto na 2. poschodí si tam urobí balkón. Len tak - lebo medveď. Betónový. 4 x 1,5 m. A na 3. poschodí si ďalší mudrlant povie, že si dá balkón železný. 4 x 2,5 m. Lebo medveď... Veď je to absurdné. A verím (dúfam), že SU to zmetie zo stola. P.S. Otvorili ste tu diskusiu, tak sa prosím nerozčuľujte, ak sa niekto do nej zapojí a napíše Vám, čo podľa svojho vedomia a svedomia považuje za správne.
Odpovedať
@shadowmilan hovori sa tomu hadzat perly sviniam @leonardom ma pravdu, opticky smog, teda nielen billboardy, ale aj rozne prerabky budov, su ako past na oko, zial ludia uz maju tak otupene zmysly, ze im je to lahostajne (nastastie nie vsetci). Fasada domu (farba, tvar, proporcie) je vec, ktoru viac ocenia okoloiduci, ako ti, co byvaju vo vnutri.
Odpovedať
Profilova fotka
@zarzisia dom je už obývaný alebo len rozostavaný?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarzisia nám robili závesné balkony v tehlovej bytovke prevrtali stenu strčili tyč a zvnútra dali plechovú platňu ktorá sa potom omietla ale bolo to dost dlhe vybavovanie a schvalili to az vtedy ked chceli balkony všetci susedia pod sebou balkony mali širku 1.7 m robila to nejaká česká firma.
Odpovedať
@stowasser nieco natom bude ...ale zas ako casto obdivujete panelak okolo ktoreho idete ? vacsina sa chce dostat tam kde potrebuje, ak je to nejaka firma a jej sidlo na vas urobi zly dojem ...to je uz v podstate druha vec ...alebo navsteva ... ale je to o tom ci sa niekomu chcete ukazat ... myslim ze ale toto nieje cielom temy, islo o skusenost s balkonom beton treba patricne osetrit ...tak isto aj keby bol kov ten zas natierat pravidelne ...aj to moze pri vybere zavazit
Odpovedať
@peto2 Ahoj, aká bola cena za jeden balkón ak mozem poprosit viac info okolo toho.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@zarzisia ešte odliatky mieste robí to firma vystavbabalkonov.sk Cena bytam mala byť do 5000 Bežné rozmery 1,5 na 6 metrov. Pri určitých situáciách rozmery neobmedzene
Odpovedať
@norby Ak chceš ponúkať svoje služby alebo produkty, tak sa musíš zaregistrovať ako podnikateľ, t.j. založiť si platený PRO profil. Inak budú tvoje príspevky považované za nepovolenú reklamu a budú vymazané.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?